Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Content marketing strategie

Content marketing in 2019 en verder

De toekomst van content marketing strategie volgens HubSpot

Sinds het begin van content marketing is deze strategie gevoelig voor elke ontwikkeling en trend. Het is dan ook niet verrassend dat deze altijd in beweging blijft. Nu 2018 op zijn einde loop, is het tijd om vooruit te kijken naar de ontwikkelingen die content marketing in het komende jaar zullen beïnvloeden.

Een van de dingen die veranderd is content & SEO en de manier waarop zoekmachines met content omgaan. Waar eerder SEO keywords van essentieel belang waren, wordt content nu op een andere manier geëvalueerd door de zoekmachines. Deze hechten nu meer waarde aan content met meer context die onderling goed verbonden is met hyperlinks (backlinks, bijvoorbeeld). Bijvoorbeeld door Pilar content met verwante artikelen er omheen.

Voor veel bedrijven betekent dit dat er een verandering van strategie nodig is. Zeker op het gebied van organische zoekresultaten. HubSpot pakt dit bijvoorbeeld aan door naar de vindbaarheid per onderwerp te kijken in plaats van keyword. Daarvoor maken zijn gebruik van topic clusters.

Topic Clusters grafiek

Hiermee krijgt de content een sterkere positie in de zoekresultaten wat het gemakkelijker maakt voor leads om de juiste informatie te vinden.

Dit is een van de vele dingen die HubSpot voorziet als verandering op het gebied van content marketing strategie. Benieuwd naar de rest? Lees dan het hele artikel over de content marketing strategie van Hubspot.

Deel dit artikel

Ontdek de online groeikansen van jouw bedrijf

Meet met behulp van deze groeitest middels 10 vragen de volwassenheid van de marketing van jouw bedrijf en ontdek kansen.