Je B2B technisch bedrijf laten groeien middels digitale sales en marketing?

Ontdek de digitale groeimogelijkheden voor jouw technisch bedrijf!

Wil jij groeien?

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek hoe jij kan groeien

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan 75 klanten vertrouwen op Leapforce

Demaco
Radine
ZTI
Festo
Jasa
Plymovent
Prozee
Duyvis
Sif

Uitdagingen in de technische industrie

Het aantrekken van nieuwe klanten is niet makkelijk in de hedendaagse markt. De extreme concurrentiedruk en de enorme snelheid van innovatie zorgen voor diverse uitdagingen. 

Tijdens onze samenwerking met 30+ tevreden klanten in de technische industrie, merken wij dat veel bedrijven met de volgende uitdagingen te maken hebben: 

 • Het benutten van het eigen netwerk en huidige klantrelaties biedt geen garantie voor groei en heeft een limiet.
 • Het werkveld van de digitale sales- en marketingexpert wordt steeds breder. Het is hierdoor lastig om een medewerker aan te nemen die alle benodigde kennis in huis heeft. 
 • Het uitbesteden van marketingwerkzaamheden aan verschillende partijen creëert uitdagingen in de communicatie en samenwerking. Hierdoor ontbreekt de regie, wat optimaal resultaat belemmert.
 • Traditionele manieren van marketing en sales, zoals koud bellen, evenementen, beurzen en fysieke afspraken, gaan niet meer door of leveren minder op dan vroeger. Wat is het meest efficiënte alternatief
 • De focus ligt op de kwaliteit van het product of de dienstverlening, terwijl online sales- en marketing kennis om dit onder de aandacht te brengen achterblijft.
 • De doorlooptijd van het verkoopproces is erg lang, variërend tussen de drie tot twaalf+ maanden.
 • Wereldwijde verkoop en het opereren in een nichemarkt maakt het lastig om onder de aandacht van de doelgroep te blijven.
 • Het is lastig om de juiste tools en duurzame sales- en marketingstrategie te kiezen om de specifieke B2B-doelgroep te bereiken.
 • Er zijn vaak meerdere beslissers betrokken bij het koopproces. Bij B2B-bedrijven zijn dit gemiddeld zes tot tien beslissers. Het is een uitdaging om de aandacht van alle relevante beslissers, de Decision Making Units (DMU’s), vast te houden.
 • In het aantal online tools vindt exponentiële groei plaats. Momenteel zijn meer dan 8.000 digitale sales en marketing tools beschikbaar. Hoe kies je de tools die het beste passen bij jouw bedrijf en doelstellingen?
 • Bedrijven zijn het overzicht kwijt over systemen zoals de website, CRM, CRQ, ERP en analytics. Van een efficiënte samenwerking tussen deze systemen is in veel gevallen geen sprake. 
 •  
Pull request

De Leapforce aanpak

Wij leven in het tijdperk van de vierde industriële revolutie, ofwel Industrie 4.0, waarin digitalisering centraal staat in de technische industrie. Volgens het World Economic Forum zullen nieuwe digitale mogelijkheden de komende jaren honderden miljarden aan waarde toevoegen aan deze sector, mits een doeltreffende digitaliseringsstrategie omarmd wordt. 

Waarom nu actie ondernemen? 

 • Voorlopers in Industrie 4.0 die de juiste digitale sales- en marketingstrategie toepassen groeien aanzienlijk sneller. Deze extra groei wordt geschat op minimaal 12,5% extra omzet voor deze voorlopers elk jaar voor de komende vijf jaar.
  Bron: Consultancy.nl.
 • Niet-traditionele digitale kanalen, zoals zoekmachines, websites en social media drijven het overgrote gedeelte van de B2B-inkomsten, wat een duurzaam groeiende trend blijkt. Een extra reden om de juiste kanalen optimaal in te zetten.
  Bron: McKinsey en Gartner.
 • Door het optimaliseren van jouw (online) marketing, zijn koude sales activiteiten, zoals koud bellen, overbodig. Het salesteam kan in gesprek gaan met warme potentiële klanten die ook echt behoefte hebben aan jouw product of dienstverlening.
 • Mensen spenderen gemiddeld zeven uur per dag online. 75% van de klantreis vindt online plaats en circa 70-80% van de B2B-beslissers doet het liefst zaken via online kanalen.
  Bron: TNW & McKinsey.
 • Sales en marketing gaan steeds meer hand in hand en zijn tegenwoordig meer datagedreven. De twee expertises versterken elkaar en een goede samenwerking optimaliseert resultaat.
  Bron: Gartner.
 • Het aantrekken van nieuwe klanten is vijf tot vijfentwintig keer duurder dan het behouden van bestaande klanten. Een tevreden klant wordt ambassadeur van jouw product of dienstverlening en trekt zo nog meer klanten aan.
  Bron: Harvard Business Review.
 • Meer dan +8.000 digitale sales en marketing software tools zijn beschikbaar. Welke passen het beste bij jouw doelstellingen?
  Bron: Chiefmartec.
 • Steeds meer Nederlandse bedrijven in de technische industrie digitaliseren hun sales en marketing of hebben dit hoog op hun prioriteitenlijst staan. Als jij het niet doet, doet de concurrent het wel.
  Bron: PwC. 

Waarmee Leapforce de maakindustrie helpt groeien​

Growth hacking

Growth hackers richten zich op het verbeteren van de groeisnelheid van een organisatie. Hierbij worden opeenvolgende experimenten uitgevoerd en de inzichten toegepast.

Campaigning

Marketingcampagnes zorgen voor een constante stroom van nieuwe leads en klanten, waardoor consistente groei mogelijk is.

Social media

Social media marketing is een makkelijke en doeltreffende manier om in contact te komen met de doelgroep en om potentiële klanten te overtuigen. 

Content en SEO

Het op de juiste manier inzetten van content- en zoekmachine optimalisatie (SEO)-strategieën zorgt dat jouw bedrijf online gevonden wordt.

Website en webshop

Om op te vallen en een goede eerste indruk achter te laten heeft iedere website een perfect design en een uitstekende conversie nodig.

CRM en digtal sales

Met de beste software en ijzersterke discipline is relatiebeheer en offertes maken een verademing. De salesforecasting klopt, snel foutloze offertes maken en verkopers krijgen de beste leads.

Data automation

Onze ervaring in de technische industrie

Ondanks de digitale aard van ons werk, vinden wij het geweldig om een bijdrage te leveren aan het verkopen van eindproducten en services in de technische industrie. Meer dan 60% van onze klanten is werkzaam in deze industrie, en onze focus ligt vooral binnen de machinebouw, metaalverwerking, productie, transport, elektronica, kunststofverwerking en textiel. Wij begrijpen de doelgroepen, tone of voice en de waardeproposities van de technische industrie hierdoor als geen ander.

Wij bouwen een op maat gemaakte digitale sales- en marketingmachine, zodat jij kunt focussen op de kwaliteit van het eindproduct en de service van machines. Wij weten daarnaast hoe we uitdagingen en trends omvormen naar een plan van aanpak waarmee jouw bedrijf een voorsprong behaalt.

Ontdek hoe je in de technische industrie online nieuwe klanten aantrekt

Met behulp van de Leapforce checklist krijg je 10 manieren aangereikt om direct jouw klantenbestand te vergroten!

Resultaten waar we trots op zijn

25

Succesvolle samenwerking met meer dan 25 technische bedrijven

Door het implementeren en opereren van de digitale sales- en marketingmachine middels het Leapforce flywheel of growth hacking, behalen maakbedrijven soms wel tientallen procenten omzetgroei per jaar.

470%

Aantrekken van organische websitebezoekers

Middels zoekmachineoptimalisatie (SEO) en websiteoptimalisatie binnen zes maanden een stijging van 470% aan organische websitebezoekers, resulterend in €344.000 extra omzet en een ROI van 212%.

1823%

Genereren van leads middels LinkedIn advertising

28 gekwalificeerde leads gegenereerd in twee maanden voor een maakbedrijf (B2B), resulterend in een geschatte extra winst van € 258.720 en een ROI van 1823%.

Technische industrie

Wil jij weten waar jouw campaigning kansen liggen?

Krijg in 30 minuten een campaigningadvies waarmee jij leads kan genereren.

Luuk Van den Bosch

Marketing / Sales expert

luuk
Ontdek hoe jij kan groeien
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek hoe jij kan groeien

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nog niet overtuigd?

Bekijk onze succescases