Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Een overzicht van growth hacks

6 growth hacks om direct in te zetten

Toe aan nieuwe experimenten? Probeer deze growth hacks!

Als experts in growth hacking verzorgt Leapforce elke week een growth hack op LinkedIn. Handig, praktisch en vooral heel laagdrempelig. Je kunt dus direct aan de slag. Heb je de tips op LinkedIn gemist? Hieronder is een overzicht van de afgelopen weken, of je kunt ons natuurlijk op LinkedIn volgen, dan krijg je ze direct vers van de pers.

#1 Guest posting

Wil je graag meer leads bereiken buiten je eigen (sociale) platform? Dan is guest posting iets voor jou! Zoek een industrieplatform met een goed aantal volgers en schrijf een blog waarin je je kennis deelt met de lezers. Nieuwe inzichten, kennis of een nieuwe manier om iets te doen werkt hier altijd goed. Zo laat je zien wat je in huis hebt zonder jezelf te verkopen.

Wel is het handig om even te checken of je ook een linkje naar je website mag plaatsen.

Guest posting

#2 Lead magnets

Veel growth hacking technieken maken gebruik van een funnel. Maar wat is een funnel zonder leads? Niet zoveel.

Een lead magnet kan daarom uitkomst bieden. Je creëert een waardevol, maar gratis, product voor je leads. Denk aan een whitepaper of een rapport over industrie trends. Deze kunnen ze downloaden als ze hun e-mailadres achterlaten. Zo bouw jij volgers en leads op en help je diezelfde mensen met goede en nuttige informatie waarmee ze direct aan de slag kunnen.

Win-win toch?

#3 Tools & automatiseren

Iedereen heeft maar 24 uur in een dag en toch lijken sommige mensen meer op een dag voor elkaar te krijgen. Hoe dan?

Het antwoord is heel simpel: automatiseren en integreren.

Tegenwoordig zijn er krachtige tools op de markt om je werk uit je handen te nemen zodat jij je kunt focussen op dingen die echt belangrijk zijn voor je bedrijf. Wat dacht je bijvoorbeeld van tools om je leads te scoren? Tools die kijken waar je leads de meeste tijd op je website doorbrengen. Of tools die automatisch e-mails versturen? En die extra vrije tijd kan jij dan weer steken om nog een beter product te maken of om een nóg betere service aan je huidige klanten te leveren. Verder scheelt het intern veel tijd als je systemen integreert met elkaar. Wij hebben bijvoorbeeld ons recruitment proces geautomatiseerd en ons CRM systeem geautomatiseerd. Dit scheelt handmatige data invoer en verhoogt de schaalbaarheid van je bedrijf.

Direct beginnen? Kijk eens naar tools zoals Zapier, Ifttt en Stamplay.

#4 Chat bots

Geef je bedrijf een boost door gebruik van chat bots! Zo kun je met chat bots zoals Drift, Intercom, Watermelon een flow van doelgerichte berichten instellen aan de hand van het gedrag van je websitebezoeker.

Stuur bijvoorbeeld een bericht aan een bezoeker die meer dan een minuut op je prijzenpagina zit of vraag een blog lezer onderaan de pagina zich via de chatbot in te schrijven voor je nieuwsbrief.

Met chatbots kun je allerlei flows maken van berichten en keuzen. Hiermee kun je op voorhand specifieke leads naar de juiste werknemers sturen aan de hand van antwoorden op vragen zoals “hoe groot is jouw organisatie?” of “in welke industrie ben je werkzaam?”. Daarnaast kan je ook keuzes geven. Bijvoorbeeld: “wil je meer informatie over product x of wil je gebeld worden?”

Dit scheelt niet alleen tijd, maar zorgt ook voor een gebruiksvriendelijke en proactieve benadering. Dit levert vaak meer omzet op, omdat je door middel van experimenten op de juiste momenten kunt toeslaan. In de ouderwetse benadering laat je een lead een rapport downloaden en bel je deze na 2 weken terug. Helaas ben je dan vaak te laat.

Chat bots

#5 Landingspagina's

Bouw voor elke specifieke dienst of product een landingspagina om meer leads te converteren. Nu denk je misschien dit kost toch tijd, wat is het nut van meerdere landingspagina’s? Doordat er een duidelijke waardepropositie staat, met een call to action, genereert een landingspagina meer conversies.

#6 Ads op naam van de concurent

Het kan heel effectief zijn om in zoekmachines te adverteren op de naam van je concurrent. Wanneer potentiele klanten op het internet zoeken naar jouw concurrent, komt ineens jouw website bovenaan.

Daarbij is het belangrijk om de pagina aan te sluiten op de verwachtingen van de klant. Bouw hiervoor dus ook landingspagina’s. Zo kan de achterliggende pagina een vergelijking zijn van jouw product met die van de concurrent. Daarmee geef je meteen aan waarom de klant voor jou moet kiezen.

Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die je kunt proberen om meer leads en tractie te krijgen. Zo beschreven we eerder 19 tractie kanalen die je kunt gebruiken om meer leads te krijgen. En 5 growth hacking tips waar je direct mee aan de slag kunt. Of je kunt je inschrijven voor onze growth hacking nieuwsbrief. Dan krijg je de nieuwste growth hacking tips direct in je inbox.

Deel dit artikel

Ontdek de online groeikansen van jouw bedrijf

Meet met behulp van deze groeitest middels 10 vragen de volwassenheid van de marketing van jouw bedrijf en ontdek kansen.

SEO-teksten schrijven: tips en tools [+ handige checklist]

Dat teksten belangrijk zijn voor SEO is bekend. Maar waar moet je op letten bij het schrijven van een goede SEO-tekst? In deze blog kijken we naar verschillende soorten tekst, de belangrijkste onderdelen van een SEO-tekst en de beste tools om je teksten te optimaliseren. Het belang van SEO Voordat we de diepte in duiken,
Lees meer

Wat is een ‘Customer empathy map’ en wat kun je ermee?

In deze blog bespreken we de ‘customer empathy map’. We leggen uit wat het betekent en wat je ermee kan. De methode wordt vaak gebruikt als onderdeel van de doelgroep analyse om de ‘buyer persona’ efficiënt in kaart te brengen. Daarom zullen we ook met een voorbeeld komen van een ‘customer empathy map’ en van
Lees meer

5 redenen voor het inhuren van een marketing agency

Marketing is een onmisbaar onderdeel van ieder succesvol bedrijf. Start-ups hebben een sterke marketingstrategie nodig om te kunnen groeien, maar ook bedrijven die al een tijdje meegaan zijn gedwongen mee te gaan met de laatste marketingtrends. Doen ze dit niet? Dan zullen ze dit direct merken in hun verkopen.  De Leapforce marketing experts hard aan
Lees meer