31 social media marketing campagnes

31 voorbeelden van briljante social media marketing campagnes

Marketing wordt steeds creatiever. Om op te vallen in een wereld waar aandacht geld waard is is het belangrijk om anders te zijn dan anderen. Er zijn merken die dat gewoon snappen daarom heeft Extole.com 31 voorbeelden verzameld van social media marketing campagnes zodat je inspiratie op kunt doen voor je eigen marketing.

Wij zetten onze top drie voor je op een rij:

#1 Heineken opent werelden

Heineken heeft creëerde een filmpje die in korte tijd viral ging. De focus lag niet op Heineken maar op de mensen. Een geweldig voorbeeld van hoe marketing niet altijd over het merk hoeft te gaan, maar soms ook gewoon kan bijdragen aan een grotere maatschappelijke discussie.

#2 Worldwide Breast Cancer: limonade

Hoe kun je het beste iets duidelijk maken? Met een afbeelding natuurlijk. Iedereen weet precies waar het over gaat, het is beeldend en vooral: herkenbaar. Onder de hashtag #knowyourlemons wil Worldwide Breast Cancer op een luchtige manier het onderwerp bespreekbaar maken.

#3 Oreo tijdens de super bowl stroomstoring

Soms zijn er van die situaties waar je gewoon niet aan voorbij kúnt gaan. De stroomstoring tijdens de super bowl was daar een van en Oreo greep zijn kans. Een leuke twist aan een situatie die miljoenen Amerikanen live op tv zagen.

Verder lezen? Bekijk het hele artikel over de 31 beste social media marketing campagnes.

Schrijf je in voor onze growth hacking nieuwsbrief

Deel dit artikel

Plaats een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.