Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Social media marketing

5 Social media marketing trends voor 2019

Social media marketing trends om in de gaten te houden

Als het aankomt op trends kun je er niet vroeg genoeg bij zijn. Dat dacht sitepronews.com dus ook en daarom publiceerden zij nu al een artikel over dé social media marketing trends voor 2019.

Sitepronews.com identificeerde de volgende vijf social media marketing trends:

Social listening

Bij social listening gaat het niet om het reageren op berichten waarin je bedrijf getagd is, maar juist on de andere berichten. Waarom dat belangrijk is? Omdat 96% van de mensen over bedrijven praten zonder ze te volgen. Een goede mogelijkheid dus om in gesprek te gaan met mensen die al over je bedrijf praten.

likelyhood-of-response
bron: https://imgur.com/0cU8J99

Influencer marketing

Influencer marketing is helemaal hot op het moment. En dan hebben we het niet over een celebrity die weer een parfum of een paar schoenen aanprijst. Dit is in B2B nog wat minder gebruikelijk, maar dit is zeker een ontwikkeling om in de gaten te houden. We hebben het over mensen die met plezier een product of service gebruiken en dat delen met hun publiek. In 2016 zei een rapport dat voor elke $1 een bedrijf in een influencer investeert de opbrengst $6.50 is. Zeker de moeite waard dus.

User-generated content

Met social media is mond tot mond reclame weer de meest effectieve vorm van marketing. Het gebruik van user-generated content sluit hier perfect op aan. Het komt authentiek over, zonder dat een product met sales praatjes verkocht wordt. Een goed voorbeeld is de  #IWorkFromHere campagne van Hootsuite waar mensen hun werkplek laten zien.

what-kind
Bron: https://imgur.com/B1ECW2L

Messenger marketing

Het gebruik van messenger marketing is niet helemaal nieuw, maar wel heel effectief. Albert Heijn maakt er bijvoorbeeld gebruik van met hun recept van de dag op Facebook messenger. Het is een vrijwillige dienst die mensen kunnen gebruiken en gemakkelijk voor aan en af kunnen melden. Op deze manier kun je als bedrijf heel simpel aansluiten op de behoeften van je klanten.

Ephemeral content

Ephemeral content is visuele content die niet permanent is. Daarbij kun je denken aan Instagram stories, Snapchat en Facebook stories. Het werkt zelfs zo goed dat Instagram en Snapchat dagelijks bijna 450 miljoen gebruikers hebben. Het voordeel is dat de content van nature een vorm van urgentie creëert. Heb je het niet op tijd gezien? Dan heb je het gemist.  Een goede kans dus om mensen aan je te binden.

Deze trends kun je goed gebruiken als je je social media plan op gaat stellen. Wil je meer weten? Lees hier het hele artikel over de social media marketing trends van 2019.

Deel dit artikel

Ontdek de online groeikansen van jouw bedrijf

Meet met behulp van deze groeitest middels 10 vragen de volwassenheid van de marketing van jouw bedrijf en ontdek kansen.

B2B social media: meer dan alleen een dagelijkse post

B2B social media: meer dan alleen een dagelijkse post De kans is groot dat jij als B2B-verkoper gebruik maakt van B2B social media marketing. Je deelt een paar keer per week een post, krijgt steeds meer volgers, telt braaf je likes en shares en hoopt op voldoende kliks naar je website. Maar is dit eigenlijk
Lees meer

Google Mijn Bedrijf: Wat Heb Je Eraan?

Maak jij al optimaal gebruik van Google Mijn Bedrijf? Deze handige functie van Google biedt de mogelijkheid om met heel weinig moeite én helemaal gratis je online bereik een mooie boost te geven.  Helaas zien we om ons heen dat veel bedrijven geen gebruik maken van Google Mijn Bedrijf, of hier onvolledig of passief op
Lees meer

Alles over social media: Wat is social media en wat kan je er mee?

Waarom is social media voor iedere organisatie zo belangrijk anno 2023? Door de evolutie en de social media trends is het gebruik van social media niet meer weg te denken. Waar het eerst ingezet werd voor de branding van een merk, zijn sommige kanalen inmiddels uitgegroeid tot e-commerce platformen (denk aan Instagram Shopping) en hulpmiddelen
Lees meer