Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Younium Partner

Leapforce is Younium Partner

Wat is Younium?

Younium is een all-in-one platform voor SaaS bedrijven om een schaalbare abonnementsservice te draaien. Met Younium kun je alles dat onder abonnementsbeheer valt op een gedegen en slimme manier uitvoeren: van offreren tot aan facturatie en betalingen ontvangen. Op elk van deze gebieden is het mogelijk om te rapporteren zodat jouw organisatie een goed beeld heeft van zaken zoals MRR, ARR, churn rates en retentieratio’s. Ook is Younium te koppelen aan een grote hoeveelheid accounting-/ boekhoudsystemen en CRM systemen zoals HubSpot.

Hoe kennen beide partijen elkaar?

Leapforce kwam in aanraking met de software van Younium tijdens een HubSpot implementatieproject. Tijdens dit project zagen wij gelijk de meerwaarde van de software van Younium en hoe dit problemen op gebied van kostenreductie, prijsmanagement en forecasting voor SaaS bedrijven zal oplossen. Door de integratie tussen HubSpot en Younium zorgt de software er ook voor dat finance en sales beter kunnen samenwerken.

Waarom is Leapforce Younium partner?

Als growth agency weten wij alles van tooling, digitalisering en automatisering om bedrijven op te schalen. Toen wij Younium voor het eerst zagen begrepen wij meteen het probleem dat Younium oplost. Wij zien SaaS bedrijven met complexe facturatie cycli worstelen met het efficiënt beheren van hun abonnementen. Dit is precies waar Younium van waarde kan zijn.

Aangezien Leapforce zich steeds meer richt op SaaS bedrijven is dit vanuit ons perspectief een logische samenwerking. Het voelt goed om met Younium samen te werken zodat we Younium kunnen doorverwijzen naar onze klanten om hun abonnementsprocessen te beheren en te verbeteren. Daarnaast kunnen wij waarde toevoegen voor Younium en de klant door Younium te integreren met hun CRM en het proces van prospect tot tevreden (en betalende) klant soepel te laten verlopen. Zeker omdat de meeste klanten van Younium werken met HubSpot, een officiële en belangrijke software partner waar wij nauw mee samenwerken en vaak implementeren, lijkt dit een win-win situatie. Younium goed integreren met HubSpot of andere software vergt tijd, kennis en energie. Wij kunnen dat bieden aan bedrijven die klaar zijn voor de volgende stap in opschaling.

Leapforce als HubSpot Platinum Partner

Leapforce is HubSpot Platinum Partner. Dit houdt in dat wij het gehele HubSpot CRM systeem kennen, van Marketing tot Sales en Service, inclusief CMS en Operations. En daarnaast dat wij ruime ervaring hebben met zowel implementaties voor business-to-consumer bedrijven als business-to-business. Met een dedicated CRM team monitoren we trends en updates in wekelijkse meetings, ontwikkelen we custom integraties en HubSpot scripts, hebben wij processen voor implementaties en spreken we wekelijks met onze contacten bij HubSpot. 

Met deze samenwerking kan Leapforce Younium aanbieden aan hun SaaS klanten en hen helpen hun processen op te schalen. Ook kan Younium klanten die HubSpot gebruiken hulp bieden bij het opzetten van een aangepaste HubSpot Younium integratie en hierbij zoveel mogelijk automatiseren. Verder kan Leapforce klanten van Younium helpen met het verder benutten van HubSpot, wanneer resources en kennis beperkt zijn.

platinum-badge-color

Wat kan Leapforce bieden als integratiepartner?

Leapforce heeft eerder complexe en geavanceerde integraties tussen Younium en HubSpot opgezet, die zaken realiseert als:

  • Het correct importeren en synchroniseren van alle lopende abonnementen binnen zowel Younium als HubSpot, waardoor renewal workflows en upselling/cross-selling mogelijkheden mogelijk zijn;
  • Het creëren van automatiseringen om statistieken mbt abonnementen (zoals ARR en MRR) te synchroniseren, waardoor geavanceerde rapportage en gedetailleerde toewijzing van sales effectiviteit mogelijk wordt;
  • Het creëren van checks & balances om ervoor te zorgen dat verkoopmedewerkers correct werken binnen beide systemen en de datakwaliteit van het hoogste niveau is.


Tijdens dit project zag Leapforce de kracht van de Younium en HubSpot integratie voor SaaS bedrijven. Na verschillende gesprekken met Younium was de samenwerking geboren.