Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Social media marketing campagnes op je telefoon

31 Social media marketing campagnes

31 voorbeelden van briljante social media marketing campagnes

Marketing wordt steeds creatiever. Om op te vallen in een wereld waar aandacht geld waard is is het belangrijk om anders te zijn dan anderen. Er zijn merken die dat gewoon snappen daarom heeft Extole.com 31 voorbeelden verzameld van social media marketing campagnes zodat je inspiratie op kunt doen voor je eigen marketing.

Wij zetten onze top drie voor je op een rij:

#1 Heineken opent werelden

Heineken heeft creëerde een filmpje die in korte tijd viral ging. De focus lag niet op Heineken maar op de mensen. Een geweldig voorbeeld van hoe marketing niet altijd over het merk hoeft te gaan, maar soms ook gewoon kan bijdragen aan een grotere maatschappelijke discussie.

#2 Worldwide Breast Cancer: limonade

12signsofbreastcancer

Hoe kun je het beste iets duidelijk maken? Met een afbeelding natuurlijk. Iedereen weet precies waar het over gaat, het is beeldend en vooral: herkenbaar. Onder de hashtag #knowyourlemons wil Worldwide Breast Cancer op een luchtige manier het onderwerp bespreekbaar maken.

#3 Oreo tijdens de super bowl stroomstoring

oreo

Soms zijn er van die situaties waar je gewoon niet aan voorbij kúnt gaan. De stroomstoring tijdens de super bowl was daar een van en Oreo greep zijn kans. Een leuke twist aan een situatie die miljoenen Amerikanen live op tv zagen.

Verder lezen? Bekijk het hele artikel over de 31 beste social media marketing campagnes.

Deel dit artikel

Ontdek de online groeikansen van jouw bedrijf

Meet met behulp van deze groeitest middels 10 vragen de volwassenheid van de marketing van jouw bedrijf en ontdek kansen.

B2B social media: meer dan alleen een dagelijkse post

B2B social media: meer dan alleen een dagelijkse post De kans is groot dat jij als B2B-verkoper gebruik maakt van B2B social media marketing. Je deelt een paar keer per week een post, krijgt steeds meer volgers, telt braaf je likes en shares en hoopt op voldoende kliks naar je website. Maar is dit eigenlijk
Lees meer

Wat is Google Mijn Bedrijf en wat zijn de voordelen?

Maak jij al optimaal gebruik van Google Mijn Bedrijf? Deze handige tool, die nu Google Bedrijfsprofiel heet, biedt bedrijven de mogelijkheid om een online bedrijfsprofiel aan te maken. Het stelt je in staat om online nog beter te communiceren met potentiële klanten. Zo krijgt je online vindbaarheid met heel weinig moeite én helemaal gratis een mooie
Lees meer

Alles over social media: Wat is social media en wat kan je er mee?

Waarom is social media voor iedere organisatie zo belangrijk anno 2023? Door de evolutie en de social media trends is het gebruik van social media niet meer weg te denken. Waar het eerst ingezet werd voor de branding van een merk, zijn sommige kanalen inmiddels uitgegroeid tot e-commerce platformen (denk aan Instagram Shopping) en hulpmiddelen
Lees meer

Leer hoe jij...

Gratis e-book met 50 growth hacks

Vul je gegevens in en ontvang direct in je inbox ons e-book met 50 growth hacks.

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

278 mensen gingen je voor