Social media marketing

5 Social media marketing trends voor 2019

Social media marketing trends om in de gaten te houden

Als het aankomt op trends kun je er niet vroeg genoeg bij zijn. Dat dacht sitepronews.com dus ook en daarom publiceerden zij nu al een artikel over dé social media marketing trends voor 2019.

Sitepronews.com identificeerde de volgende vijf social media marketing trends:

Social listening

Bij social listening gaat het niet om het reageren op berichten waarin je bedrijf getagd is, maar juist on de andere berichten. Waarom dat belangrijk is? Omdat 96% van de mensen over bedrijven praten zonder ze te volgen. Een goede mogelijkheid dus om in gesprek te gaan met mensen die al over je bedrijf praten.

likelyhood-of-response
bron: https://imgur.com/0cU8J99

Influencer marketing

Influencer marketing is helemaal hot op het moment. En dan hebben we het niet over een celebrity die weer een parfum of een paar schoenen aanprijst. Dit is in B2B nog wat minder gebruikelijk, maar dit is zeker een ontwikkeling om in de gaten te houden. We hebben het over mensen die met plezier een product of service gebruiken en dat delen met hun publiek. In 2016 zei een rapport dat voor elke $1 een bedrijf in een influencer investeert de opbrengst $6.50 is. Zeker de moeite waard dus.

User-generated content

Met social media is mond tot mond reclame weer de meest effectieve vorm van marketing. Het gebruik van user-generated content sluit hier perfect op aan. Het komt authentiek over, zonder dat een product met sales praatjes verkocht wordt. Een goed voorbeeld is de  #IWorkFromHere campagne van Hootsuite waar mensen hun werkplek laten zien.

what-kind
Bron: https://imgur.com/B1ECW2L

Messenger marketing

Het gebruik van messenger marketing is niet helemaal nieuw, maar wel heel effectief. Albert Heijn maakt er bijvoorbeeld gebruik van met hun recept van de dag op Facebook messenger. Het is een vrijwillige dienst die mensen kunnen gebruiken en gemakkelijk voor aan en af kunnen melden. Op deze manier kun je als bedrijf heel simpel aansluiten op de behoeften van je klanten.

Ephemeral content

Ephemeral content is visuele content die niet permanent is. Daarbij kun je denken aan Instagram stories, Snapchat en Facebook stories. Het werkt zelfs zo goed dat Instagram en Snapchat dagelijks bijna 450 miljoen gebruikers hebben. Het voordeel is dat de content van nature een vorm van urgentie creëert. Heb je het niet op tijd gezien? Dan heb je het gemist.  Een goede kans dus om mensen aan je te binden.

Deze trends kun je goed gebruiken als je je social media plan op gaat stellen. Wil je meer weten? Lees hier het hele artikel over de social media marketing trends van 2019.

Deel dit artikel

Ontdek de online groeikansen van jouw bedrijf

Meet met behulp van deze groeitest middels 10 vragen de volwassenheid van de marketing van jouw bedrijf en ontdek kansen.

Google Mijn Bedrijf: Wat Heb Je Eraan?

Maak jij al optimaal gebruik van Google Mijn Bedrijf? Deze handige functie van Google biedt de mogelijkheid om met heel weinig moeite én helemaal gratis je online bereik een mooie boost te geven.  Helaas zien we om ons heen dat veel bedrijven geen gebruik maken van Google Mijn Bedrijf, of hier onvolledig of passief op
Lees meer

Social media: Alles wat je moet weten!

Waarom is social media voor iedere organisatie zo belangrijk anno 2020? Door de evolutie van social media is het gebruik ervan niet meer weg te denken. Waar het eerst ingezet werd voor de branding van een merk, zijn sommige kanalen inmiddels uitgegroeid tot e-commerce platformen (denk aan Instagram Shopping) en hulpmiddelen voor leadgeneratie. Social media
Lees meer

Is de whatsapp Voor business app geschikt voor jouw bedrijf?

De afgelopen jaren hebben we in onze blogs diverse social media kanalen besproken. We keken bijvoorbeeld naar LinkedIn, TikTok, Instagram en legden uit hoe je als bedrijf gebruik kunt maken van social media advertenties om leads te genereren.  Echter, een van de grootste social media kanalen, WhatsApp Messenger, hebben we nog nooit besproken. En daar
Lees meer