Skip to content
fd-gazellen-lf-2022-2023
Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Marketing wordt steeds creatiever. Om op te vallen in een wereld waar aandacht geld waard is is het belangrijk om anders te zijn dan anderen. Er zijn merken die dat gewoon snappen daarom heeft Extole.com 31 social media marketing campagnes voorbeelden verzameld zodat je inspiratie op kunt doen voor je eigen marketing.

Wij zetten onze top drie voor je op een rij:

#1 Heineken opent werelden


Heineken heeft creëerde een filmpje die in korte tijd viral ging. De focus lag niet op Heineken maar op de mensen. Een geweldig voorbeeld van hoe marketing niet altijd over het merk hoeft te gaan, maar soms ook gewoon kan bijdragen aan een grotere maatschappelijke discussie.

#2 Worldwide Breast Cancer: limonade

Social media campagne voorbeeld Breast Cancer
Hoe kun je het beste iets duidelijk maken? Met een afbeelding natuurlijk. Iedereen weet precies waar het over gaat, het is beeldend en vooral: herkenbaar. Onder de hashtag #knowyourlemons wil Worldwide Breast Cancer op een luchtige manier het onderwerp bespreekbaar maken.

#3 Oreo tijdens de super bowl stroomstoring

Social media campagne voorbeeld Oreo
Soms zijn er van die situaties waar je gewoon niet aan voorbij kúnt gaan. De stroomstoring tijdens de super bowl was daar een van en Oreo greep zijn kans. Een leuke twist aan een situatie die miljoenen Amerikanen live op tv zagen.

Verder lezen? Bekijk het hele artikel over de 31 beste social media marketing campagnes.