Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Nieuwe klanten aantrekken en je dienstverlening verbeteren?

Lees hier hoe je dat aanpakt voor jouw bedrijf!

Welke groeikansen heeft jouw dienstverleningsbedrijf? Plan een strategiesessie

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek hoe jij kan groeien

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan 100 klanten waargden de sprong met Leapforce

DTG
MVO Nederland
kam

Uitdagingen in de zakelijke dienstverlening

Digitalisering is onmisbaar in de zakelijke dienstverlening. Echter, slechts een klein gedeelte van de zakelijke dienstverleners maakt gebruik van goede en geïntegreerde online tools. Daarnaast ligt de focus vaak op het bieden van de beste dienstverlening, en niet op de juiste strategie om deze dienstverlening onder de aandacht te brengen.

Of je nu actief bent in consultancy, accountancy, de advocatuur, finance, recruitment of vastgoed: de digitalisering van commerciële processen drijft groei, beperkt kosten en vergroot efficiëntie.

Bij onze klanten in de zakelijke dienstverlening zien wij onder meer de volgende uitdagingen regelmatig terug:

 • Digitale sales- en marketingtechnieken en de bijbehorende digitale commerciële processen lopen achter, terwijl digitalisering juist zorgt voor groei binnen de zakelijke dienstverlening.
 • In het aantal online tools vindt exponentiële groei plaats. Momenteel zijn meer dan 8.000 digitale sales- en marketingtools beschikbaar. De uitdaging ligt in het kiezen van de meest geschikte tools die het beste passen bij het bedrijf en de bijbehorende doelstellingen.
 • De focus ligt op de kwaliteit van de dienstverlening, maar online sales- en marketingkennis om deze onder de aandacht te brengen loopt achter.
 • Binnen de zakelijke dienstverlening zijn klantrelaties uitermate belangrijk. Toch worden klantdata nog vaak op een verouderde manier en op verschillende plekken geregistreerd.
 • Het is lastig om efficiënt de juiste mensen aan te trekken voor openstaande vacatures. Het recruitmentproces wordt vaak nog handmatig doorlopen en is nog niet deels geautomatiseerd.
 • Een uitmuntende service is essentieel binnen de zakelijke dienstverlening. Het is echter lastig om in te schatten of deze service ook daadwerkelijk op de juiste manier aansluit bij de behoeften van de (potentiële) klant.
 • Steeds meer relevante onderdelen van digitale sales en marketing moeten efficiënt met elkaar samenwerken. De meeste marketingmedewerkers beschikken over onvoldoende kennis van al deze onderdelen.
 • Het uitbesteden van marketingwerkzaamheden aan verschillende partijen creëert uitdagingen in de communicatie en samenwerking. Hierdoor ontbreekt de regie, wat optimaal resultaat belemmert.
Segment analysis

Waarom is digitaal groeien in de zakelijke dienstverlening zo belangrijk?

Als zakelijke dienstverlener draait het om het creëren van waarde met jouw dienstverlening. Het is daarbij belangrijk om deze waarde op de juiste manier en op het juiste moment digitaal te laten zien aan de potentiële klant.

De volgende trends benadrukken hoe belangrijk de digitalisering van commerciële processen is binnen de zakelijke dienstverlening:

 • Bedrijven die een digitale transformatie ondergaan omtrent sales en marketing behalen meer groei, grotere financiële prestaties en creëren langetermijnwaarde voor hun klanten.
  Bron: PwC.
 • Mensen spenderen gemiddeld zeven uur per dag online. 75% van de klantreis vindt online plaats en circa 70-80% van de B2B-beslissers doet het liefst zaken via online kanalen. Digitale inbound en outbound leadgeneratie worden hierdoor steeds effectiever en traditionele methodes, zoals koud bellen, eigen netwerk en offline advertentiekanalen, juist minder effectief.
  Bron: TWN en McKinsey.
 • Sales en marketing gaan steeds meer hand in hand en zijn tegenwoordig meer datagedreven. De twee expertises versterken elkaar en een goede samenwerking optimaliseert resultaat.
  Bron: Gartner.
 • De benodigde digitale transformatie van bedrijven vereist een gedegen digitale commerciële strategie. Echter vinden er zo veel ontwikkelingen plaats in het digitale sales- en marketinglandschap, dat het lastig is om de juiste aanpak te kiezen. Zo zijn momenteel meer dan 8.000 online tools beschikbaar. Hoe kies je de juiste?
  Bron: Martech.
 • B2B-bedrijven die hun digitale sales- en marketingmachine op de juiste manier inrichten en integreren, schalen vijf keer sneller op dan andere B2B-bedrijven.
  Bron: Salesforce.
 • Het gaat in de zakelijke dienstverlening steeds meer om het creëren of verbeteren van dienstverlening op basis van data. Op deze manier kunnen jouw diensten echt op maat gemaakt worden naar de behoefte van de klant. Zo excelleert jouw dienstverlening, waardoor je concurrentiepositie sterk wordt verbeterd.
  Bron: PwC.
 • Zakelijke dienstverleners die meer besteden aan digitale sales en marketing, presteren significant beter dan hun branchegenoten.
  Bron: Consultancy.nl.
 • Het aantrekken van nieuwe klanten is vijf tot vijfentwintig keer duurder dan het behouden van bestaande klanten. Daarnaast wordt een tevreden klant ambassadeur van jouw product of dienstverlening, waardoor nog meer mensen jouw bedrijf leren kennen.
  Bron: Harvard Business Review.

Waarmee Leapforce zakelijke dienstverleners helpt groeien

Growth hacking

Growth hackers richten zich op het verbeteren van de groeisnelheid van een organisatie. Hierbij worden opeenvolgende experimenten uitgevoerd en de inzichten toegepast.

Campaigning

Marketingcampagnes zorgen voor een constante stroom van nieuwe leads en klanten, waardoor consistente groei mogelijk is.

Social media

Social media marketing is een makkelijke en doeltreffende manier om in contact te komen met de doelgroep en om potentiële klanten te overtuigen. 

Content en SEO

Het op de juiste manier inzetten van content- en zoekmachine optimalisatie (SEO)-strategieën zorgt dat jouw bedrijf online gevonden wordt.

Website en webshop

Om op te vallen en een goede eerste indruk achter te laten heeft iedere website een perfect design en een uitstekende conversie nodig.

CRM en digital sales

Met de beste software en ijzersterke discipline is relatiebeheer en offertes maken een verademing. De salesforecasting klopt, snel foutloze offertes maken en verkopers krijgen de beste leads.

Service en loyalty

Er is meer dan alleen het behouden van je klanten. Het is tevens een lange termijn groeistrategie en dé manier om ambassadeurs te creëeren. 

Data en automation

Systemen aan elkaar koppelen, taken automatiseren, data tonen in dashboards. Hiermee werk je sneller, beter en heb je de inzichten om data gedreven beslissingen te maken.

Data automation

Onze ervaring in de zakelijke dienstverlening

Voor de zakelijke dienstverlener is het aantrekken van nieuwe klanten van groot belang. Daarnaast is de ervaring van de bestaande klant vanzelfsprekend net zo belangrijk. Toch zien wij bij veel zakelijke dienstverleners dat digitale sales- en marketingtechnieken nog niet geoptimaliseerd zijn en dat er een gat zit tussen de beleving van de dienstverlener en die van de (potentiële) klant.

Door middel van één goed geïntegreerd CRM-systeem in combinatie met de juiste digitale sales, marketing en service, wordt jouw (potentiële) klant juist positief verrast met uitmuntende dienstverlening.

Wij bouwen een op maat gemaakte digitale sales- en marketingmachine voor zakelijke dienstverleners om zo nieuwe klanten aan te trekken en huidige klanten loyaal te houden. Zo kun jij focussen op de kwaliteit van je diensten.

Resultaten waar we trots op zijn

Succesvolle samenwerking met B2B zakelijke dienstverleners

Door het implementeren en opereren van de digitale sales- en marketingmachine middels het Leapforce Flywheel of Growth Hacking, behalen zakelijke dienstverleners soms wel tientallen procenten omzetgroei per jaar.

15

Een geïntegreerd cloud-based Customer Relation Managment (CRM) systeem

Van het administreren van klantdata op 15 verschillende plekken naar één datagedreven cloud-based CRM-systeem, gekoppeld aan marketing automation- en alle andere relevante tooling, inzichtelijk in één digitaal sales- en marketingdashboard.

470%

Aantrekken van organische websitebezoekers

Met zoekmachineoptimalisatie (SEO) en websiteoptimalisatie binnen zes maanden een stijging van 470% aan organische websitebezoekers, resulterend in €344.000 extra omzet en een ROI van 212%.

Zakelijke dienstverlening

Schrijf je hier in voor de gratis B2B marketingstrategie e-mailcursus.

Krijg tien weken op rij de beste tips van een expert om je B2B online marketingstrategie te bepalen.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Lees hier meer

Nog niet overtuigd?

Bekijk onze succescases