Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Ads

Online adverteren = dood. Genereer leads met engineered marketing!

Met online adverteren voeg je geen waarde toe

Je Googled iets en je krijgt advertenties. Op Facebook, LinkedIn, Twitter, Instagram en alle andere social mediakanalen zie je veel partijen langskomen die online adverteren. Door engineered marketing zijn ze echt overal te vinden! Maar heb je als gebruiker van deze platformen gevraagd om advertenties? Nee, deze advertenties worden je opgedrongen, net zolang tot je erop klikt.

Het is dan ook geen toeval dat het aantal advertentie blockers jaarlijks flink groeit. Volgens een onderzoek van PageFair zijn er in december 2016 615 miljoen apparaten met een ad blocker en groeit dit jaarlijks met 30%. Daarnaast geeft het onderzoek aan dat 74% van de gebruikers een website verlaat wanneer een website een ad block wall hanteert.

Online marketeers maken zich dan ook logischerwijs zorgen om het groeiende aantal ad blocker installaties die het online adverteren tegen gaan. Volgens een bron van Statistica maakt 37% van de online marketeers zich hier in maart 2017 zorgen om. Dat is een flinke groei gezien de vorige toetsing van 32% in december 2016.

Wat is een goed alternatief voor online adverteren?

Geen stress online marketeers. We’ve got your back!

Er zijn tal van andere mogelijkheden om leads te generen. Je kunt denken aan SEO, content marketing, email marketing, pr en nog veel meer. Een compleet verhaal over 19 tractie kanalen om leads en klanten te werven geven we in dit artikel. In deze post duiken we graag in één specifiek alternatief voor online adverteren, namelijk engineered marketing. Dit zijn oplossingen die waarde leveren aan (potentiële) klanten in de vorm van een tool of app, zonder dat de gebruiker hiervoor hoeft te betalen. Dit soort tools kunnen enorme traffic en naamsbekendheid opleveren zonder de leads te irriteren zoals met online adverteren.

Zes voorbeelden van engineered marketing

Om het praktischer te maken geven we hier zes voorbeelden van engineered marketing ter inspiratie en uitleg geven aan dit tractie kanaal.

1 . Website Grader van Woorank

Woorank heeft een gratis tool waarmee je een website kan doormeten. De tool geeft met een score van 0/100 aan hoe goed je website vanuit marketing optiek scoort. De tool doet dit door je website op allerlei facetten te analyseren zoals gebruik van alt tags bij afbeeldingen, content, socials, keywords, gebruiksvriendelijkheid etc.

Gebruik eventueel eventueel deze website grader om een tweede opinie over je website te vergaren. Bij sommige website graders dien je een email achter te laten om het rapport over je website te ontvangen. Zo sta je meteen als lead in het systeem.

Woorank website score enginereered marketing als alternatief voor online adverteren (1)

2. Volg bedrijven, trends en marketing cartoons via de Growth Bot (HubSpot)

Chatbots zijn een van dé social media marketing trends van 2019. Via deze growth bot (gebouwd door HubSpot) kun gegevens opvragen over bedrijven. Bijvoorbeeld welke software ze gebruiken, hoeveel werknemers ze hebben, en wat de omzet is. De bot is aangesloten bij Facebook messenger en Slack. Bij Leapforce gebruiken we de bot om leads te verrijken en klanten te volgen. Hieronder een voorbeeld van wat de growth bot kan.

Engineered marketing oplossing growth bot als alternatief voor online adverteren

Zijn chatbots alleen voor de B2B markt? Nee zeker niet. Met chatbots kun je van alles bouwen. Zo heeft de Albert Heijn een receptenbot gebouwd. Via een standard set opties zoals type gerecht (hoofdgerecht, voorgerecht etc.), de keuken (Mediterraans, Italiaans etc.) en ingrediënten (vis, vlees of vegetarisch) krijg je een recept gesuggereerd. De bot kan je ook elke dag een nieuw recept sturen.

AH recepten bot als enginereered marketing alternatief voor online adverteren

3. Online Growth Hacking Tools browser (Leapforce)

Practice what you preach! Zelf hebben we natuurlijk ook een engineered marketing oplossingen gebouwd. Onze growth hacking tools browser geeft je de mogelijkheid om op 26 categorieën zoals CRM, ads, social media, B.I., automation een tool te zoeken. Daarbij kun je filteren op categorie en rating. Hiermee helpen we je om een voorselectie te maken in het grote scala aan growth hacking en marketing tools, zodat je sneller tot een betere keuze komt voor software applicaties. Hieronder zie je een afbeelding van de browser.

Growth hacking tools browser als engineered marketing alternatief voor online adverteren

4. Genereer SEO vriendelijke blog titels (SEOpressor)

Met de Blog title generator van SEOpressor genereer je in enkele seconden titels voor je blog die geoptimaliseerd zijn voor zoekmachines. Op basis van data zoals keywords en de frequentie waarmee bepaalde woorden worden gezocht op het internet, suggereert de tool een titel. Hiermee zorg je niet alleen dat je beter gevonden wordt in zoekmachines zoals Bing en Google, maar bespaar je ook tijd. Helaas is de tool alleen voor Engelstalige artikelen.

Blog titel generator als engineered marketing alternatief voor online adverteren

5. Test de snelheid van je website (Pingdom)

Met deze tool van Pingdom kun je gratis de snelheid van je website meten. Door de url en de locatie in te voeren wordt je website doorgemeten. Je krijgt een score van 0/100 die aangeeft hoe goed de snelheid van je website is per apparaat (tablet, desktop en mobiel). Daarbij geeft de tool de onderliggende analyse aan en geeft het weer welke elementen van je website verantwoordelijk zijn voor een lange laadtijd. De resultaten kun je downloaden in een rapport of doormailen. Opnieuw krijgt het bedrijf op deze manier extra naamsbekendheid en blije leads.

website snelheid meter als engineered marketing alternatief voor online adverteren

6. Calculatie quiz: moet je een ad agency inhuren of een eigen team creëen? Outgrow

Outgrow is een bedrijf en tool waarmee je allerlei engineered marketing oplossingen kunt maken. Met hun tool kun je calculatie quizen, polls en numerieke uitkomst quizen bouwen. Op deze pagina vind je verschillende voorbeelden. Eén van de voorbeelden is deze quiz waar je via een set van vragen te weten komt of je een agency voor ads moet inhuren of juist een eigen team moet creëeren. Ook hier vangen ze je mailadres van te voren, zodat je de resultaten in je mail ontvangt en jij als lead in hun systeem terechtkomt.

Calculatie quiz tussen eigen team en outsourcing

Produceer je eigen Engineered marketing oplossing!

Waar online adverteren geen waarde creëert voor de gebruiker en soms alleen tot irritatie leidt, is engineered marketing een prachtig alternatief om blije leads en naamsbekendheid te creëen. Natuurlijk kan online adverteren nog steeds een effectief kanaal zijn om leads te genereren. Soms is het goed om verschillende kanalen te proberen en naast elkaar te laten lopen. Probeer je eigen engineered marketing oplossing te maken door te brainstormen en gebruik te maken van quiz tooling. Kom je er niet uit? Dan mag je ons altijd vragen om hulp.

Deel dit artikel

Ontdek de online groeikansen van jouw bedrijf

Meet met behulp van deze groeitest middels 10 vragen de volwassenheid van de marketing van jouw bedrijf en ontdek kansen.

LinkedIn adverteren voor B2B bedrijven: 5 vragen beantwoord

Maar liefst 80% van de B2B marketeers maakt tegenwoordig gebruik van LinkedIn Ads. Dit maakt LinkedIn het nummer één B2B advertentieplatform, gevolgd door Facebook met 67% en Twitter met 27%. Maar hoe werkt dit nu precies, LinkedIn adverteren? Waarom is dit platform zo goed, wat kost een LinkedIn advertentie en welk type ad werkt het
Lees meer

Een doelgroep analyse: Hoe pak je dat aan?

Vraag je je af hoe je je producten of diensten het beste kunt promoten? Dan zul je als eerste een doelgroep analyse, ook wel bekend als het doelgroep onderzoek, moeten uitvoeren. Het is zeker de moeite waard en stuurt je in de juiste richting. Zonder je doelgroep te onderzoeken is het namelijk lastig om potentiële
Lees meer

Remarketing op het GDN: Wat is het en hoe werkt het?

Je kent het vast wel. Je denkt erover om een fijne reis te boeken naar de zon, en nadat je één keer op een reiswebsite hebt gekeken duiken er ineens overal vergelijkbare advertenties op.  Bron: https://support.google.com/google-ads/thread/5422004?hl=en Toeval? Magie? Nee, dit is een remarketing advertentie op het Google Display Netwerk (GDN). Het GDN bestaat uit een
Lees meer