Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Tips voor email marketing

De 5 beste email marketing tips voor nieuwsbrief aanmeldingen

Haal meer uit je email marketing nieuwsbrief

Er wordt wel eens gezegd dat e-mailadressen het nieuwe goud zijn. Je hoeft niet bang te zijn dat je na een verandering van algoritme geen e-mails meer kunt versturen. Maar voordat je die lijst kunt gebruiken voor email marketing, moeten mensen zich natuurlijk wel inschrijven. Hoe kom je aan e-mailadressen? En hoe zorg je dat mensen de email marketing nieuwsbrief als waardevol zien? We hebben een paar email marketing tips met best practices voor je op een rijtje gezet.

Email marketing tip #1: Lead magnets met waarde

Lead magnets zijn een geweldige manier om je leads iets van waarde te bieden waar ze ook echt mee verder kunnen. Lead magnets kunnen in allerlei vormen komen. Een gratis download bijvoorbeeld, een e-boek, een checklist, een werkboek, je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel gebruikt als lead magnet.

Daarbij is het belangrijk om het geven van waarde altijd centraal te zetten. Wat heeft jouw (toekomstige) klant op dit moment nodig of welk klein probleem kun je op dit moment voor ze oplossen? Hoe kun je je verhaal vertellen door middel van een nuttig online product voor de (potentiële) klant? Dat hoeven geen grote uitgebreide boekwerken te zijn. Soms is een template om bijvoorbeeld een eigen content plan te maken precies wat de klant nodig heeft.

Je hoeft ook niet bang te zijn dat je klanten helpt om iets doen waarvan je eigenlijk hoopt dat ze je inhuren. Door ze gratis waarde te bieden laat je zien dat je de kennis en vaardigheden hebt om ze direct te helpen. Als klanten dan besluiten iemand in te huren denken ze direct aan jou. Want dat template dat ze gebruiken is toch wel heel erg fijn.

popup

Email marketing tip #2: Maak een content upgrade

Hoewel een content upgrade lijkt op een lead magnet, is het niet hetzelfde. Een lead magnet kan op zichzelfstaande content zijn, of zelfs een tool. Een content upgrade is extra informatie bij al bestaande informatie. Zo biedt Contently twee extra hoofdstukken aan bij hun boek The Storytelling Edge zodra je het boek koopt en je inschrijft voor de nieuwsbrief.

In zijn meeste simpele vorm is een content upgrade een extra stuk content, bijvoorbeeld een pdf, in ruil voor een e-mailadres. De content zorgt voor extra informatie en verdieping.

Email marketing tip #3: Haal alles uit je e-mail handtekening

Een simpel trucje is om in je e-mail handtekening te verwijzen naar je nieuwsbrief. Door bijvoorbeeld je lead magnet te noemen. Hoe meer mensen zien dat je een nieuwsbrief hebt, hoe meer mensen zich inschrijven. Het klinkt heel simpel, maar als mensen het bestaan er niet van weten, kunnen ze zich ook niet inschrijven. De e-mail handtekening is een geweldig gratis manier om je nieuwsbrief extra onder de aandacht te brengen. Maar let er wel op dat je echt waarde biedt en goed communiceert wat mensen uit de nieuwsbrief halen zodat je geen valse verwachtingen schept.

Email marketing tip #4: Guest posting voor meer nieuwsbrief aanmeldingen

Guest posting of gast bloggen is niet alleen een goede manier om meer mensen kennis te laten maken met je bedrijf, het is ook een hele goede manier om mensen enthousiast te maken voor je nieuwsbrief. Het is de perfecte manier om je kennis voor een groot publiek te krijgen en daarbij een content upgrade aan te bieden. Zo bereik je niet alleen maar mensen met een stuk content, je geeft je nieuwsbrief ook gelijk een boost. Win-win toch?

Exta tip: Guest blogging levert ook mooie backlinks op. Een goede SEO bonus, dus!

Email marketing tip #5: Email je LinkedIn contacten

De kans is groot dat je op LinkedIn met veel mensen en (oud) klanten verbonden bent waar je eerder mee samenwerkte. Deze mensen kennen je en vertrouwen op jouw kennis en vaardigheden. Een LinkedIn berichtje is met de vraag of ze zich willen inschrijven voor jouw nieuwsbrief om op de hoogte te blijven is natuurlijk zo gestuurd. Als je dat combineert met een lead magnet waar ze iets aan hebben, is de kans groot dat de leads zich meteen inschrijven.

Een email mailing nieuwsbrief versturen met de bovenstaande tips

Er zijn dus genoeg experimenten waarmee je jouw email marketing kunt boosten en om mensen enthousiast te krijgen voor je nieuwsbrief. Welke dat zijn hangt af van je bedrijf, je diensten en je leads. Door veel te experimenteren met email marketing en je nieuwsbrief op verschillende plekken te promoten, kom je er vanzelf achter wat werkt voor jouw specifieke situatie.

Deel dit artikel

Ontdek de online groeikansen van jouw bedrijf

Meet met behulp van deze groeitest middels 10 vragen de volwassenheid van de marketing van jouw bedrijf en ontdek kansen.

SEO-teksten schrijven: tips en tools [+ handige checklist]

Dat teksten belangrijk zijn voor SEO is bekend. Maar waar moet je op letten bij het schrijven van een goede SEO-tekst? In deze blog kijken we naar verschillende soorten tekst, de belangrijkste onderdelen van een SEO-tekst en de beste tools om je teksten te optimaliseren. Het belang van SEO Voordat we de diepte in duiken,
Lees meer

Wat is SEO en waarom kunnen we niet meer zonder?

95% van de Nederlanders begint de digitale zoektocht naar een product of dienst in een zoekmachine. Tenminste, dit lazen we op verschillende websites die wij – ook weer via een zoekmachine – zijn tegengekomen.   SEO is niet alleen onmisbaar, maar ook dé manier om de juiste doelgroep te bereiken en potentiële klanten met goede
Lees meer