Skip to content
fd-gazellen-lf-2022-2023
Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!
LinkedIn AI schrijfassistent: wat is het en hoe werkt het?
6:36

LinkedIn is uitgegroeid tot een essentiële tool voor professionals over de hele wereld. En nu, met de introductie van hun nieuwe AI-gestuurde schrijfassistent, zet LinkedIn opnieuw een grote stap voorwaarts in het verbeteren van de manier waarop we ons professioneel uitdrukken in onze posts met de LinkedIn AI schrijfassistent.

De behoefte aan efficiëntie in professionele communicatie

In een tijd waarin snelheid en efficiëntie cruciaal zijn, kan het schrijven van overtuigende posts op LinkedIn soms een uitdaging zijn. Het vereist niet alleen creativiteit en expertise, maar ook tijd en moeite om gedachten om te zetten in goed geformuleerde berichten die resoneren met je doelgroep. Dit is waar de nieuwe AI-tool van LinkedIn om de hoek komt kijken.

Met deze tool kunnen gebruikers nu sneller en gemakkelijker kwalitatief hoogstaande posts maken die aansluiten bij hun doelen. Of het nu gaat om het delen van vakinhoudelijke artikelen, inspirerende citaten of persoonlijke reflecties, deze AI-gestuurde schrijfhulp maakt het proces eenvoudiger dan ooit tevoren.

Hoe werkt de nieuwe AI-tool van LinkedIn?

De kracht achter deze tool ligt in generatieve AI, een geavanceerde technologie die computers in staat stelt om menselijke tekst te produceren op basis van patronen en contextuele informatie. Door gebruik te maken van enorme datasets met geschreven content, kan de AI-tool intelligente voorspellingen doen over wat goed werkt op LinkedIn en hoe je jouw boodschap het beste kunt overbrengen.

Laten we eens kijken naar het proces achter deze schrijfassistent:

 1. Start je post. Hier begint het allemaal met het creëren van een prompt - een korte zin of paragraaf die de basis vormt voor je post. De prompt moet ten minste 20 woorden bevatten die kernideeën en perspectieven beschrijft.
 2. Zodra de prompt hieraan voldoet is het mogelijk om op Rewrite with AI te klikken. De AI-tool analyseert je prompt en genereert een eerste draft van je post, inclusief suggesties voor koppen, alinea's en zelfs hashtags.
 3. Neem de draft door en pas deze naar wens aan. 
 4. Klik op Post.
  1. Indien er geen wijzigingen zijn aangebracht in de gegenereerde draft, verschijnt het dialoogvenster 'Add your thougts' als herinnering om de draft te herzien en meer van je eigen inzichten toe te voegen voordat je de post publiceert. LinkedIn raadt dit ten zeerste aan.
 5. Nadat je de post middels de knop Keep editing hebt bijgewerkt klik je op Post.

Voordelen van LinkedIn's AI-gestuurde schrijfassistent

Het gebruik van LinkedIn's nieuwe AI-tool biedt verschillende voordelen voor professionals die hun online aanwezigheid willen verbeteren.
 • Ten eerste bespaart het tijd. In plaats van urenlang te worstelen met het formuleren van de perfecte post, kunnen gebruikers nu vertrouwen op de AI-assistent om hen te helpen bij elke stap van het schrijfproces. Dit geeft professionals meer tijd om zich te concentreren op andere belangrijke taken.
 • Daarnaast verbetert deze tool ook de kwaliteit van posts. Door gebruik te maken van geavanceerde algoritmes en machine learning-technieken, helpt LinkedIn's AI-assistent gebruikers om effectiever hun gedachten en perspectieven te delen. De tool kan suggesties doen voor betere formuleringen, alternatieve woorden en zelfs relevante bronnen om je post te versterken.
 • Bovendien helpt het bij het handhaven van een consistente aanwezigheid op het platform, wat essentieel is voor het opbouwen van een professioneel merk.

LinkedIn en de toekomst van generatieve AI

LinkedIn's AI-tool is slechts een voorbeeld van hoe generatieve AI-technologieën de zakelijke communicatie transformeren. Bedrijven als Meta (voorheen Facebook) en Google hebben ook geïnvesteerd in vergelijkbare initiatieven om het schrijfproces te vereenvoudigen en professionals te helpen hun boodschap op een effectieve manier over te brengen.

De impact van deze technologieën reikt verder dan alleen het schrijven van posts op LinkedIn. Generatieve AI-tools zoals ChatGPT worden steeds geavanceerder en kunnen nu zelfs volledige artikelen, scripts en andere vormen van content produceren. Dit opent nieuwe mogelijkheden voor professionals in verschillende vakgebieden, waaronder marketing, journalistiek en creatief schrijven.

Praktische tips voor het gebruiken van de AI-tool

Hoewel LinkedIn's AI-gestuurde schrijfhulp zeer behulpzaam kan zijn, is het belangrijk om een aantal praktische richtlijnen te volgen om ervoor te zorgen dat je de beste resultaten behaalt. 
 • Gebruik de tool niet om te brainstormen. Zorg ervoor dat je een duidelijk concept hebt voordat je de tool gebruikt. Hoewel het verleidelijk kan zijn om de AI-tool te gebruiken voor het genereren van ideeën of het helpen bij brainstormen, ligt de kracht van de tool ligt in het verfijnen en articuleren van reeds gevormde ideeën. 
 • Zorg ervoor dat je prompt duidelijk en specifiek genoeg is, zodat de tool beter kan begrijpen wat je wilt uitdrukken. Wees daarom specifiek en gedetailleerd. Hoe duidelijker je bent in je prompt, hoe relevanter en gerichter de gegenereerde draft zal zijn. 
 • Daarnaast is het polijsten van de door de AI-tool gegenereerde concepten ook belangrijk. Hoewel de tool geweldige suggesties kan doen, moet je altijd kritisch blijven en ervoor zorgen dat de uiteindelijke post jouw stem en persoonlijkheid weerspiegelt. Voeg je eigen inzichten toe, pas de formulering aan naar jouw voorkeur en zorg ervoor dat de post past bij je professionele merk.
 • Gebruik de tool uitsluitend voor LinkedIn posts. et inzetten van de tool voor andere doeleinden kan de effectiviteit ervan verminderen en leidt af van het hoofddoel - het optimaliseren van je professionele communicatie op LinkedIn.

Conclusie

LinkedIn's nieuwe AI-tool voor het schrijven van posts markeert een spannende stap voorwaarts in de evolutie van het platform als een krachtig hulpmiddel voor professionele communicatie. Met behulp van generatieve AI-technologieën kunnen professionals nu sneller en efficiënter hoogwaardige content creëren die hun doelen ondersteunt.

Als professional is het essentieel om deze nieuwe tool te verkennen en te integreren in je LinkedIn-strategie. Experimenteer met verschillende prompts, pas concepten aan naar jouw stijl en meet de impact van je posts op engagement en connecties. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag met deze revolutionaire tool en ontdek hoe het jou kan helpen om succesvol te zijn op LinkedIn!

Wil jij ...

 • Een analyse van de huidige situatie?
 • optimaal gebruik maken van jouw social media kanalen?
 • meer naamsbekendheid?
5 Stars
Wij krijgen een 5/5 uit 275 Google Reviews

Krijg gratis onze social Ads scan t.w.v. €595