Skip to content
fd-gazellen-lf-2022-2023
Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!
HubSpot Content Hub: Alles over de nieuwste features
8:41

De nieuwe Content Hub van Hubspot belooft de manier waarop marketeers content creëren, distribueren en beheren ingrijpend te veranderen. Ontdek de innovatieve functionaliteiten!

De nieuwe Content Hub van Hubspot

HubSpot heeft de Content Hub gelanceerd. Dit is een alles-in-één, door AI aangedreven software voor contentmarketing die marketeers helpt bij het creëren en beheren van content die de volledige klantreis aandrijft.

Sommige functionaliteiten blijven beschikbaar voor bestaande CMS Hub Pro+ klanten, echter zullen de meeste features een Content Hub Pro+ abonnement vereisen.

De uitbreiding van de CMS Hub naar de Content Hub een belangrijke stap voorwaarts voor Hubspot. Hubspot begrijpt het belang van innovatie in het snel veranderende landschap van digitale marketing. Met behulp van geavanceerde AI-technologieën kunnen marketeers nu op een nog efficiëntere en gepersonaliseerde manier content maken en beheren. Dit alles met als doel om contentstrategiëen naar een hoger niveau te tillen en betere resultaten te behalen.

Belangrijkste functionaliteiten van de Content Hub

De Content Hub van HubSpot biedt verschillende innovatieve functionaliteiten die de manier waarop marketeers content creëren, distribueren en beheren veranderen. Enkele van de belangrijkste functionaliteiten zijn:

Content Remix

Met de Content Remix functionaliteit kunnen marketeers moeiteloos bestaande content, zoals blogposts en landingspagina's, transformeren tot innovatieve marketingmaterialen door gebruik te maken van geavanceerde AI-technologieën. Dit stelt marketeers in staat om op creatieve wijze hun bestaande content opnieuw te gebruiken en te hergebruiken, waardoor ze snel en efficiënt nieuwe content kunnen genereren die perfect aansluit bij hun marketingstrategie. Het vermogen om op een slimme en geautomatiseerde manier content te remixen, opent de deur naar eindeloze mogelijkheden voor marketeers om hun boodschap op een frisse en boeiende manier over te brengen aan hun doelgroep. Naar onze mening is dit de meest waardevolle functionaliteit die ervoor zorgt dat alle marketing kanalen perfect op elkaar zijn afgestemd.

Content Remix feature HubSpot Content Hub

Brand Voice

Brand Voice speelt een cruciale rol bij het waarborgen van de consistentie en uniekheid van het merk in alle AI-gegenereerde content. Door ervoor te zorgen dat elke tekst, beeld en geluid dat door de Content Hub wordt gecreëerd de kernwaarden en persoonlijkheid van het merk weerspiegelt, wordt een herkenbare en betrouwbare merkervaring gegarandeerd. Hierdoor kunnen marketeers met vertrouwen communiceren met hun doelgroep en een sterke band opbouwen die gebaseerd is op authenticiteit en consistentie. 

Image Generation

De Image Generation functionaliteit van de Content Hub stelt marketeers in staat om op maat gemaakte visuals, zoals deze afbeelding hieronder, te creëren met behulp van geavanceerde AI-technologieën. Of het nu gaat om infographics, afbeeldingen voor social media of grafische elementen voor websites, de Image Generation functie biedt een eenvoudige en efficiënte manier om visueel aantrekkelijke content te produceren die de aandacht van het publiek trekt en de merkidentiteit versterkt. Met deze tool kunnen marketeers hun creativiteit de vrije loop laten en visuele content creëren die echt opvalt en impact heeft. 

Schrijven van copy op computer

Automatic Content Translations

Met Automatic Content Translations kunnen marketeers moeiteloos hun content vertalen naar verschillende talen, waardoor ze hun boodschap wereldwijd kunnen verspreiden en een breder publiek kunnen bereiken. Dit resulteert in een grotere impact en betrokkenheid bij hun doelgroep.

Gated Blog

Met de Gated Blog-functionaliteit van de Content Hub kunnen marketeers exclusieve content delen met ingelogde gebruikers, waardoor betrokkenheid, loyaliteit en interesse worden vergroot. Dit creëert een gevoel van exclusiviteit en helpt bij het opbouwen van een community en een band met de meest betrokken volgers. Het maakt content waardevoller en relevanter voor een specifieke doelgroep, wat resulteert in verhoogde interactie en betrokkenheid bij het merk.

AI Blog Post Generator Enhancements

Dankzij de AI Blog Post Generator Enhancements kunnen marketeers met enkele klikken een kant-en-klare blog genereren die perfect aansluit bij hun merk en boodschap. Dit vereenvoudigt het creatieproces en stelt marketeers in staat om snel waardevolle content te creëren en effectief over te brengen. Het is een handige tool die het blogproces stroomlijnt en focus geeft op het creëren van resonante content. Daarnaast kan je ook in teksten zelf gemakkelijk content creëeren door een slash te gebruiken of tekst te markeren.

AI assistent bij copygeneratie

Post Narration

Zet bloginhoud om in audio, zoals een podcast, om jouw content tot leven te brengen en een nog breder publiek te bereiken. Door je blogs om te zetten in gesproken woord, creëer je een nieuwe en boeiende manier voor je doelgroep om je content te consumeren. Met Post Narration kunnen marketeers een persoonlijke en meeslepende luisterervaring bieden, waardoor ze hun boodschap op een unieke en impactvolle manier kunnen overbrengen. 

Content Embed

Met Content Embed kunnen marketeers ervoor zorgen dat hun WordPress-content altijd up-to-date en gepersonaliseerd blijft door gebruik te maken van CRM-gegevens. Door de koppeling met CRM-gegevens kunnen marketeers de content nog verder afstemmen op de behoeften en interesses van hun klanten, waardoor ze een effectievere en gerichte contentmarketingstrategie kunnen implementeren. Het gebruik van deze functionaliteit biedt marketeers een handige en efficiënte manier om ervoor te zorgen dat hun content altijd relevant en waardevol blijft voor hun doelgroep.

Deze functionaliteit en mogelijkheid tot integratie met andere CMS systemen biedt een aanzienlijk voordeel ten opzichte van andere CMS systemen.

Content Embed feature van de Content Hub

Wat zijn de voordelen van de nieuwe functies?

De nieuwe functionaliteiten van de Content Hub bieden verschillende praktische voordelen voor iedere marketeer: Enkele van deze voordelen zijn:

 • Efficiëntie: Met de Content Hub kunnen marketeers hun contentcreatieproces stroomlijnen en versnellen. AI-technologieën stellen hen in staat om snel nieuwe marketingmaterialen te genereren en hun boodschap effectief over te brengen. De nieuwe functionaliteiten, zoals de AI Blog Post Generator Enhancements, vereenvoudigen het creatieproces en besparen marketeers kostbare tijd. Ze kunnen snel en gemakkelijk content genereren zonder de noodzaak van uitgebreid onderzoek en schrijven.

 • Samenwerking tussen teams; Door consistentie in de tone of voice van alle teams en het gebruik van content op verschillende marketingkanalen, wordt er effectief ingespeeld op een logische customer journey.

 • Personalisatie: Dankzij de AI-technologieën kunnen marketeers content op maat maken die perfect past bij hun merk en doelgroep. Dit zorgt voor een gepersonaliseerde en relevante merkervaring voor de doelgroep.

 • Betere resultaten: Door gebruik te maken van de nieuwe functionaliteiten van de Content Hub kunnen marketeers betere marketingresultaten behalen. Ze kunnen hun boodschap effectiever overbrengen, meer klantbetrokkenheid genereren en hun content aanpassen aan verschillende markten en talen.

De praktische voordelen van de nieuwe functies stellen marketeers in staat om efficiënter te werken en betere marketingresultaten te behalen.

De toekomstige invloed van de Content Hub op digitale marketing

De geavanceerde functionaliteiten en AI-technologieën zullen een aanzienlijke invloed hebben op hoe marketeers content creëren, verspreiden en beheren. Wij zetten enkele voorspellingen voor je op een rijtje:

 1. Onze verwachting is dat de Content Hub bedrijven zal stimuleren om zich te richten op diverse markten en/of internationale expansie, doordat content eenvoudig aan te passen is. Dit opent de deur naar wereldwijde groei en biedt nieuwe mogelijkheden voor marketeers.
 2. Met de functionaliteiten van de Content Hub kunnen bedrijven content ontwikkelen en publiceren in één tool, waardoor veel andere tools in de toekomst mogelijk overbodig zullen worden.
 3. Dankzij de Content Hub kunnen marketeers ook profiteren van de groeiende populariteit van audiocontent. Door blogposts om te zetten in audio, zoals podcasts, kunnen ze een breder publiek bereiken en hun boodschap nog effectiever overbrengen.

Wat ons betreft genoeg redenen om vol verwachting uit te kijken naar de ontwikkelingen en toevoegingen van nieuwe features!

Wil jij ...

 • De contentcreatie binnen jouw organisatie revolutionair veranderen?
 • Merkconsistentie waarborgen en resoneren met je doelgroep?
 • Vooroplopen in digitale marketing door gebruik te maken van de nieuwste AI-gedreven technologieën?
 • Dezelfde effort en behoud van kwaliteit 5x zoveel content creëren?
5 Stars
Wij krijgen een 5/5 uit 270 Google Reviews

Vraag dan de gratis HubSpot Content Hub demo aan