Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Laat jouw technische B2B-bedrijf groeien met digitale sales en marketing

Technische B2B-bedrijven groeien middels digitale tools en technieken

Welke groeikansen heeft jouw technisch bedrijf? Plan een strategiesessie

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek hoe jij kan groeien

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan 100 klanten namen de sprong met Leapforce

Demaco
Radine
Van Wijhe verf
Festo
Jasa
Plymovent
Duyvis
Sif

Uitdagingen in de technische industrie

De toenemende concurrentie en de enorme snelheid waarin (digitale) ontwikkelingen zich opstapelen, maken het voor veel technische B2B-bedrijven uitdagend om consistent door te blijven groeien.

Bij Leapforce werken we veel met bedrijven in de technische industrie. Tijdens onze samenwerking met 30+ tevreden klanten in deze industrie, merken wij dat veel van hen tegen één van de volgende uitdagingen aanlopen.

 

 • Groei is niet gegarandeerd door gebruik te maken van het eigen netwerk en bestaande klantencontacten.
 • Het werkterrein van een digitale sales- en marketingprofessional wordt steeds breder. Het is dan ook moeilijk om iemand te vinden die over alle vereiste vaardigheden beschikt.
 • Communicatie en coördinatie worden bemoeilijkt wanneer marketingactiviteiten aan diverse partijen worden uitbesteed. Als gevolg daarvan is er een gebrek aan sturing, waardoor het moeilijk is om optimale resultaten te behalen.
 • Koud bellen, evenementen, beurzen en fysieke afspraken, naast andere traditionele marketing- en verkoopmethoden, leveren niet meer zoveel op als vroeger. Wat is een effectief alternatief?
 • De nadruk ligt op de kwaliteit van het product en/of de dienstverlening. De benodigde kennis op het gebied van online marketing om deze producten of diensten vervolgens onder de aandacht te brengen, ontbreken echter weleens.
 • Lange verkoopprocessen, vaak tussen de drie en twaalf+ maanden, maken het moeilijk om voldoende onder de aandacht te blijven bij de doelgroep.
 • Het is een uitdaging om de aandacht van de doelgroep vast te houden wanneer jouw bedrijf wereldwijd verkoopt en in een niche-industrie actief is.
 • Het kiezen van de juiste tools en het ontwikkelen van een duurzame verkoop- en marketingstrategie om een specifieke B2B-doelgroep te bereiken is ronduit lastig.
 • Bij het aankoopproces zijn vaak meerdere beslissers betrokken. In B2B-organisaties zijn er gewoonlijk zes tot tien beslissers. Het is moeilijk om de interesse van alle essentiële beslissers, bekend als Decision Making Units (DMU’s), vast te houden.
 • Het aantal online tools neemt exponentieel toe. Er zijn op dit moment meer dan 8.000 digitale sales- en marketingtools beschikbaar. Hoe kies je de tools die het beste bij jouw bedrijf en doelstellingen passen?
 • Een groot aantal B2B-organisaties slaagt er niet in hun verschillende softwaresystemen op elkaar af te stemmen. Bedrijven zijn bijvoorbeeld het overzicht kwijt over systemen als de website, CRM, CRQ, ERP en analytics.
 • Veel technische producten worden eens in de zoveel jaar aangeschaft. Hoe zorg je ervoor dat als het moment daar is de potentiële klanten aan jouw bedrijf denken?
Pull request

Waarom is digitaal groeien in de technische industrie zo belangrijk?

We leven in de vierde industriële revolutie, ook wel Industrie 4.0 genoemd, waarin digitalisering centraal staat. Volgens het World Economic Forum kunnen bedrijven die deze digitalisering omarmen aanzienlijk groeien in omzet.

Waarom zou jouw bedrijf nu actie ondernemen?

 • Voorlopers in Industrie 4.0 die de juiste digitale sales- en marketingstrategie inzetten, groeien veel sneller dan hun concurrenten. Voor de volgende vijf jaar wordt voor deze koplopers een hogere omzet verwacht van plusminus 12,5%.
  Bron: Consultancy.nl.
 • Het overgrote deel van de B2B-inkomsten wordt gegenereerd via niet-traditionele digitale kanalen, zoals zoekmachines, websites en sociale media. Deze trend lijkt zich de komende tijd verder te versterken. Nog een reden om juist deze kanalen optimaal te gaan benutten.
  Bron: McKinsey en Gartner.
 • Gemiddeld brengen mensen zeven uur per dag online door. 75% van het klanttraject vindt online plaats en 70-80% van de B2B-beslissers geeft de voorkeur aan zakendoen via online kanalen.
  Bron: TNW & McKinsey.
 • Sales en marketing zijn de laatste jaren steeds meer geïntegreerd. De twee expertisegebieden vullen elkaar aan en een effectieve samenwerking draagt bij aan de (digitale) groei van een bedrijf.
  Bron: Gartner.
 • Het kost vijf tot vijfentwintig keer meer om nieuwe klanten te werven dan om bestaande klanten te behouden. Een tevreden consument wordt op den duur een ambassadeur voor jouw product of dienst, waardoor nog meer mensen jouw bedrijf leren kennen. 
  Bron: Harvard Business Review.
 • Er zijn meer dan 8.000 digitale sales- en marketing software tools om uit te kiezen. Welke zijn het meest geschikt voor jouw organisatie?
  Bron: Chiefmartec.
 • Een groeiend aantal technische B2B-bedrijven is inmiddels bezig met digitaliseren van hun sales- en marketingactiviteiten. Als jouw bedrijf het niet doet, doet de concurrent het wel.
  Bron: PwC.

Waarmee Leapforce de maakindustrie helpt groeien​

Growth hacking

Growth hackers richten zich op het verbeteren van de groeisnelheid van een organisatie. Hierbij worden opeenvolgende experimenten uitgevoerd en de inzichten toegepast.

Campaigning

Marketingcampagnes zorgen voor een constante stroom van nieuwe leads en klanten, waardoor consistente groei mogelijk is.

Social media

Social media marketing is een makkelijke en doeltreffende manier om in contact te komen met de doelgroep en om potentiële klanten te overtuigen. 

Content en SEO

Het op de juiste manier inzetten van content- en zoekmachine optimalisatie (SEO)-strategieën zorgt dat jouw bedrijf online gevonden wordt.

Website en webshop

Om op te vallen en een goede eerste indruk achter te laten heeft iedere website een perfect design en een uitstekende conversie nodig.

CRM en digital sales

Met de beste software en ijzersterke discipline is relatiebeheer en offertes maken een verademing. De salesforecasting klopt, snel foutloze offertes maken en verkopers krijgen de beste leads.

Service en loyalty

Er is meer dan alleen het behouden van je klanten. Het is tevens een lange termijn groeistrategie en dé manier om ambassadeurs te creëeren. 

Data en automation

Systemen aan elkaar koppelen, taken automatiseren, data tonen in dashboards. Hiermee werk je sneller, beter en heb je de inzichten om data gedreven beslissingen te maken.

Data automation

Onze ervaring in de technische industrie

Leapforce helpt technische B2B-bedrijven bij de verkoop van hun producten en diensten. Ons klantenbestand bestaat voor 60% uit bedrijven binnen de technische industrie. Deze klanten richten zich onder meer op machinebouw, metaalbewerking, fabricage, transport, elektronica, kunststofverwerking en textiel. Wij kennen de doelgroepen, de tone of voice en de waardeproposities van de technische industrie inmiddels als geen ander.

Wij creëren een digitale sales- en marketingmachine zodat jouw bedrijf zich kan concentreren op het leveren van het beste product. Daarnaast weten we ook hoe we obstakels en trends kunnen omzetten in een strategie die jouw bedrijf een voorsprong geeft op de concurrenten.

Een aantal van de technische klanten van Leapforce

Demaco
Van Wijhe verf
Gazelle
Jasa
Duyvis
Sif

Resultaten waar we trots op zijn

30

Succesvolle samenwerking met meer dan 30 technische bedrijven

Door de digitale sales- en marketingmachine te implementeren en te onderhouden heeft Leapforce voor technische B2B-bedrijven gezorgd voor een aanzienlijke omzetgroei.

470%

Aantrekken van organische websitebezoekers

Dankzij zoekmachineoptimalisatie (SEO) en websiteoptimalisatie. stegen de organische websitebezoekers met 470% in zes maanden, wat leidde tot €344.000 aan extra inkomsten en een ROI van 212%

1823%

Genereren van leads middels LinkedIn advertising

Voor een technisch B2B-bedrijf werden in twee maanden tijd 28 kwalitatieve leads gegenereerd, wat leidde tot een verwachte winst van 258.720 euro en een ROI van 1823%.

2756%

Google advertising

Middels Google ads genereerde Leapforce voor een technisch B2B-bedrijf 46 leads, wat resulteerde in een ROI van 2756%.

Technische industrie

Tien manieren om als technisch bedrijf te groeien

Ontvang de tien meeste succesvolle growth hacks voor het online aantrekken van nieuwe klanten als technisch bedrijf

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Lees hier meer

Nog niet overtuigd?

Bekijk onze succescases