Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

LinkedIn advertentie

LinkedIn adverteren voor B2B bedrijven: 5 vragen beantwoord

Maar liefst 80% van de B2B marketeers maakt tegenwoordig gebruik van LinkedIn Ads. Dit maakt LinkedIn het nummer één B2B advertentieplatform, gevolgd door Facebook met 67% en Twitter met 27%.

Maar hoe werkt dit nu precies, LinkedIn adverteren? Waarom is dit platform zo goed, wat kost een LinkedIn advertentie en welk type ad werkt het beste? In deze blog beantwoorden we vijf veelgestelde vragen op het gebied van LinkedIn adverteren.

Vragen

Waarom adverteren op LinkedIn?

Veel B2B bedrijven twijfelen of advertenties op LinkedIn de investering wel waard zijn. Dit is logisch, want de kosten kunnen oplopen. In de meeste gevallen zijn de voordelen gelukkig aanzienlijk en worden de kosten meer dan terugverdiend. 

De onderstaande vier voordelen zijn voor veel B2B bedrijven een reden om gebruik te maken van LinkedIn advertenties: 

 • LinkedIn is een zakelijk platform. Dit betekent dat alle gebruikers hun LinkedIn profiel openen met een zakelijk doel. Vergeleken met bijvoorbeeld Facebook of Instagram, is de kans op LinkedIn daarom een stuk groter dat een gebruiker daadwerkelijk interesse heeft in het nemen van zakelijke beslissingen. 
 • Door extreem gerichte targeting gaat je budget niet verloren. LinkedIn biedt 200 targeting kenmerken, waardoor je je advertenties op een extreem specifieke doelgroep kunt richten. Zo betaal je alleen wanneer je advertentie is bekeken door iemand die perfect binnen jouw doelgroep past. 
 • Je kunt je eigen data importeren. Wil je je advertenties nog gerichter later zien? Dan kun je zelf een lijst met e-mailadressen uploaden of door middel van de LinkedIn Insight Tag je websitebezoekers opslaan. LinkedIn verzamelt hierbij de LinkedIn profielen en zorgt dat jouw lijst de advertentie te zien krijgt. 
 • 80% van de B2B social media leads komt van LinkedIn. Vergeleken met de andere social media platformen is de meerwaarde van LinkedIn dus overduidelijk.

Wat kosten LinkedIn advertenties?

Adverteren op LinkedIn is niet goedkoop. De exacte kosten hangen af van het account en de opgestelde advertentie, maar gemiddeld betaal je op LinkedIn zo’n €4.47 per klik (CPC), €5.60 per 1000 weergaven (CPM) en €0.68 per verzonden bericht (CPS). Ter vergelijking, op Google Ads betaal je gemiddeld tussen de €0.85 en €1.70 voor een klik. 

De kosten zijn volgens LinkedIn afhankelijk van drie factoren: 

 • Je doelgroep en in hoeverre er competitie bestaat tussen diverse adverteerders om door deze doelgroep gezien te worden. 
 • Je bod. Hoe meer je biedt (voor een klik, weergaven of conversie) hoe hoger je kosten kunnen uitpakken. 
 • De relevantiescore van je advertentie. Hoe beter en relevanter je advertentie voor de doelgroep is, hoe lager de kosten zullen zijn. 

Wat betekent dit echter voor een campagne? Je kunt zelf bepalen hoeveel je aan je totale campagne besteed. Echter, het minimum dagbudget voor een LinkedIn advertentie is €10. Aangezien veel adverteerders ervoor kiezen om meerdere advertenties tegelijk te laten draaien, lopen de kosten al snel op tot zo’n €20 of €30 euro per dag. 

Dit lijkt veel, maar is het voor de meeste B2B ondernemers meer dan waard. Veel B2B bedrijven verkopen namelijk waardevolle producten of langdurige dienstverlening. Verzamel je door een LinkedIn advertentie enkele leads, plan je een gesprek in en volgt er zelfs een verkoop? Dan zijn de kosten van de campagne direct meer dan terugverdiend. 

Welk type advertentie moet ik kiezen?

LinkedIn biedt diverse typen advertenties die onder te verdelen zijn in vier categorieën: 

 • Sponsored content op de LinkedIn feed;
 • Sponsored messaging, direct in de LinkedIn mailbox; 
 • Text ads rechts en bovenaan de feed;
 • Dynamic ads die gebruik maken van persoonlijke gegevens van de doelgroep. 

Al deze vormen hebben voor- en nadelen. Zo vindt 89% van de consumenten het fijn om met bedrijven in contact te komen via messaging, maar maakt slechts 48% van de bedrijven gebruik van deze methode. Wellicht is dit een reden om sponsored messaging eens uit te proberen? 

Daarnaast doet personalisatie het goed in de marketingwereld. Mensen vinden het prettig om persoonlijk aangesproken te worden. Geldt dit ook voor LinkedIn? Hier bestaat de nodige twijfel over. Zo vermoedt Hubspot dat te veel personalisatie mensen kan afschrikken en ervoor kan zorgen dat bepaalde persoonlijke gegevens worden afgeschermd. 

Ons advies? Zoveel mogelijk testen en uitproberen op basis van hypotheses. Elk bedrijf en elke doelgroep is anders, en het opzetten van diverse typen ads is zo gebeurd. Wij raden daarom aan om verschillende typen advertenties enkele weken te laten draaien, om hieruit te kunnen concluderen welk type onder jouw doelgroep het beste werkt.

Linkedin advertentie
Bron: https://business.linkedin.com/marketing-solutions/dynamic-ads

Wat is (re)targeting?

We hebben het al eerder kort genoemd: targeting. Targeting is één van de beste kwaliteiten van LinkedIn op het gebied van adverteren. 

LinkedIn biedt 200 kenmerken waarop je je doelgroep kunt selecteren. Om er een paar te noemen: Afdeling (HR, marketing, finance, juridisch, etc.), opleiding (sociaal, business, marketing, juridisch, etc.), grootte van het bedrijf (1-10 medewerkers, 11-50 medewerkers, 50-100 medewerkers, etc.), en rol binnen het bedrijf (eigenaar, senior, junior, trainee, etc.). Maak je een advertentie? Dan kun je uit deze 200 elementen kiezen wie de advertentie te zien moet krijgen. 

Dit is echter niet alles. Ook kun je je eigen contacten toevoegen, LinkedIn vragen vergelijkbare doelgroepen te vinden of aangeven dat je wilt dat alléén mensen die je website of een eerdere advertentie al hebben gezien je advertentie in beeld krijgen. Dit heet retargeting. 

Retargeting is een waardevolle methode die het mogelijk maakt om automatisch een band met nieuwe leads op te bouwen. Door leads niet één keer, maar meermaals in contact te brengen met jouw content, bedrijf en product of dienst, wordt de band tussen lead en bedrijf steeds sterker en wordt de kans op een conversie steeds groter.

Targeting LinkedIn advertentie
Bron: https://business.linkedin.com/marketing-solutions/blog/linkedin-sponsored-content/2017/everything-you-need-to-know-to-rock-linkedin-sponsored-content

Hoe meet je je resultaten?

LinkedIn biedt uitgebreide mogelijkheden voor analyse. Wil je meten hoe je advertenties scoren? Dan zul je eerst moeten bepalen wat het doel van de advertentie is:

 • Wil je je naamsbekendheid vergroten? 
 • Of voor engagement zorgen? 
 • Of juist leads en conversies genereren? 

Aan de hand hiervan bepaal je wat je wilt gaan meten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan: 

 • Kliks
 • Weergaven
 • De click-through rate (het aantal kliks gedeeld door het aantal weergaven) 
 • De gemiddelde engagement (de totale engagement gedeeld door het aantal weergaven) 
 • Conversies (aanmeldingen, downloads, inschrijvingen, etc.) 

Je kunt alle bovenstaande data gemakkelijk vinden in de Campaign Manager van LinkedIn. Wil je echter conversies meten? Dan zul je eerst Conversion Tracking moeten aanzetten en de Insights Tag op je website moeten laten meten wat bezoekers hier doen. Zo laat jij aan LinkedIn weten wat de gewenste conversie is en communiceert de Insights Tag in hoeverre deze conversie wordt uitgevoerd. 

Wil je meer weten over LinkedIn’s Insights en de verschillende optimalisatiemogelijkheden die het platform biedt? Deze pagina van LinkedIn gaat uitgebreid in op alle mogelijkheden.

LinkedIn analytics
Bron: https://business.linkedin.com/marketing-solutions/success/best-practices/analyze-your-performance

Hulp nodig?

Insight Tags, Conversion Tracking, retargeting en sponsored content zijn termen waar veel B2B bedrijven liever niet te veel tijd aan kwijt zijn. Wij helpen dan ook graag bij het maken van een advertentieplan en het uitvoeren van advertenties met het beste resultaat. 

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of schrijf je in voor onze periodieke update. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van marketing, sales en growth hacking.

Wil je zelf aan de slag met de marketing van je B2B bedrijf? Wij bieden tijdelijk een gratis marketingcursus aan. In deze cursus gaan we in op alle onderdelen van een efficiënte B2B sales- en marketingmachine. 

Interesse? Meld je hier gratis aan ga direct aan de slag!

Deel dit artikel

Ontdek de online groeikansen van jouw bedrijf

Meet met behulp van deze groeitest middels 10 vragen de volwassenheid van de marketing van jouw bedrijf en ontdek kansen.

Een doelgroep analyse: Hoe pak je dat aan?

Vraag je je af hoe je je producten of diensten het beste kunt promoten? Dan zul je als eerste een doelgroep analyse, ook wel bekend als het doelgroep onderzoek, moeten uitvoeren. Het is zeker de moeite waard en stuurt je in de juiste richting. Zonder je doelgroep te onderzoeken is het namelijk lastig om potentiële
Lees meer

Remarketing op het GDN: Wat is het en hoe werkt het?

Je kent het vast wel. Je denkt erover om een fijne reis te boeken naar de zon, en nadat je één keer op een reiswebsite hebt gekeken duiken er ineens overal vergelijkbare advertenties op.  Bron: https://support.google.com/google-ads/thread/5422004?hl=en Toeval? Magie? Nee, dit is een remarketing advertentie op het Google Display Netwerk (GDN). Het GDN bestaat uit een
Lees meer

Marketing trends in 2020: Vijf voorspellingen

Het is zover! 2020 is begonnen. We kijken terug op een geweldig 2019, waarin Leapforce enorm snel groeide en we elke dag nieuwe mogelijkheden ontdekten op het gebied van online marketing en growth hacking.  Maar wat heeft 2020 in petto? Welke marketing trends kunnen we verwachten in het nieuwe jaar? Om ook in 2020 on
Lees meer