Misschien heb je al de pop-up notificatie ontvangen dat je tegenwoordig jezelf kan verifiëren op LinkedIn. Iets wat we al kennen van het platform ‘X’, het voormalige Twitter.
Met deze verificatie krijgt jouw profiel, de verificatiebadge, en straalt het (nog meer) autoriteit uit. En dat wordt beloond door LinkedIn. Zo krijg je tot wel 60% meer bereik met jouw posts vergeleken met niet geverifieerde accounts!
Waarom doet LinkedIn dit?
Het zien van geverifieerde informatie op de profielen van anderen helpt om een betrouwbare community te creëren waar waardevolle interacties kunnen plaatsvinden.
Sociale netwerken hebben last van bots en nep-accounts. Op deze manier weet LinkedIn dat de gebruikers met een geverifieerd account “echt” bestaan. Hierdoor zullen gebruikers zich professioneler gedragen en neemt de waarde en reputatie van werelds grootste professionele netwerk platform alleen maar toe.
Het hebben van geverifieerde informatie op je LinkedIn-profiel stelt potentiële connecties en collega's ook in staat om beter geïnformeerde beslissingen te nemen wanneer ze besluiten om met je te verbinden. Wanneer anderen zien dat je de tijd hebt genomen om je identiteit, werkplek of onderwijsinstelling te verifiëren, kunnen ze erop vertrouwen dat je bent wie je zegt dat je bent.
Voor “ons” marketeers heeft dit ook grote voordelen.
Doordat gebruikers hun account verifiëren neemt de kwaliteit van de data toe. Deze data gebruiken we vervolgens om gerichte doelgroepen te maken voor advertenties. Hoe hoger de kwaliteit van de data, hoe makkelijker het voor ons is om inhoudelijk relevante content aan te bieden bij onze doelgroep. En dus mensen uit te sluiten die wij niet willen bereiken.
Welke verificaties zijn er nu?
- Identiteitsverificatie
- Werkplekverificatie
- Opleidingsverificatie
Identiteitsverificatie
Identiteitsverificatie betekent dat het overheidsidentiteitsbewijs van de persoon is geverifieerd door een van LinkedIn's verificatiepartners.
Je moet dus eerst jezelf identificeren. Dit doe je met je paspoort of identiteitsbewijs. Zodat LinkedIn weet dat jij een “echt” persoon bent. En je niet voordoet als iemand anders.
Werkplekverificatie
Werkplekverificatie betekent dat de gebruiker op een gegeven moment informatie heeft bevestigd die aangeeft dat ze bij het specifieke bedrijf werken. Een mooie bijkomstigheid is dat dit bedrijven ook controle geeft over wie op LinkedIn aangeeft bij een organisatie te werken.
Deze verificatie vindt vooralsnog plaats via de volgende kanalen:
- Via Microsoft Entra Verified ID (beschikbaar voor bepaalde bedrijven)
- Via LinkedIn Learning License via bedrijven (beschikbaar voor bepaalde bedrijven)
- Via werkmail (beschikbaar voor bepaalde bedrijven). Je kan sinds kort meerdere email adressen toevoegen aan je account. Zo kan je naast je persoonlijke e-mail nu ook je werkmail aan je account koppelen.
Opleidingsverificatie
De opleidingsverificatie betekent dat de associatie van de persoon met een onderwijsinstelling is geverifieerd.
Deze verificaties komt vooralsnog als volgt tot stand:
- een onderwijsmail
- een ondersteunde LinkedIn Learning-licentie die door die instelling wordt verstrekt.
Voor mensen die een studie hebben afgerond en dus niet beschikken over een actieve e-mail met de domeinnaam van het opleidingsinstituut is vooralsnog geen manier om dit te verifiëren. Dit zou iets kunnen zijn dat in de toekomst wordt toegevoegd.
Controle over de verificaties
Het toevoegen van verificaties is optioneel. Het is niet verplicht om je profiel te voltooien. Als je een marketing- of salesmanager bent, kan LinkedIn Persona Verificatie je veel voordeel opleveren en je professionele aanwezigheid op het platform verbeteren.
Verificaties zijn zichtbaar, maar je kunt ze op elk moment verwijderen. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het verifiëren en toevoegen van verificaties aan je LinkedIn-profiel.
Een verificatie die aangeeft dat je identiteit, werkplek of onderwijsinstelling is bevestigd, zal zichtbaar zijn op je profiel zodra een lid het verificatieproces heeft voltooid.
De feitelijke informatie die voor verificatie is gebruikt (dwz het e-mailadres, informatie op je ID-kaart of de werkplekreferentie) is niet zichtbaar. Het land van uitgifte van je ID kun wel op je profiel zichtbaar zijn.
Verander je iets in je LinkedIn account, denk aan werkgever, dan is het mogelijk dat je een deel van het verificatieproces opnieuw moet doorlopen.