Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Rijnmond bespaart 0.4 FTE en heeft betere stuurinformatie

Rijnmond maakte handmatig een maandelijkse rapportage van de bereikcijfers van al haar media-uitingen. Een tijdrovend, foutgevoelig en bewerkelijk proces.

“Na drie maanden, binnen tijd en budget kon de handmatige rapportage vervangen worden door een volledige geautomatiseerde versie. Dit bespaart Rijnmond circa 0,4 FTE"

Oude bereik rapportage is te complex en niet eenduidig.

Vraag en doelstelling

Bert Klaver algemeen directeur van Rijnmond maakte zich zorgen over het tijdsbeslag, de complexiteit en de eenduidigheid van zijn bereik rapportage en heeft Leapforce gevraagd dit nader te onderzoeken.

Over Rijnmond

Rijnmond is een Nederlandse publieke media-instelling voor radio, televisie en internet voor de regio Rijnmond, in de provincie Zuid-Holland. Rijnmond is bereikbaar, toegankelijk en zijn altijd op de hoogte. Zo zitten ze in de haarvaten van de regio met hun regio verslaggevers en specialisten. Dat maakt Rijnmond onderscheidend ten opzichte van nationale en internationale mediabedrijven.

lf-onze-aanpak

Onze aanpak

Leapforce heeft eerst bepaald voor wie het dashboard bedoeld is, vervolgens alle bronnen (circa 15 zoals web, app, socials, tv, radio, gebruikerspanel, redactioneel etc.) in kaart gebracht en vastgelegd welke data uit die bronnen nodig zijn. Om te laten zien hoe dat in zijn werk gaat is een proof of concept (POC) gemaakt. Op basis van de POC is besloten de rapportagetool / het dashboard te ontwikkelen. Leapforce nam de verantwoordelijkheid voor het hele traject van bron tot rapport, monitort de data koppelingen en ondersteunt de maandelijkse oplevering.

De resultaten van Rijnmond

0.4 FTE

Een besparing van 0,4 FTE

De handmatige rapportage was na 3 maanden dashboard ontwikkeling vervangen door een volledige geautomatiseerde versie. Dit bespaart Rijnmond circa 0,4 FTE.

1

Van totaal van 15 bronnen naar 1

Voorheen beschikte Rijnmond over 15 bronnen waaruit alle data verzameld moest worden. Met dit dashboard is dat teruggebracht naar totaal één bron.

Ruimte voor uitbreiding

Het huidige dashboard staat, maar het dashboard is zo ontwikkeld dat alle toekomstige bronnen makkelijk toegevoegd kunnen worden, wat het dashboard dynamisch maakt.

lf-waarom
Rijnmond

“Met monitoren van bereikcijfers is Leapforce de juiste partij!”

Ik had een visie en een idee hoe we onze bereikcijfers beter zouden kunnen monitoren, voor betere stuurinformatie op ons journalistieke werk. Het is super leuk dat wij in Leapforce de partij hebben gevonden om dit ook daadwerkelijk te realiseren en het is helemaal fantastisch dat het regionaal omroep breed via Regiogroei, zo gedragen wordt!

Bert Klaver

Algemeen directeur Rijnmond

Luuk vD Bosch

Een gratis strategiesessie met één van onze specialisten.

Kom in 30 minuten te weten hoe jouw bedrijf digitale sales en marketing effectief kan inzetten om meer tractie te genereren

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Lees hier meer

Bekijk meer data en automation cases

Bekijk ook andere expertises

Campaigning
Social Media
Content & SEO
Website & Shop
CRM & Digital Sales
Service & Loyalty