Leapforce 3 jaar

3 Jaar Leapforce: Waarom We Best Een Beetje Trots Op Onszelf Zijn

De tijd vliegt! We kunnen bijna niet geloven dat Leapforce alweer drie jaar bestaat. Toen we in 2018 ons bedrijf startten, hoopten we op continue groei, interessante projecten, leuke klanten en een gepassioneerd team. En laat dat nu precies zijn wat we gekregen hebben? ‘Gekregen’ door keihard werken, natuurlijk. 

Leapforce kantoor

2020 was een speciaal jaar voor ons. Terwijl de wereld op z’n kop stond, mochten wij een heel bijzonder moment vieren: In ons derde boekjaar door de grens van 1 miljoen omzet! Dit was een mijlpaal waar we een lange tijd naartoe hebben geleefd. Het was dan ook bijna onwerkelijk om deze prestatie met z’n allen, online weliswaar, te vieren.

Leapforce by the numbers

Verder mochten we ook dit jaar weer diverse fijne collega’s in ons team verwelkomen, kregen we de leukste kansen van zowel nieuwe als oude klanten en werden we steeds beter zichtbaar op zowel Google als social media. Onszelf growth hacken is een succes!

Drie redenen waarom we best een beetje trots zijn

De mooie groei die jullie in de bovenstaande infographic kunnen zien is er zeker een om trots te zijn. Maar weet je wat ons nog net iets trotser maakt? De cijfers die we online tegenkwamen. Een consistente groei en een succesvolle derde verjaardag is voor een start-up namelijk nog helemaal niet zo vanzelfsprekend. 

Wist je bijvoorbeeld dat: 

1. Het grootste deel van de start-ups de 1 miljoen omzet per jaar nooit haalt?

Dit lazen we in een blog van David Cummigs, waarin hij refereert naar het bekende boek Scaling Up van Verne Harnish. Volgens Harnish haalt 94% van alle start-ups de 1 miljoen per jaar nooit. Het boek is al wel een paar jaar oud, dus dit percentage zou inmiddels anders kunnen zijn. In essentie zal het waarschijnlijk niet veel verschillen, dus we zijn dankbaar dat we bij de paar procent horen die het wel is gelukt. 

2. Ongeveer de helft van de start-ups het vierde jaar niet bereikt?

In een artikel van Review42 lazen we dat in Europa zo’n 50% van de start-ups jaar 4 niet haalt. Problemen met de cashflow, te weinig marktkennis en gefaalde samenwerkingen lijken veelvoorkomende redenen voor het stoppen van een bedrijf. 

3. Maar zo’n 40% van de start-ups winst maakt?

Uit de bevindingen van Review24 bleek ook dat maar zo’n 40% van de start-ups winst maakt. 30% zit rond het break-even punt en de rest lijdt verlies. Wel werd erbij genoemd dat het hebben van meer dan één oprichter de kansen van een bedrijf aanzienlijk vergroot. Ook daar zitten we dus gelukkig goed. 

Op naar jaar 4 

Zoals jullie waarschijnlijk begrijpen zijn we heel erg trots op wat we in drie jaar bereikt hebben. Drie jaar met geweldige klanten, super goede collega’s en mooie projecten. En we weten zeker dat jaar 4 alleen nog maar beter wordt!

Op de hoogte blijven?

Wil je graag op de hoogte blijven van onze ontwikkelingen? Schrijf je dan in voor onze growth hacking nieuwsbrief of volg ons op Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn. We zullen jullie dan ook in jaar 4 op de hoogte houden van de nieuwste growth hacking trends en de avonturen van team Leapforce.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Schrijf je in voor onze Growth Hacking nieuwsbrief

Gerelateerde artikelen

2 jaar Leapforce: Jezelf growth hacken doe je zo!

Leapforce twee jaar! Het begin van een nieuw jaar blijft een bijzonder moment. Vorig jaar vierden we een succesvol eerste jaar van ons bedrijf, dit jaar vieren we een groei die we niet hadden durven dromen. Jezelf en je klanten growth hacken Na een paar jaar samenwerken aan verschillende projecten, besloten Philip Hennemann & Witold
Lees meer

Leapforce by the numbers

1 jaar growth hacken Eén jaar Leapforce, en wat is dat jaar snel gegaan! Van Valleybase naar Medtechbase naar Leapforce. En toen we eenmaal met Leapforce van start gingen, groeiden we zé elk kantoor uit. We kunnen terugkijken op een jaar vol mooie en geweldige projecten. We hebben zoveel leuke dingen gedaan, en zoveel klanten
Lees meer

Millenials zijn de toekomst

Mijn generatie kon niets, Millennials kunnen meteen aan de slag 30 jaar geleden startte ik bij IBM. Na 8 jaar studeren, toen nog op kosten van de staat, ging de drs geneeskunde toch maar het corporate bedrijfsleven in. Eerst rustig een jaartje opgeleid worden, natuurlijk inclusief salaris en leaseauto. Daar kunnen de millenials van nu
Lees meer