Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Je SaaS-bedrijf laten groeien middels digitale sales en marketing?

Ontdek de digitale groeimogelijkheden voor jouw SaaS-bedrijf! 

Meer dan 100 bedrijven maakten de sprong met Leapforce

ecochain logo
otentica-leapforce
Crafter logo
myisogenius-leapforce
advirtrae-leapforce

Uitdagingen voor SaaS-bedrijven

SaaS-oplossingen behoren tot de snelst groeiende onderdelen van de IT-industrie. De flexibiliteit die deze oplossingen bieden in de digitale wereld, zorgt dat steeds meer bedrijven inzetten op SaaS. 

Meer vraag betekent echter ook meer aanbod. De concurrentiedruk is enorm, en ook de razendsnelle innovatie binnen de industrie brengt diverse uitdagingen voor SaaS-aanbieders met zich mee. 

Tijdens onze samenwerking met verschillende tevreden SaaS-klanten, merken wij dat veel van hen met de volgende uitdagingen te maken hebben: 

 • SaaS-aanbieders beschikken over een schaalbaar product, maar weten niet hoe ze de juiste doelgroep kunnen bereiken.
 • Aanbieders focussen volledig op de kwaliteit van het eigen product, waardoor sales en marketing achterblijven
 • Een SaaS-product is continu in ontwikkeling. Hoe communiceer je updates en verbeteringen met de (potentiële) klant? 
 • Sommige SaaS-aanbieders hebben te maken met een niche-markt. Hoe pas je je sales en marketing hierop aan? 
 • De sales cycle van SaaS-oplossingen is relatief kort vergeleken met andere B2B-producten. Hoe overtuig je de potentiële klant om sneller beslissingen te nemen?
 • Net zoals het werkveld van het SaaS-bedrijf zelf, zijn ook sales en marketing snel in ontwikkeling. De mogelijkheid om alle nieuwe mogelijkheden bij te benen ontbreekt vaak bij de SaaS-aanbieder. 
 • Het digitale sales- en marketingvak  wordt steeds breder. Het is hierdoor lastig om een medewerker aan te nemen die alle benodigde kennis in huis heeft.
 • Er zijn momenteel meer dan 8.000 digitale sales- en marketingtools op de markt. Hoe kies je als SaaS-aanbieder de beste tools voor jouw sales- en marketingmachine?

Belangrijke, maar relatief bewerkelijke marketingtaken, zoals videomarketing en analyse, schieten er vaak bij SaaS-bedrijven vaak bij in.

Waarom is digitaal groeien zo belangrijk voor SaaS-bedrijven?

Het is duidelijk dat veel SaaS-bedrijven hulp kunnen gebruiken bij de inrichting van hun sales- en marketingmachine. Maar waarom is het dan nú tijd voor actie? 

 • De concurrentiedruk wordt steeds groter. De SaaS-industrie zal naar verwachting de grootste jaarlijkse groei doormaken tussen 2021 en 2022. Met maar liefst 25.000 SaaS-bedrijven wereldwijd, moet je dus alles op alles zetten om de klant voor jou te laten kiezen. 

Bron: Statista en Cision. 

 • Steeds meer bedrijven kiezen voor gratis oplossingen. Wil je als SaaS-aanbieder daarom een oplossing verkopen, dan is dit zonder optimale sales- en marketingmachine vrijwel onmogelijk. 

Bron: McKinsey en Gartner.

 • Digitale kanalen, zoals zoekmachines, websites en social media drijven het overgrote gedeelte van de B2B-inkomsten. Dit blijkt een duurzaam groeiende trend te zijn. Een extra reden om nu in te zetten op de juiste digitale kanalen.

Bron: McKinsey en Gartner.

 • Mensen spenderen gemiddeld zeven uur per dag online. 75% van de klantreis vindt online plaats en circa 70-80% van de B2B-beslissers doet het liefst zaken via online kanalen.

Bron: TNW en McKinsey.

De digitale transformatie van sales en marketing verhoogt de omzet, verlaagt kosten en verhoogt winst, returns en de marktpositie. Een goede digitale strategie is daarom cruciaal voor bedrijfssucces.
Bron: PwC.

growth_sets

Waarmee Leapforce SaaS-bedrijven helpt groeien

Growth hacking

Growth hackers richten zich op het verbeteren van de groeisnelheid van een organisatie. Hierbij worden opeenvolgende experimenten uitgevoerd en de inzichten toegepast.

Campaigning

Marketingcampagnes zorgen voor een constante stroom van nieuwe leads en klanten, waardoor consistente groei mogelijk is.

Social media

Social media marketing is een makkelijke en doeltreffende manier om in contact te komen met de doelgroep en om potentiële klanten te overtuigen.

Content en SEO

Het op de juiste manier inzetten van content- en zoekmachine optimalisatie (SEO)-strategieën zorgt dat jouw bedrijf online gevonden wordt.

Website en webshop

Om op te vallen en een goede eerste indruk achter te laten, heeft iedere website een perfect design en een uitstekende conversie nodig.

CRM en digital sales

Met de beste software en ijzersterke discipline is relatiebeheer en offertes maken een verademing. De salesforecasting klopt, je kunt snel foutloze offertes maken en verkopers krijgen de beste leads.

Onze ervaring in de SaaS-industrie

Terwijl wij SaaS-bedrijven helpen groeien, zijn we ook klant van de SaaS-industrie. We bouwen namelijk sales- en marketingmachines die voor een groot deel uit SaaS-oplossingen bestaan. Dit geeft ons een unieke positie binnen de industrie. 

We begrijpen de uitdagingen, doelgroepen, tone of voice en de waardeproposities van SaaS-bedrijven als geen ander en weten precies hoe je de doelgroep overtuigt om klant te worden. Die doelgroep zijn we immers zelf. 

Wat kunnen wij nu voor jouw SaaS-bedrijf betekenen? Met onze hulp kun jij je volledig op je product storten. Wij nemen de sales en marketing op ons, selecteren de juiste tooling en zorgen met een strategische digitale sales- en marketingmachine dat de leads en nieuwe klanten vanzelf binnenrollen.

Resultaten waar we trots op zijn

Omzetgroei voor SaaS-bedrijven

Door het implementeren en opereren van de digitale sales- en marketingmachine middels het Leapforce Flywheel of Growth Hacking, hielpen wij diverse SaaS-bedrijven aan een mooie omzetgroei.

470%

Aantrekken van organische websitebezoekers

Met zoekmachineoptimalisatie (SEO) en websiteoptimalisatie realiseerden wij binnen zes maanden een stijging van 470% aan organische websitebezoekers, resulterend in €344.000 extra omzet en een ROI van 212%.

2756%

Google advertenties

In vier maanden genereerden wij 46 trial aanvragen via Google Ads voor een SaaS-bedrijf,  resulterend in €117k extra omzet en een ROI van 2756%.

1823%

Genereren van leads middels LinkedIn advertising

Met LinkedIn advertising genereerde we 28 gekwalificeerde leads in twee maanden, resulterend in een geschatte extra winst van € 258.720 en een ROI van 1823%.

lf-waarom

Nog niet overtuigd?

Bekijk onze succescases