Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Growth of Leapforce

4 jaar Leapforce: Opschalen en herstructureren – Leapforce

Elk jaar staan we bij Leapforce weer te kijken van de enorme stappen die we hebben gemaakt. Ons bedrijf bestaat inmiddels alweer bijna vier jaar, en ook 2021 zat weer vol mooie uitdagingen, ontwikkelingen, nieuwe klanten, nieuwe collega’s en precies de groei waar we op hadden gehoopt.

Growth of Leapforce 2021

Van start-up naar scale-up

Terwijl we onszelf in de eerste jaren nog als start-up zagen, zijn we in 2021 doorgegroeid tot een echte scale-up. We hebben onze waarde bewezen, onze methoden zijn goed in ontwikkeling en de jaren aan ervaring stapelen zich op. Leapforce is volwassener als bedrijf, en daar zijn we ontzettend trots op.

Zijn we nu van een start-up een scale-up geworden? Of zijn we dit wellicht al een tijdje? Volgens het Growth Institute kan een bedrijf zich officieel scale-up noemen wanneer drie jaar achter elkaar een groei van minimaal 20% is behaald. Over deze definitie valt te twisten, maar die 20% zit bij ons meer dan goed. In de afgelopen vier jaar zat onze omzetgroei nooit onder de 50%, en volgens onze prognoses blijft de groei er met dubbele cijfers de aankomende jaren dik in.

Growth of Leapforce 2021

Opschalen en herstructureren

Zoals de bovenstaande infographic laat zien, zit groei echter niet alleen in omzet. Leapforce werkt inmiddels samen met zo’n 50 klanten met een abonnement en bestaat uit een team van meer dan 25 medewerkers én meer dan een dozijn freelancers.

Terwijl Philip en Witold in 2018 met enkele medewerkers en een handjevol klanten alles nog onder controle hadden, raak je met 50 klanten als twee ondernemers het overzicht snel kwijt.

Het nieuwe formaat van Leapforce vroeg daarom om een nieuwe structuur, met nieuwe rollen en verantwoordelijkheden. Hiermee kan Leapforce de groei ook in de scale-up fase voortzetten.

Opschalen en herstructureren stond het afgelopen jaar centraal, waarbij we onder meer werkten aan:

  • Het ontwerp van een haarscherpe nieuwe organisatiestructuur en de juiste verdeling van verantwoordelijkheden onder onze medewerkers in hun nieuwe afdelingen.
  • De implementatie van een agile werkwijze in een groot aantal van onze projecten, resulterend in een mooie boost in structuur en productiviteit.
  • De verhuizing naar een ruime eigen halve verdieping in ons kantoorgebouw, ScaleHub Offices.
  • Een verbeterslag in de arbeidsvoorwaarden van ons team. Leapforce wil gaandeweg bouwen aan uitstekende arbeidsvoorwaarden.
  • Het uitbreiden van onze kennis en expertise, door onder meer de ontwikkeling van een verbeterde kennisbank, de samenwerking met acht nieuwe top-experts en diverse waardevolle nieuwe partnerships.
  • Het verbeteren van ons geavanceerde marketing dashboard, waarmee we realtime inzichten geven in de online performance van onze klanten. Zo kunnen we verbetermogelijkheden razendsnel identificeren en omzetten in datagedreven acties.
  • Het bouwen van een nieuwe Leapforce website, in lijn met onze uitstraling, diensten en professionaliteit.
  • Het verbeteren van onze service, met een scherper assortiment en meer expertise, resulterend in prachtige klantbeoordelingen.

Op naar 2022

Ook dit jaar zijn we weer enorm dankbaar voor alle kansen die we hebben gekregen. Niets is leuker dan onze klanten laten groeien, terwijl we zelf hard meegroeien. 2021 was een groot succes en ook in 2022 denken we er weer een mooi jaar van te kunnen maken!

Leapforce team

Waar liggen jouw kansen voor 2022?

Heb jij grootse plannen voor jouw bedrijf in 2022 maar weet je niet precies waar je moet beginnen? De Leapforce groeitest helpt je op weg.

Met deze gratis online quiz weet je binnen enkele minuten waar voor jouw bedrijf nog sales- en marketingkansen liggen. Dé manier om mooie plannen te maken voor het nieuwe jaar!

Deel dit artikel

Ontdek de online groeikansen van jouw bedrijf

Meet met behulp van deze groeitest middels 10 vragen de volwassenheid van de marketing van jouw bedrijf en ontdek kansen.

Vijf jaar Leapforce: de vijf highlights van 2022

Bij Leapforce is elk jaar leuk, maar 2022 was misschien wel één van de leukste jaren tot nu toe. Alles mag weer offline, dus gezellige meetings, klantbezoeken en uitjes stonden centraal. Naast heel veel groei en verder professionaliseren natuurlijk.    Benieuwd wat het afgelopen jaar zo bijzonder maakte? Dit zijn vijf van onze favoriete events
Lees meer

Leapforce wint FD Gazellen 2022

Goed nieuws! Leapforce is uitgeroepen tot één van de FD Gazellen 2022. We behoren tot de snelstgroeiende bedrijven in Nederland en daar zijn we extreem trots op. FD Gazellen Het Financieele Dagblad (FD) organiseert dit jaar alweer de negentiende editie van de FD Gazellen. Al negentien jaar worden Nederlandse bedrijven beloond voor hun harde werk
Lees meer

3 Jaar Leapforce: Waarom We Trots Op Onszelf Zijn

De tijd vliegt! We kunnen bijna niet geloven dat Leapforce alweer drie jaar bestaat. Toen we in 2018 ons bedrijf startten, hoopten we op continue groei, interessante projecten, leuke klanten en een gepassioneerd team. En laat dat nu precies zijn wat we gekregen hebben? ‘Gekregen’ door keihard werken, natuurlijk.  2020 was een speciaal jaar voor
Lees meer