hoger in Google met topic clusters en pillar content

Hoger in Google? Gebruik topic clusters!

Topic clusters zijn dé content marketing trend van 2019

Er gaat een nieuwe trend rond in de wereld van content & SEO! Wil je hoger ranken in Google? Dan kom je er niet met alleen het juiste SEO keyword. Het gebruik van topic clusters, oftewel pillar content, gaat echt het verschil maken voor jouw inbound marketing.

We schreven al dat pillar content een va dé content marketing trends van 2019 is, die je niet mag missen. Ook Frankwatching schreef een artikel over het nut van topic clusters. Hierin vertellen ze over de structuur van deze clusters, pillar content en hoe dit zich verhoudt met de reguliere blogposts op jouw website.

Wat zijn topic clusters?

Het idee is heel simpel: je hebt een pillar content pagina, en verschillende cluster content pagina’s daaromheen. Op een pillar content pagina wordt heel diep ingegaan op één onderwerp. De pagina zelf is vaak verdeeld in verschillende hoofdstukken om zo de navigatie makkelijker te maken. De content op deze pagina is long form content van ongeveer 7000 woorden.

Daarnaast heb je verschillende, kleinere, artikelen die linken naar dit hoofdartikel of pagina door middel van interne links. Deze artikelen worden cluster content genoemd. Deze kleinere artikelen kunnen verschillende soorten content zijn. Zoals how-to stukken, informatieve stukken en nog veel meer. Alles om jouw pillar content nog meer aan te vullen. Op deze manier ontstaat er een boomstructuur die eruitziet als een mindmap.

hoger in Google met topic clusters en pillar content
Bron: Frankwatching

Voor je begint aan het maken van jouw pillar content en bijbehorende topic clusters is het nuttig om eerste de SEO keywords waar je hoog op wilt scoren in Google te onderzoeken. Dit helpt je bij het creëren van een de structuur van je pillar content en geeft je een begin voor de topic clusters. Zo weet je zeker dat je jouw pillar content over de juiste en relevante onderwerpen maakt.

Het voordeel van topic clusters

Het voordeel van topic clusters is dat de content van je website veel meer structuur krijgt. Daardoor is het voor Google makkelijker te begrijpen waar de pagina over gaat en dus gemakkelijker te indexeren. Hiernaast zorgt pillar content voor een stuk content waar veel naar gelinkt wordt omdat de kwaliteit beter is. Samen met goede backlinks en sterke storytelling zorgt dit voor een sterke score op Google.

Leapforce en pillar content

Momenteel zijn wij zelf bezig met het reorganiseren van onze content volgens deze structuur. Hou onze blog dus in de gaten voor een stuk over hoe we dit aanpakken, en welke resultaten we hieruit zien.

Hulp nodig met jouw content marketing of het reorganiseren van jouw content? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Deel dit artikel

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Schrijf je in voor onze Growth Hacking nieuwsbrief

Gerelateerde artikelen

SEO verbeteren: tien redenen voor extra focus op je SEO-strategie

We hebben het in onze blogs al vaak gehad over zoekmachine optimalisatie (SEO). Zo schreven we een blog met ‘alles’ over content en SEO, boden we een gratis SEO audit aan en gaven we een paar jaar geleden al enkele waardevolle tips om beter te scoren op Google. Maar waarom al deze tips? Waarom zou
Lees meer

Infographic maken? Met deze tips is dat zo gebeurd

Ben je op zoek naar een originele, visueel aantrekkelijke en scanbare manier om je content met de wereld te delen? Wil je indruk maken met een design dat je (potentiële) klanten zullen onthouden? Overweeg dan om een infographic te maken.  Infographics zijn een populaire vorm van content, die de afgelopen jaren enorm in populariteit zijn
Lees meer
Storytelling op een laptop

Storytelling wat is dat

Storytelling: stop met sales, begin met het vertellen van verhalen. Storytelling is het nieuwe buzzwoord in content marketing. Content marketing beschreven

Lees meer