Skip to content
fd-gazellen-lf-2022-2023
Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Veel bedrijven lopen miljoenen mis

Herken jij dit?
Het rendement op je marketingbudget is onbekend
Sales ontvangt marketing leads, maar volgt deze niet goed op of vindt kwaliteit ondermaats
Communicatie en afstemming tussen marketing, sales en service kan beter

Revenue Operations (RevOps) kan dit oplossen. Maar wat is het?

RevOps is een strategische aanpak die sales, marketing en klantenservice integreert om efficiëntie te verbeteren en duurzame, voorspelbare omzetgroei te realiseren. De strategie optimaliseert processen, bevordert samenwerking tussen afdelingen en maakt gebruik van data-analyse om beter geïnformeerde beslissingen te nemen. Met RevOps breng je alle afdelingen op één lijn, wat leidt tot een consistentere en schaalbare groei van het bedrijf.

Het doel van RevOps? Alignment creëren tussen strategie en operations en het bieden van een geïntegreerde en allesomvattende benadering van inkomstengeneratie, waarbij alle afdelingen samenwerken als één geheel om bedrijfsgroei te stimuleren, productiviteit te verhogen en efficiënt te opereren.

 

Indrukwekkende resultaten die bedrijven met RevOps ervaren

Stijging van 100-200% ROI op marketingbudget (Boston Consulting Group)

36% meer omzetgroei en tot 28% meer winstgevendheid
(Forrester)

Verhoging van de klanttevredenheid met 15-20% (revenue.io)

RevOps met Leapforce implementeren

Waarom RevOps?

Weet jij niet wat het rendement op je marketingbudget exact is? Merk je dat teams niet met elkaar aan dezelfde doelen werken? Zijn er vaak fricties tussen sales, marketing en klantenservice? Dit kan resulteren in inefficiënte processen, gemiste kansen en zelfs verlies van prospects en klanten. RevOps biedt de oplossing voor deze problemen door een naadloze samenwerking tussen sales, marketing en klantenservice te bevorderen, wat resulteert in een verbeterde omzet en efficiëntie.
undraw_Web_search_re_efla

RevOps met HubSpot

HubSpot werkt als de ruggengraat van een effectieve RevOps-strategie door een integratie van marketing-, sales- en serviceprocessen. Met HubSpot kunnen teams alle cruciale klantgegevens centraliseren, workflows automatiseren en diepgaande inzichten verkrijgen via geavanceerde rapportage en dashboards. Tevens is het samenwerken in één systeem veel makkelijker. Met de kracht van HubSpot kunnen bedrijven efficiëntie vergroten, besluitvorming verbeteren en omzet verhogen. Wil jij HubSpot? Klik dan hier
RevOps dashboard HubSpot-1

De rol van data met RevOps

Dataverzameling is van cruciaal belang binnen RevOps. Door relevante data te verzamelen en te analyseren, kunnen organisaties trends identificeren, patronen herkennen en inzichten verkrijgen die essentieel zijn voor het optimaliseren van processen en het verbeteren van de algehele bedrijfsprestaties. Denk hierbij aan data voor sales, marketing en service. Leapforce helpt je met het op orde krijgen van data en het bouwen van inzichtgevende dashboards. 
leapforce_Create_an_image_of_a_modern_high-tech_office_enviro_83258815-e6fe-4d01-aff7-cd98d57ed196_3

Hoe helpt het jouw organisatie?

RevOps transformeert organisaties door nauwe samenwerking tussen verkoop, marketing en klantenservice. Het bevordert verbeterde coördinatie tussen teams, datagestuurde besluitvorming, optimalisatie van processen en verbeterde klantbeleving. Deze holistische benadering stimuleert groei en schaalbaarheid door efficiëntie te bevorderen en de omzet te verhogen.

leapforce_Create_an_image_of_a_modern_office_setting_that_vis_bb85f3cf-8ca3-41fa-9c53-a4db72384b2a_3

De RevOps implementatie in 7 stappen

01 Definieer je doelstellingen
Leg de basis voor succes door duidelijke doelen te stellen die passen bij je bedrijfsstrategie en groeiplannen. Zorg ervoor dat deze doelen meetbaar zijn, zodat je de effectiviteit van je acties kunt evalueren. Door heldere doelstellingen te definiëren, bepaal je de richting voor een succesvolle uitvoering.
02 Creëer een multidisciplinair team
RevOps vereist samenwerking tussen verschillende afdelingen, waaronder sales, marketing, klantenservice en meer. Stel een multidisciplinair team samen dat de diverse behoeften en perspectieven van deze afdelingen vertegenwoordigt. Dit team zal fungeren als de kern van de RevOps-strategie.
03 Data en KPI's opstellen
Data en KPI's vormen de kern van RevOps succes. Zonder deze inzichten blijft een bedrijf in het duister tasten. Het selecteren en verzamelen van relevante data is de eerste stap. Een datacultuur, trainingen en toegang tot data voor alle afdelingen zijn cruciaal. KPI's bieden inzicht in prestaties en sturen verbeteringen aan voor duurzame groei.
04 Selecteer de juiste technologieën
Maak de juiste keuze in tools en technologieën die perfect passen bij jouw RevOps ambities. Denk aan CRM-systemen, automation platforms, analytics tools en andere oplossingen die je ondersteunen bij het realiseren van je doelen in nauwe samenwerking met alle relevante afdelingen.
05 Stroomlijn processen
Analyseer de huidige marketing-, sales- en klantenserviceprocessen binnen het bedrijf om zowel sterke punten als verbeterpunten te identificeren. Door deze processen te onderzoeken, kunnen optimalisaties en oplossingen ontwikkeld worden.
06 Cultiveer samenwerking en communicatie
Bouw een cultuur waarin teams gemotiveerd zijn om kennis en informatie te delen en gezamenlijk te werken aan gedeelde doelstellingen.
07 Meet en evalueer
Analyseer regelmatig de prestaties van de KPI's die zijn opgesteld om te zien waar verbeteringen kunnen worden aangebracht en successen kunnen worden gevierd. Zorg voor een duidelijk ritme met week-, maand- en kwartaalmeetings om te evalueren en bij te sturen.
Plan een adviesgesprek

Onze ervaring, wij hebben...

100+

CRM implementaties afgerond

35+

Specialisten in huis

€20M+

Omzet voor klanten gegenereerd

Wil jij...

  • harder groeien?
  • salesproductiviteit verhogen?
  • data gedreven beslissingen maken?
  • inzicht in de ROI van je marketingkosten en deze verbeteren?
  • een marketing, sales en serviceafdeling die met elkaar werken in plaats van tegen elkaar?
5 Stars
Wij krijgen een 5/5 uit 270 Google Reviews

Vraag een adviesgesprek aan