Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

hoger in Google met topic clusters en pillar content

Hoger in Google? Gebruik topic clusters!

Topic clusters zijn dé content marketing trend van 2019

Er gaat een nieuwe trend rond in de wereld van content & SEO! Wil je hoger ranken in Google? Dan kom je er niet met alleen het juiste SEO keyword. Het gebruik van topic clusters, oftewel pillar content, gaat echt het verschil maken voor jouw inbound marketing.

We schreven al dat pillar content een va dé content marketing trends van 2019 is, die je niet mag missen. Ook Frankwatching schreef een artikel over het nut van topic clusters. Hierin vertellen ze over de structuur van deze clusters, pillar content en hoe dit zich verhoudt met de reguliere blogposts op jouw website.

Wat zijn topic clusters?

Het idee is heel simpel: je hebt een pillar content pagina, en verschillende cluster content pagina’s daaromheen. Op een pillar content pagina wordt heel diep ingegaan op één onderwerp. De pagina zelf is vaak verdeeld in verschillende hoofdstukken om zo de navigatie makkelijker te maken. De content op deze pagina is long form content van ongeveer 7000 woorden.

Daarnaast heb je verschillende, kleinere, artikelen die linken naar dit hoofdartikel of pagina door middel van interne links. Deze artikelen worden cluster content genoemd. Deze kleinere artikelen kunnen verschillende soorten content zijn. Zoals how-to stukken, informatieve stukken en nog veel meer. Alles om jouw pillar content nog meer aan te vullen. Op deze manier ontstaat er een boomstructuur die eruitziet als een mindmap.

hoger in Google met topic clusters en pillar content
Bron: Frankwatching

Voor je begint aan het maken van jouw pillar content en bijbehorende topic clusters is het nuttig om eerste de SEO keywords waar je hoog op wilt scoren in Google te onderzoeken. Dit helpt je bij het creëren van een de structuur van je pillar content en geeft je een begin voor de topic clusters. Zo weet je zeker dat je jouw pillar content over de juiste en relevante onderwerpen maakt.

Het voordeel van topic clusters

Het voordeel van topic clusters is dat de content van je website veel meer structuur krijgt. Daardoor is het voor Google makkelijker te begrijpen waar de pagina over gaat en dus gemakkelijker te indexeren. Hiernaast zorgt pillar content voor een stuk content waar veel naar gelinkt wordt omdat de kwaliteit beter is. Samen met goede backlinks en sterke storytelling zorgt dit voor een sterke score op Google.

Leapforce en pillar content

Momenteel zijn wij zelf bezig met het reorganiseren van onze content volgens deze structuur. Hou onze blog dus in de gaten voor een stuk over hoe we dit aanpakken, en welke resultaten we hieruit zien.

Hulp nodig met jouw content marketing of het reorganiseren van jouw content? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Deel dit artikel

Ontdek de online groeikansen van jouw bedrijf

Meet met behulp van deze groeitest middels 10 vragen de volwassenheid van de marketing van jouw bedrijf en ontdek kansen.

SEO-teksten schrijven: tips en tools [+ handige checklist]

Dat teksten belangrijk zijn voor SEO is bekend. Maar waar moet je op letten bij het schrijven van een goede SEO-tekst? In deze blog kijken we naar verschillende soorten tekst, de belangrijkste onderdelen van een SEO-tekst en de beste tools om je teksten te optimaliseren. Het belang van SEO Voordat we de diepte in duiken,
Lees meer

Wat is SEO en waarom kunnen we niet meer zonder?

95% van de Nederlanders begint de digitale zoektocht naar een product of dienst in een zoekmachine. Tenminste, dit lazen we op verschillende websites die wij – ook weer via een zoekmachine – zijn tegengekomen.   SEO is niet alleen onmisbaar, maar ook dé manier om de juiste doelgroep te bereiken en potentiële klanten met goede
Lees meer