Skip to content
fd-gazellen-lf-2022-2023
Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Ontdek alles wat je moet weten over de krachtige HubSpot Service Hub en hoe het jouw bedrijf kan helpen groeien.

De HubSpot Service Hub is een innovatief platform binnen HubSpot dat bedrijven ondersteunt bij het verbeteren van hun klantenservice en het opbouwen van sterkere relaties met hun klanten. Met de Service Hub kunnen bedrijven een soepel proces inrichten voor het beheren en oplossen van klantvragen en -problemen. Het stelt bedrijven in staat om snel en doeltreffend te reageren op klantverzoeken, met tools om de klanttevredenheid te meten en te verhogen.

Bovendien biedt de Service Hub bedrijven de mogelijkheid om self-service opties te benutten, zoals een kennisbank en een communityforum. Dit maakt het mogelijk voor klanten om zelf antwoorden te vinden op hun vragen, zonder direct contact op te nemen met de klantenservice, wat zowel tijd als middelen bespaart voor het bedrijf en de klant.

In essentie stelt HubSpot Service Hub bedrijven in staat om topklasse klantenservice te bieden en duurzame klantrelaties op te bouwen die bijdragen aan langdurig succes.

Belangrijkste functionaliteiten Service Hub

HubSpot Service Hub biedt een breed scala aan functionaliteiten die bedrijven helpen om hun klantenservice te verbeteren. Enkele van de belangrijkste functionaliteiten zijn:

Ticketing systeem

Het ticketing systeem van HubSpot Service Hub maakt het voor bedrijven mogelijk om alle klantvragen en -problemen op een gestructureerde manier bij te houden en te organiseren. Met behulp van dit systeem kunnen bedrijven snel en efficiënt reageren op nieuwe verzoeken, prioriteiten stellen op basis van urgentie en statussen toewijzen aan verschillende tickets. Dit zorgt ervoor dat er geen enkele klantvraag over het hoofd wordt gezien en dat het klantenserviceteam effectief kan samenwerken om problemen op te lossen. Bovendien biedt het ticketing systeem van HubSpot Service Hub inzichtelijke rapportages en analyses, waardoor bedrijven kunnen identificeren waar de meeste vragen over gaan en waar verbeteringen nodig zijn. Het is een essentiële tool voor het leveren van een gestroomlijnde en effectieve klantenservice.

Live chat

Met de live chat functionaliteit van HubSpot Service Hub kunnen bedrijven direct communiceren met klanten en hen real-time ondersteuning bieden. Dit stelt bedrijven in staat om snel te reageren op vragen en problemen van klanten, waardoor de klanttevredenheid wordt verhoogd en de algehele klantervaring wordt verbeterd. Door middel van de live chat kunnen klanten gemakkelijk contact opnemen met de klantenservice en direct antwoorden krijgen op hun vragen, waardoor de communicatie tussen bedrijf en klant efficiënt en effectief verloopt. Het is een waardevolle tool die bijdraagt aan het opbouwen van sterke klantrelaties en het leveren van uitstekende klantenservice.

Knowledge base

Dit stelt bedrijven in staat om een uitgebreide kennisbank op te bouwen met antwoorden op veelgestelde vragen en oplossingen voor diverse problemen waar klanten tegenaan kunnen lopen. Klanten kunnen eenvoudig navigeren door de kennisbank om zelf antwoorden te vinden, waardoor de klantenservice efficiënter wordt en klanten snel geholpen kunnen worden. Het biedt een waardevolle bron van informatie die bijdraagt aan een betere klantenservice-ervaring en helpt bij het oplossen van problemen zonder direct contact op te nemen met de klantenservice.

AI Chatbot

De AI-chatbot in HubSpot is een krachtig hulpmiddel dat je bedrijf in staat stelt om uitstekende klantenservice te bieden, de operaties te stroomlijnen en de omzetgroei te stimuleren.

 • AI Personalisatie: Door gebruik te maken van geavanceerde algoritmen en kunstmatige intelligentie, kan de chatbot gepersonaliseerde reacties bieden aan bezoekers op je website of blog, gebaseerd op hun vragen of gedrag. Dit zorgt ervoor dat gebruikers snel relevante informatie ontvangen, wat de betrokkenheid en tevredenheid verbetert, en daarmee de algehele gebruikerservaring verbetert.
 • Tijdsbesparing: In tegenstelling tot traditionele op regels gebaseerde bots die uitgebreide handmatige verfijning vereisen, automatiseert de AI-chatbot repetitieve taken naadloos. Dit bespaart je waardevolle tijd en middelen, waardoor je team zich kan richten op activiteiten die inkomsten genereren in plaats van routinetaken. Dit stelt hen in staat om meer aandacht te besteden aan prioritaire taken, zoals het sluiten van sales of het bieden van persoonlijke ondersteuning aan klanten.
 • Betrouwbaar: De AI-chatbot van HubSpot is uitgerust met ingebouwde veiligheidsmaatregelen om soepel te kunnen werken. Het reageert zelfverzekerd op vragen op basis van zijn training en de Knowledge base van de HubSpot omgeving. Wanneer de AI niet zeker is of een complexe vraag tegenkomt, wordt het gesprek naadloos overgedragen naar een teamlid voor ondersteuning. Dit zorgt ervoor dat je bezoekers altijd nauwkeurige en betrouwbare ondersteuning krijgen wanneer dat nodig is.

Helpdesk

De Helpdesk van de HubSpot Service Hub biedt bedrijven een centrale plek om alle klantvragen en -problemen te beheren en op te lossen. Met de helpdeskfunctionaliteit kunnen medewerkers tickets aanmaken, toewijzen en opvolgen, waardoor een gestroomlijnde en efficiënte klantenservice wordt gegarandeerd. Bovendien biedt de helpdeskmodule inzichtelijke rapportages en` analyses, waardoor bedrijven kunnen identificeren waar verbeteringen nodig zijn en de algehele klantervaring kunnen optimaliseren. 

Vanuit de Helpdesk krijgen servicemedewerkers in één opslag te zien welke mails zij, of iemand anders uit het team, op moeten pakken. Dit is een vooruitgang ten opzichte van de service pijplijnen, aangezien tickets daar eerst geopend moeten worden voordat je er op kan reageren. De helpdesk zorgt er dan ook voor dat teams in staat zijn om communicatie te stroomlijnen en problemen sneller op te lossen. Het is een essentieel onderdeel van de Service Hub die bijdraagt aan een effectieve en klantgerichte benadering van klantenservice. 

HubSpot help desk

Helpdesk maakt het mogelijk om verschillende conversaties van diverse kanalen samen te brengen en deze tegelijk te kunnen behandelen door middel van Omnichannel messaging.

Omnichannel messaging

Met de Omnichannel messaging functionaliteit van HubSpot Service Hub kunnen bedrijven communiceren met klanten via verschillende kanalen, zoals e-mail, chat en sociale media. Door een naadloze en consistente ervaring te bieden over alle communicatiekanalen, kunnen bedrijven klanten beter van dienst zijn en hun betrokkenheid vergroten. Omnichannel messaging stelt bedrijven in staat om op een flexibele manier te communiceren en klanten te bereiken waar ze zich het meest comfortabel bij voelen. Het draagt bij aan een gepersonaliseerde en klantgerichte benadering van klantenservice, waardoor de algehele klantbeleving wordt verbeterd.

AI Assistant

Met de AI Assistant tool kan je gepersonaliseerde reacties genereren aan bezoekers. Door ChatSpot hoef je bots niet meer handmatig op te stellen en verfijnen. Dankzij AI kunnen frontoffice-teams zich nu concentreren op activiteiten die inkomsten genereren. Maak je je zorgen over de nauwkeurigheid? ChatSpot is uitgerust met ingebouwde veiligheidsmaatregelen, waardoor het zelfverzekerd reageert en indien nodig naar een teamlid overschakelt. Dit zijn enkele van de beste toepassingen:

 • Toepassen van brand voice: Creëer e-mail onderwerpen, titels en concept reacties die je kan afstemmen met je brand voice.
 • Beantwoorden van vragen: Krijg antwoorden van ChatSpot met behulp van de HubSpot Academy, de Knowledge Base en je eigen data. Door gerichte vragen te stellen kan ChatSpot in het systeem op zoek naar hetgeen wat jij wil weten.
 • Operationele ondersteuning: Vat samen, maak of wijs contacten, bedrijven, deals en ticket toe.
 • Klantinzichten: Ontwerp feedback enquêtes en maak rapporten.

Customer Success Workspace

Het Customer Success Workspace in HubSpot is een toegewijd platform dat is ontworpen om klantrelatiebeheer te stroomlijnen en te verbeteren. Met een reeks krachtige functionaliteiten dient het als een centrale hub voor het beheren van klantinteracties, het waarborgen van hun tevredenheid en het bevorderen van langetermijnrelaties.

 • Monitor ieder contactpunt: Deze workspace stelt bedrijven in staat om klantbetrokkenheid bij te houden, tevredenheidsmetingen te monitoren en snel eventuele problemen of vragen aan te pakken. Van het beheren van klantcommunicatie tot het analyseren van feedback en het volgen van klantsuccesstatistieken, de Customer Success Workspace stelt teams in staat om uitzonderlijke klantervaringen te bieden op elk contactpunt.
 • Stimuleer retentie: Met tools voor het creëren van gepersonaliseerde klanttrajecten, het automatiseren van follow-up taken en het genereren van bruikbare inzichten, speelt de Customer Success Workspace een cruciale rol bij het stimuleren van retentie.
 • Customer Health Score: Customer Success Workspace beeld de gezondheid van jouw klant af met een 'Health Score'. De Customer Success Manager geeft hier het inzicht dat de klant tijdig ondersteuning nodig heeft of proactief kansen voor verlenging, upselling of cross-selling identificeert, de Customer Success Workspace rust bedrijven uit met de tools die ze nodig hebben om hierin te slagen. 

HubSpot Customer Success

 • Service Hub onderzoek: Uit onderzoek van HubSpot is gebleken dat maar liefst 83% van de Service Hub klanten van HubSpot een verhoging zien in retentie binnen 9 maanden.

Playbooks

Met de Playbooks functionaliteit van HubSpot Service Hub kunnen bedrijven gepersonaliseerde scripts en workflows creëren voor hun klantenserviceteam. Deze scripts en workflows helpen medewerkers om consistente en effectieve communicatie te voeren met klanten, waardoor de klantervaring wordt verbeterd en de productiviteit wordt verhoogd. Door middel van Playbooks kunnen bedrijven hun klantenserviceteam voorzien van de juiste tools en richtlijnen om klanten snel en efficiënt te helpen, waardoor de algehele klanttevredenheid wordt verhoogd. Het stelt teams in staat om beter samen te werken, problemen sneller op te lossen en klantverwachtingen te overtreffen. Playbooks zijn een waardevolle aanvulling op de Service Hub die bijdraagt aan een gestroomlijnde en klantgerichte benadering van klantenservice.

Service Analytics

Met de Service Analytics functionaliteit van HubSpot Service Hub kunnen bedrijven inzicht krijgen in belangrijke statistieken en prestatie-indicatoren met betrekking tot hun klantenserviceactiviteiten. Door middel van rapportages en analyses kunnen bedrijven trends en patronen identificeren, prestaties meten en inzicht krijgen in de algehele klanttevredenheid. Deze gegevens helpen bedrijven om hun klantenservice te optimaliseren, knelpunten aan te pakken en verbeteringen door te voeren waar nodig. Service Analytics biedt waardevolle inzichten die bedrijven kunnen gebruiken om hun klantenserviceprocessen te verbeteren en de algehele klantervaring te optimaliseren.

SLA's

Met de SLA-functionaliteit van HubSpot Service Hub kunnen bedrijven Service Level Agreements opstellen en beheren om de kwaliteit en efficiëntie van hun klantenservice te waarborgen. Door SLA's vast te leggen met duidelijke afspraken over responstijden en oplostijden, kunnen bedrijven de verwachtingen van klanten managen en ervoor zorgen dat ze voldoen aan de afgesproken servicelevels. Dit draagt bij aan een consistente en hoogwaardige klantenservice, waardoor klanten tevreden blijven en vertrouwen houden in het bedrijf.

Service team management

Met de Service team management functionaliteit van HubSpot Service Hub kunnen bedrijven hun klantenserviceteam effectief beheren en coördineren met als doel een betere en productievere klantondersteuning.

 • Door taken toe te wijzen aan teamleden;
 • Tickets te prioriteren;
 • Voortgang van tickets te volgen, zodat managers inzicht hebben in de prestaties van het team, waardoor ze kunnen ingrijpen waar nodig

Service team management is essentieel voor een goed functionerende klantenservice en draagt bij aan een gestroomlijnde en effectieve aanpak van klantondersteuning.

Customer portal

Met de Customer portal functionaliteit van HubSpot Service Hub kunnen bedrijven een self-service portaal creëren waar klanten antwoorden kunnen vinden op veelgestelde vragen, problemen kunnen melden en tickets kunnen indienen. Door klanten de mogelijkheid te bieden om zelfstandig problemen op te lossen en informatie te vinden, kunnen bedrijven de efficiëntie van hun klantenservice verbeteren en klanten snel helpen. De Customer portal biedt een gebruiksvriendelijke en toegankelijke manier voor klanten om contact op te nemen met de klantenservice en draagt bij aan een naadloze en positieve klantbeleving. Het is een waardevolle toevoeging aan de Service Hub die bijdraagt aan een effectieve en klantgerichte aanpak van klantenservice.

Customer feedback

Met de Customer feedback functionaliteit van HubSpot Service Hub kunnen bedrijven waardevolle inzichten verkrijgen door feedback van klanten te verzamelen en grondig te analyseren. Door te luisteren naar de stem van de klant kunnen bedrijven beter begrijpen wat hun klanten nodig hebben en verwachten, waardoor ze in staat zijn om hun producten en diensten voortdurend te verbeteren en te innoveren. Door het meten van klanttevredenheid en het identificeren van eventuele pijnpunten, kunnen bedrijven proactief actie ondernemen om de algehele klantbeleving te optimaliseren en klanten tevreden te stellen. Het verzamelen en analyseren van klantfeedback is daarom een essentieel onderdeel van een succesvolle klantenservice strategie en draagt bij aan het opbouwen van langdurige en waardevolle klantrelaties.

Customer service automatiseringen

Met de customer service automatiseringen van HubSpot Service Hub kunnen bedrijven hun klantenserviceprocessen stroomlijnen en efficiënter maken door repetitieve taken te automatiseren, waaronder:

 • Automatische Tickettoewijzing: Tickets worden automatisch toegewezen aan het meest geschikte klantenserviceteam of individuele medewerker op basis van de inhoud van de vraag, deskundigheid van het teamlid, of de huidige werkdruk.
 • Follow-up E-mails: Na afronding van een klantinteractie, worden er automatisch gepersonaliseerde e-mails verstuurd om te controleren of de klant tevreden is met de oplossing en om verdere assistentie aan te bieden.
 • Klanttevredenheidsonderzoeken: Na een bepaalde periode worden er automatisch tevredenheidsonderzoeken naar klanten gestuurd om feedback te verzamelen over hun ervaring met de klantenservice.
 • FAQ en Kennisbank Suggesties: Wanneer een klant contact opneemt via chat of e-mail, gebruikt het systeem AI om de vraag te analyseren en automatisch relevante FAQ-antwoorden of kennisbankartikelen voor te stellen.
 • Herinneringen voor Open Tickets: Het systeem stuurt automatisch herinneringen naar klantenservicemedewerkers over openstaande tickets die nog aandacht nodig hebben, om ervoor te zorgen dat alle klantenvragen tijdig worden beantwoord.
 • Escalatie van Tickets: Bij complexere problemen waarvoor specialistische kennis nodig is, kunnen tickets automatisch worden geëscaleerd naar hogere niveaus van ondersteuning of specifieke afdelingen.

Deze service automatiseringen helpen bedrijven om efficiënter te werken, de klantenservice te verbeteren en een naadloze klantervaring te bieden. Het stelt hen in staat om gepersonaliseerde en snelle ondersteuning te bieden aan klanten, waardoor de algehele klanttevredenheid wordt verhoogd.

Wat zijn de voordelen van de Service Hub

Het gebruik van HubSpot Service Hub biedt verschillende voordelen voor bedrijven, waaronder:

 • 360 graden klantbeeld: Een voordeel van het gebruik van HubSpot Service Hub is de mogelijkheid om een 360 graden klantbeeld te creëren door CRM integratie. Dit stelt bedrijven in staat om gepersonaliseerde klantenservice te bieden, de algehele klantervaring te verbeteren en effectiever te communiceren met klanten. Integratie van CRM in de Service Hub draagt bij aan het opbouwen van sterke klantrelaties.
 • Verbeterde klantenservice: Door gebruik te maken van de functionaliteiten van de Service Hub kunnen bedrijven sneller en efficiënter reageren op klantvragen en -problemen, waardoor de klanttevredenheid wordt verhoogd.
 • Betere klantrelaties: Door klanten de mogelijkheid te bieden om zelf antwoorden te vinden via de self-service opties van de Service Hub, kunnen bedrijven de klantrelaties versterken en klanten helpen om zelfstandig problemen op te lossen.
 • Geautomatiseerde processen: De automatiseringsmogelijkheden van de Service Hub helpen bedrijven om repetitieve taken te automatiseren, waardoor ze tijd en middelen kunnen besparen en zich kunnen concentreren op belangrijkere taken.
 • Betere rapportage en analyse: Met de Service Hub kunnen bedrijven feedback van klanten verzamelen en analyseren, waardoor ze waardevolle inzichten krijgen om hun klantenservice te verbeteren en hun bedrijf te laten groeien.
 • Klanttevredenheid en gebruiksvriendelijkheid: HubSpot Service Hub wordt hoog gewaardeerd met 4.4 van de 5 sterren op basis van 2200 reviews. Gebruikers zijn tevreden over de gebruiksvriendelijkheid, effectiviteit en toegevoegde waarde van de tools, waardoor HubSpot zich als toonaangevende speler in de markt positioneert. Het is ontworpen met een intuïtieve interface die gemakkelijk te begrijpen en te gebruiken is voor zowel nieuwe als ervaren gebruikers.

Kortom, het gebruik van HubSpot Service Hub helpt bedrijven om hun klantenservice te verbeteren, betere klantrelaties op te bouwen en hun bedrijf te laten groeien.

Vergelijking met Concurrenten

Hoewel er verschillende concurrenten zijn op het gebied van klantenservice software, zoals Zendesk, Freshdesk en Intercom, onderscheidt de HubSpot Service Hub zich op een aantal fronten:

HubSpot versus Zendesk

In vergelijking met Zendesk, dat krachtig is in ticketmanagement en klantenservicefunctionaliteiten, benadrukt HubSpot de waarde van een geïntegreerde aanpak. Waar Zendesk uitblinkt in het efficiënt beheren van klantvragen, gaat HubSpot een stap verder door de gehele klantenreis te ondersteunen. Dit omvat niet alleen het beheer van klantenservicetickets, maar ook integraties met CRM, marketing en verkoopfunctionaliteiten.

HubSpot versus Freshdesk

Tegenover Freshdesk biedt HubSpot geavanceerde analytics en rapportagemogelijkheden. Deze diepgaande inzichten stellen organisaties in staat om een beter begrip te krijgen van klantinteracties en -tevredenheid. Freshdesk is sterk in het bieden van een gebruiksvriendelijke interface en efficiënte klantenservice oplossingen, maar HubSpot biedt een breder scala aan tools voor het meten en verbeteren van de klantervaring.

HubSpot versus Intercom

Intercom staat bekend om zijn sterke capaciteiten in live chat en messaging. In vergelijking hiermee biedt HubSpot een meer uitgebreide set aan servicefunctionaliteiten. Bovendien legt HubSpot een sterkere nadruk op klantrelatiebeheer en langetermijngroei. Waar Intercom uitblinkt in directe communicatie met klanten, focust HubSpot op het bouwen van langdurige klantrelaties en het bevorderen van klantloyaliteit.

Satisfaction and capabilities service matrix

Wat komt er kijken bij een Service Hub implementatie

Het implementeren van HubSpot Service Hub in een bedrijf vereist enkele belangrijke stappen. Hier zijn een paar dingen waar je op moet letten:

 • Plan en strategie: Voordat je begint met de implementatie, is het belangrijk om een plan en strategie te hebben voor hoe je de Service Hub wilt gebruiken en welke doelen je wilt bereiken.
 • Gegevensmigratie: Als je al klantgegevens hebt in een ander systeem, moet je ervoor zorgen dat deze gegevens correct worden gemigreerd naar de Service Hub.
 • Training en onboarding: Zorg ervoor dat je medewerkers voldoende getraind zijn in het gebruik van de Service Hub en dat ze de juiste ondersteuning krijgen tijdens het onboardingproces.
 • Integraties met andere systemen: Als je andere systemen gebruikt, zoals een CRM of een e-commerce platform, zorg er dan voor dat de Service Hub naadloos kan integreren met deze systemen.
 • Onderhoud en updates: Zorg ervoor dat je regelmatig onderhoud uitvoert en updates installeert om ervoor te zorgen dat de Service Hub optimaal blijft werken.

Door rekening te houden met deze aspecten en ervoor te zorgen dat je een goede implementatiestrategie hebt, kun je de Service Hub succesvol in jouw bedrijf integreren.

Prijsplannen

HubSpot Service Hub biedt verschillende prijsplannen die zijn afgestemd op de behoeften van verschillende bedrijven. Enkele van de beschikbare prijsplannen zijn:

 • Starter: Dit plan is ideaal voor kleine bedrijven die net beginnen met het opzetten van hun klantenservice. Het biedt basisfunctionaliteiten zoals ticketing, live chat en een kennisbank.
 • Professional: Dit plan is geschikt voor groeiende bedrijven die meer geavanceerde functionaliteiten nodig hebben, zoals automatisering en rapportage.
 • Enterprise: Dit plan is ontworpen voor grote bedrijven met complexe klantenservicebehoeften. Het biedt geavanceerde functionaliteiten, zoals geavanceerde rapportage en meerdere servicehubs.

De prijzen van de plannen variëren afhankelijk van het aantal gebruikers en de gewenste functionaliteiten. Het is raadzaam om contact op te nemen met HubSpot voor specifieke prijsinformatie en om te bepalen welk plan het beste bij jouw bedrijf past.

Toekomstvisie en Ontwikkeling

HubSpot is voortdurend bezig met het ontwikkelen en verbeteren van hun producten, waaronder de Service Hub. Enkele van de toekomstige ontwikkelingen waar HubSpot aan werkt, zijn onder andere:

 • Verbeterde automatisering: HubSpot wil de automatiseringsmogelijkheden van de Service Hub verder uitbreiden om bedrijven nog meer tijd en middelen te besparen.
 • AI en machine learning: HubSpot onderzoekt de mogelijkheden van AI en machine learning om klantenserviceprocessen verder te verbeteren en gepersonaliseerde ervaringen te bieden aan klanten.
 • Uitgebreidere integraties: HubSpot werkt eraan om de integratiemogelijkheden van de Service Hub met andere systemen en tools verder uit te breiden, zodat bedrijven naadloos kunnen samenwerken.

Met deze toekomstvisie en ontwikkelingen blijft HubSpot Service Hub een vooruitstrevende oplossing voor bedrijven die hun klantenservice willen optimaliseren en laten groeien.

Wil jij ...

 • Je klantenservice en -tevredenheid naar een hoger niveau tillen?
 • Alle klantcommunicatie centraliseren op één platform?
 • Reageren met meer efficiëntie door geautomatiseerde helpdesktools?
 • Je klantretentie en -groei aanzienlijk verbeteren met krachtige feedbacktools?
5 Stars
Wij krijgen een 5/5 uit 270 Google Reviews

Vraag dan de gratis HubSpot Service Hub demo aan