Tips voor email marketing

Email marketing tips: Zo krijg je meer nieuwsbrief aanmeldingen

Haal meer uit je email marketing

Er wordt wel eens gezegd dat e-mailadressen het nieuwe goud zijn. Binnen de content & SEO marketing maakt men zich nu vooral druk om het aantal social media volgers. Deze zijn zeker waardevol, maar je weet nooit hoelang  je ze houdt. Waar je wel controle over hebt is je database met e-mailadressen. Je hoeft niet bang te zijn dat je na een verandering van algoritme geen e-mails meer kunt versturen. Maar voordat je die lijst kunt gebruiken voor email marketing, moeten mensen zich natuurlijk wel inschrijven. We hebben een paar email marketing tips met best practises voor je op een rijtje gezet.

Tip #1: Lead magnets met waarde

Lead magnets zijn een geweldige manier om je leads iets van waarde te bieden waar ze ook echt mee verder kunnen. Lead magnets kunnen in allerlei vormen komen. Een gratis download bijvoorbeeld, een e-boek, een checklist, een werkboek, je kunt het zo gek niet bedenken of het is wel gebruikt als lead magnet.

Daarbij is het belangrijk om het geven van waarde altijd centraal te zetten. Wat heeft jouw (toekomstige) klant op dit moment nodig of welk klein probleem kun je op dit moment voor ze oplossen? Hoe kun je je verhaal vertellen door middel van een nuttig online product voor de (potentiële) klant? Dat hoeven geen grote uitgebreide boekwerken te zijn. Soms is een template om bijvoorbeeld een eigen content plan te maken precies wat de klant nodig heeft.

Je hoeft ook niet bang te zijn dat je klanten helpt om iets doen waarvan je eigenlijk hoopt dat ze je inhuren. Door ze gratis waarde te bieden laat je zien dat je de kennis en vaardigheden hebt om ze direct te helpen. Als klanten dan besluiten iemand in te huren denken ze direct aan jou. Want dat template dat ze gebruiken is toch wel heel erg fijn.

popup

Tip #2: Maak een content upgrade

Hoewel een content upgrade lijkt op een lead magnet, is het niet hetzelfde. Een lead magnet kan op zichzelfstaande content zijn, of zelfs een tool. Een content upgrade is extra informatie bij al bestaande informatie. Zo biedt Contently twee extra hoofdstukken aan bij hun boek The Storytelling Edge zodra je het boek koopt en je inschrijft voor de nieuwsbrief.

In zijn meeste simpele vorm is een content upgrade een extra stuk content, bijvoorbeeld een pdf, in ruil voor een e-mailadres. De content zorgt voor extra informatie en verdieping.

Tip #3: Haal alles uit je e-mail handtekening

Een simpel trucje is om in je e-mail handtekening te verwijzen naar je nieuwsbrief. Door bijvoorbeeld je lead magnet te noemen. Hoe meer mensen zien dat je een nieuwsbrief hebt, hoe meer mensen zich inschrijven. Het klinkt heel simpel, maar als mensen het bestaan er niet van weten, kunnen ze zich ook niet inschrijven. De e-mail handtekening is een geweldig gratis manier om je nieuwsbrief extra onder de aandacht te brengen. Maar let er wel op dat je echt waarde biedt en goed communiceert wat mensen uit de nieuwsbrief halen zodat je geen valse verwachtingen schept.

Tip #4: Guest posting voor meer nieuwsbrief aanmeldingen

Guest posting of gast bloggen is niet alleen een goede manier om meer mensen kennis te laten maken met je bedrijf, het is ook een hele goede manier om mensen enthousiast te maken voor je nieuwsbrief. Het is de perfecte manier om je kennis voor een groot publiek te krijgen en daarbij een content upgrade aan te bieden. Zo bereik je niet alleen maar mensen met een stuk content, je geeft je nieuwsbrief ook gelijk een boost. Win-win toch?

Exta tip: Guest blogging levert ook mooie backlinks op. Een goede SEO bonus, dus!

Tip #5: Email je LinkedIn contacten

De kans is groot dat je op LinkedIn met veel mensen en (oud) klanten verbonden bent waar je eerder mee samenwerkte. Deze mensen kennen je en vertrouwen op jouw kennis en vaardigheden. Een LinkedIn berichtje is met de vraag of ze zich willen inschrijven voor jouw nieuwsbrief om op de hoogte te blijven is natuurlijk zo gestuurd. Als je dat combineert met een lead magnet waar ze iets aan hebben, is de kans groot dat de leads zich meteen inschrijven.

Een mailing versturen met de bovenstaande tips

Er zijn dus genoeg experimenten waarmee je jouw email marketing kunt boosten en om mensen enthousiast te krijgen voor je nieuwsbrief. Welke dat zijn hangt af van je bedrijf, je diensten en je leads. Door veel te experimenteren met email marketing en je nieuwsbrief op verschillende plekken te promoten, kom je er vanzelf achter wat werkt voor jouw specifieke situatie.

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Schrijf je in voor onze Growth Hacking nieuwsbrief

Gerelateerde artikelen

SEO verbeteren: tien redenen voor extra focus op je SEO-strategie

We hebben het in onze blogs al vaak gehad over zoekmachine optimalisatie (SEO). Zo schreven we een blog met ‘alles’ over content en SEO, boden we een gratis SEO audit aan en gaven we een paar jaar geleden al enkele waardevolle tips om beter te scoren op Google. Maar waarom al deze tips? Waarom zou
Lees meer

Infographic maken? Met deze tips is dat zo gebeurd

Ben je op zoek naar een originele, visueel aantrekkelijke en scanbare manier om je content met de wereld te delen? Wil je indruk maken met een design dat je (potentiële) klanten zullen onthouden? Overweeg dan om een infographic te maken.  Infographics zijn een populaire vorm van content, die de afgelopen jaren enorm in populariteit zijn
Lees meer