Skip to content
fd-gazellen-lf-2022-2023
Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!
Wat is HubSpot?
16:26

Met meer dan 205.000 klanten in 135+ landen, is HubSpot een grote naam in de wereld van sales-, marketing- en service-systemen. Maar wat is HubSpot precies, en wat doet dit bekende systeem nu eigenlijk? Waarom is HubSpot CRM een goede keuze en wat zijn de voordelen van de Sales-, Marketing-, Service-, Content- en Operations Hub?

Lees snel verder voor een uitgebreid antwoord op al je HubSpot-gerelateerde vragen. Inclusief gratis HubSpot e-mailcursus! 

man is aan het typen

Inhoudsopgave

 1. Wat is HubSpot
 2. HubSpot CRM
 3. De zes hubs van HubSpot
  1. Marketing Hub
  2. Sales Hub
  3. Service Hub
  4. Content Hub
  5. Operations Hub
  6. Commerce Hub
 4. Inbound marketing
 5. De voordelen van HubSpot
 6. HubSpot implementeren
 7. Hubspot integraties
 8. De kosten van HubSpot 

Wat is HubSpot?

HubSpot is een uitgebreid CRM-platform (customer relationship management) dat bedrijven ondersteunt in marketing, sales, service en operations-werkzaamheden. Het systeem biedt tools voor het beheren van klantrelaties, het automatiseren van marketingcampagnes, het stroomlijnen van salesprocessen en het verbeteren van klantenservice.

Wat betekent dit in de praktijk? Kort samengevat helpt HubSpot bedrijven bij het aantrekken en behouden van klanten. Dit doet het platform met verschillende geïntegreerde functies zoals e-mailmarketing, social media management, leadgeneratie, en analytics - met een krachtig CRM-systeem als kern.

Door de flexibiliteit en schaalbaarheid van het systeem, is HubSpot geschikt voor bedrijven van elke grootte. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer bedrijven over de hele wereld aan hun groei werken met behulp van HubSpot. 

HubSpot CRM

HubSpot CRM vormt de essentie van het HubSpot-platform. Het is een gratis CRM-systeem dat perfect aansluit bij de andere (betaalde) onderdelen van HubSpot. Een goed CRM-systeem is cruciaal voor het beheren van accounts, contactpersonen, verkoopkansen en tickets. Met een duidelijk overzicht zie je direct de contactgeschiedenis en de status van relaties. Alle informatie van verschillende afdelingen komt samen in HubSpot CRM, wat interne communicatie extreem efficiënt maakt.

Bij gebruik van de aanvullende HubSpot hubs wordt de CRM-database continu verrijkt. De juiste leads stromen het systeem binnen, en opvolging wordt steeds makkelijker door verregaande optimalisatie en gepersonaliseerde communicatie. Daarnaast krijg je inzicht in de interesses en problemen van al je relaties, waardoor je steeds beter kunt inspelen op de klantbehoefte. 

De zes Hubs van HubSpot

Je HubSpot CRM uitbreiden tot een complete sales- en marketingmachine? Dat kan met de aanvullende hubs van HubSpot. CRM, marketing, sales en meer: alles op één plek, met behulp van vijf handige tools. Zo laat je alle onderdelen van het systeem vlekkeloos met elkaar samenwerken.

HubSpot biedt naast het CRM-systeem zes aanvullende hubs: 

6 Hubspot-hubsbron:https://www.hubspot.com/?

 

1. HubSpot Marketing Hub

De HubSpot Marketing Hub is geschikt voor iedere marketeer en helpt bij het creëren, beheren en optimaliseren van marketingactiviteiten. Alle aspecten van inbound marketing worden samengebracht in één gebruiksvriendelijk platform.

Hoe werkt dit precies? Binnen HubSpot vind je handige tools voor content creatie en SEO-analyses, waarmee je aantrekkelijke en doelgerichte content kan ontwikkelen. Zo verbeter je de online zichtbaarheid van je bedrijf en trek je de juiste doelgroep aan.

Met e-mailmarketing en marketing automation creëer je daarnaast gepersonaliseerde campagnes, terwijl je repetitieve taken automatiseert. Zo bespaar je veel tijd, die je aan strategische zaken kunt besteden.

Tot slot bevatten de Marketing Hub’s analytics waardevolle inzichten in campagne- en contentprestaties. Op basis hiervan kun je je strategieën blijven aanpassen en optimaliseren.

2. HubSpot Sales Hub

Met handige tools die het salesproces stroomlijnen, zorgt de Sales Hub dat salesmedewerkers efficiënter kunnen werken. Verkopers worden ondersteund bij elke stap van de klantreis, van leadopvolging tot het sluiten van deals. Allemaal binnen één omgeving.

Wat houdt dit in? De HubSpot Sales Hub begint met het contactbeheer van leads, waardoor je als verkoper direct inzicht krijgt in huidige- en potentiële klantgegevens. Hierdoor kan een salesprofessional gemakkelijk communicatie op maat bieden en relaties versterken. Dit zorgt voor meer betrokkenheid en succesvolle verkoopgesprekken.

Ook bij de Sales Hub speelt automatisering een grote rol. De hub automatiseert bijvoorbeeld taakbeheer en follow-up herinneringen, waardoor sales teams veel tijd besparen. Bedenk eens hoe leuk het is dat je een melding krijgt, wanneer een warme lead jarig is!

Als laatste zorgt de Sales Hub voor veel inzicht. Salesmedewerkers kunnen hun activiteiten op het platform volgen, prestaties analyseren en strategieën aanpassen voor continue verbetering. Zo worden ze steeds een stukje beter, en dat zie je terug in de verkoopcijfers.

3. Hubspot Service Hub

De Service Hub is specifiek ontworpen om de interactie tussen bedrijven en hun klanten te verbeteren, problemen snel op te lossen en daarmee klanttevredenheid te verhogen.

Binnen de Hub staat het ticketingsysteem centraal. Door alle communicatie via verschillende kanalen op één plek te hebben, kunnen serviceteams snel reageren en klanten de aandacht geven die ze verdienen. Zo stel je de juiste prioriteiten en garandeer je de opvolging van alle tickets.

Ook biedt de Service Hub tools voor klantfeedback en enquêtes. Deze maken het mogelijk om direct van klanten te leren, de service continu te verbeteren en klantrelaties te versterken.

4. HubSpot Content Hub

Creëer en beheer gepersonaliseerde contentervaringen gedurende de gehele klantreis met HubSpot Content Hub. Content speelt een cruciale rol die verder gaat dan alleen het genereren van leads. Het vereist van marketeers dat ze meer content dan ooit tevoren produceren, deze verspreiden over een breed scala aan kanalen en op verschillende momenten in de klantreis, terwijl ze deze diep persoonlijk maken voor elke koper. Met de Content Hub beschik je over alle tools die nodig zijn om content op grote schaal te creëren en te beheren, volledig in lijn met onze innovatieve, betrouwbare en ondersteunende aanpak.

Een belangrijk voordeel van de Content Hub is de integratie met de rest van het HubSpot platform. Dit betekent dat je website optimaal samenwerkt met al je marketing-, sales- en service-inspanningen. Alle klantgegevens en interacties zijn centraal opgeslagen, waardoor personalisatie en klantgerichte communicatie steeds eenvoudiger worden.

Wist je dat je zelfs klantspecifieke content kunt laten zien op basis van bijvoorbeeld demografie? Dit verbetert de betrokkenheid en de gebruikerservaring flink. Het resultaat? Hogere conversies en sterke klantrelaties op de lange termijn.

5. HubSpot Operations Hub

De Operations Hub maakt het runnen van je bedrijf soepeler en slimmer. Het verbindt al je systemen, zodat gegevens en processen naadloos met elkaar samenwerken. Dit betekent minder schakelen, meer overzicht en meer inzicht in processen.

Binnen de Hub hou je al je gegevens schoon en op orde. Automatisering zorgt ervoor dat handmatige taken stukken sneller gaan, en data-synchronisatie maakt dezelfde gegevens toegankelijk voor alle teams. Dit scheelt contactmomenten, en dus tijd.

Als laatste creëer je ook met de Operations Hub overzichtelijke rapporten, waarin je precies kunt zien wat er goed gaat - en waar juist nog verbetering nodig is. Zo maak je je bedrijfsvoering stukken efficiënter. 

6. HubSpot Commerce Hub

Commerce Hub biedt een scala aan innovatieve tools en integraties die essentieel zijn voor het efficiënt beheren van betalingen binnen HubSpot. Of het nu gaat om het aanvragen en innen van betalingen, het stroomlijnen van abonnementsdiensten, of het verhogen van uw operationele efficiëntie door automatisering en gedetailleerde rapportages, wij staan voor u klaar.

Daarnaast bieden wij u de flexibiliteit om betalingen te verwerken via uw Stripe-account of direct via HubSpot, afhankelijk van wat het beste past bij uw bedrijfsvoering.

Bij elke stap die u zet met Commerce Hub, kunt u rekenen op onze innovatieve, betrouwbare en ondersteunende aanpak om uw bedrijfsprocessen te optimaliseren en uw klantrelaties te versterken.

.

man en vrouw die op hun laptop aan het werken zijn.

Inbound marketing

De filosofie van HubSpot? Dat is inbound marketing. Het systeem is volledig ingericht om klanten aan te trekken met waardevolle content, om vervolgens aan langdurige relaties te bouwen. Dit doen ze aan de hand van drie fases:

 • Attract: HubSpot CRM helpt bij het identificeren van de juiste doelgroep door gedetailleerde klantprofielen en een overzichtelijke interactiegeschiedenis te bieden. Dit maakt het mogelijk om content nauwkeurig af te stemmen op de behoeften van de doelgroep.
 • Engage: De CRM-data worden gebruikt om gepersonaliseerde communicatie en marketing campagnes te creëren, met behulp van de verschillende hubs van het platform (Marketing, Sales, Content en Operations). Dit zorgt voor relevantere en effectievere engagement met potentiële klanten.
 • Delight: Met behulp van HubSpot CRM en de aanvullende hubs (Operations en Service) weet je precies wat er speelt en kun je op de juiste manier ondersteuning bieden. Zo verhoog je de klanttevredenheid en loyaliteit aanzienlijk.

De integratie van HubSpot CRM met de verschillende hubs zorgt voor een naadloze medewerker- én klantervaring. Elke hub speelt een rol in de inbound marketingstrategie en profiteert van de gecentraliseerde klantinformatie in het CRM-systeem. Zo kunnen bedrijven een holistische en klantgerichte aanpak volgen, en dat zorgt voor extra groei en succes op de lange termijn.

De voordelen van HubSpot

Wat zijn nu de belangrijkste voordelen van HubSpot? Natuurlijk is ieder bedrijf anders, maar veel gebruikers kiezen voor HubSpot om de volgende redenen:

 • Alles-in-één platform: HubSpot integreert marketing, sales, service en operations in één systeem. Dit zorgt voor een gestroomlijnde workflow en een goede samenwerking tussen alle afdelingen.
 • Gebruiksvriendelijkheid: Het platform staat bekend om een sterke, intuïtieve interface. G2 beschrijft HubSpot als ‘makkelijk in gebruik’, en nieuwe gebruikers hebben het platform snel onder de knie.
 • HubSpot Inbound marketing: HubSpot is pionier op het gebied van inbound marketing. Het platform biedt uitgebreide tools voor contentcreatie, SEO, social media management en de generatie van kwalitatieve leads.
 • Automatisering van marketing, sales en service: Met HubSpot kunnen gebruikers repeterende taken automatiseren. Denk hierbij aan e-mailcampagnes en lead nurturing. Dit bespaart tijd en verhoogt de efficiëntie.
 • Geïntegreerde analytics: Het platform bevat diepgaande analytics op het gebied van marketingcampagnes, websiteprestaties en klantinteracties. Hiermee kunnen gebruikers goed onderbouwde beslissingen nemen.
 • Uitgebreide integratiemogelijkheden: HubSpot integreert naadloos met een lange lijst aan applicaties en diensten, waaronder MailChimp, WordPress en diverse sociale media platforms.
 • Schaalbaarheid: Het platform is geschikt voor zowel kleine startups als grote ondernemingen. Zo kun je kiezen uit verschillende pakketten, die meegroeien met de behoeften van een bedrijf.
 • Sterke community en ondersteuning: HubSpot heeft een actieve community en biedt uitgebreide ondersteuning via een kennisbank, trainingen en certificatieprogramma's. Nieuwe ontwikkelingen? De gebruikers van HubSpot lopen altijd voorop.
 • Verbeterde klantenservice: Met tools zoals ticketing, live chat en een kennisbank helpt HubSpot bedrijven om efficiëntere en effectievere klantenservice te bieden.
 • Dataveiligheid en betrouwbaarheid: HubSpot neemt de beveiliging van gebruikersgegevens serieus en voldoet aan internationale normen zoals de GDPR.

Een groep mensen die een meeting aan het houden zijn.

HubSpot implementeren

Hoe gebruiksvriendelijk ook, net als ieder CRM-systeem vergt ook het implementeren van HubSpot inzet en de juiste planning. Als je dit niet écht grondig aanpakt, zul je nooit het maximale uit het systeem kunnen halen. En dat is natuurlijk zonde.

Meer weten over HubSpot of hulp nodig bij de implementatie? Lees dan snel verder op onze HubSpot-pagina

HubSpot integraties

We hebben het hierboven al kort gehad over HubSpot integraties. HubSpot wordt namelijk pas écht sterk wanneer het systeem samenwerkt met de juiste externe tools en software. In de HubSpot App Marketplace vind je een flink aantal handige tools, die je makkelijk kunt koppelen. Denk bijvoorbeeld aan het volgende lijstje:

 • Google Workspace: Integreer Gmail, Google Calendar en andere Google-apps met HubSpot.
 • Slack: Verbeter interne communicatie door HubSpot-notificaties direct in Slack-kanalen te ontvangen.
 • Asana: Om naadloos marketing- en verkoopactiviteiten te synchroniseren met projectmanagement-taken, waardoor teams gestroomlijnd samen kunnen werken.
 • Shopify: Synchroniseer klant- en bestelgegevens voor gepersonaliseerde marketingcampagnes. Ideaal voor e-commerce bedrijven!
 • WordPress: Integreer je WordPress-website met HubSpot voor verbeterde leadgeneratie en contentmanagement.
 • Zoom: Beheer online vergaderingen en webinars, gesynchroniseerd met HubSpot's kalender en contactendatabase.
 • Mailchimp: Synchroniseer campagnes en contactlijsten tussen Mailchimp en HubSpot.
 • Facebook Ads: Koppel Facebook-advertentieaccounts aan HubSpot voor verbeterde advertentieprestaties en leadgeneratie.
 • SurveyMonkey: Verzamel klantfeedback via enquêtes en synchroniseer de resultaten met HubSpot.
 • Zapier: Automatiseer workflows tussen HubSpot en duizenden andere apps.

  Deze integraties zijn niet alleen gemakkelijk in te stellen, maar bieden ook synchronisatie, waardoor gegevens in real-time worden bijgewerkt over alle platforms.

HubSpot App Marketplace

Tip! Ook Leapforce draagt een steentje bij aan de veelzijdigheid van HubSpot! 
Op zoek naar een telefoonnummer, LinkedIn-profiel of de KVK-gegevens van een potentiële B2B-klant? Wij hebben diverse scripts ontwikkeld waarmee je deze gegevens binnen no-time in je HubSpot account hebt staan. Helemaal automatisch en supersnel.

Onze handige scripts voeren diverse acties automatisch uit. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

 • Een script voor het herformatteren van landen en telefoonnummers, voor betere nummerherkenning en gestandaardiseerde landgegevens op contact- en bedrijfsniveau.
 • Een script voor het ophalen van KVK-gegevens, zoals een handelsnaam, KVK-nummer, het aantal medewerkers van een bedrijf, de rechtsvorm, etc.
 • Een script voor het verifiëren van e-mailadressen en het automatisch ophalen van LinkedIn-profielen op basis van naam, bedrijf en functietitel.

We blijven onze scripts continu doorontwikkelen en hebben grootse plannen voor nog meer functionaliteiten in de toekomst. 

De kosten van HubSpot

Net zo veelzijdig als in integraties en gebruik, is HubSpot ook in prijs. Zo kun je kiezen voor een gratis CRM Suite met een aantal handige tools, maar - om heel eerlijk te zijn - hebben de meeste groeiende bedrijven hier al snel niet genoeg meer aan.

Per maart 2024 heeft HubSpot een nieuw kostenmodel, waarbij je betaald voor core seats.

 • Core seats: Core seats bieden gebruikers bewerkingsrechten tot alle functies die zijn opgenomen in de module
 • View-Only Seats: View only seats zijn bedoeld bieden alleen toegang tot het lezen van de functies in de module.

Wil je ruimte hebben voor de juiste functies en voldoende gebruikers in je systeem? Dan kun je kiezen uit de volgende pakketten (april 2024):

 • Starter 
 • Professional
 • Enterprise

Daarnaast is je pakket flexibel. Meer gebruikers of marketingcontacten nodig? Of wil je extra’s toevoegen zoals een API limit increase, ruimte voor extra telefoonnummers of custom SSL- Add Ons? Dan zie je dit in je totaalprijs terug. 

Meer leren over HubSpot? 

Benieuwd hoe dit werkt? Plan gerust een meeting in met Philip Hennemann of Leo Braak. De tool selecteert een moment waarop één van deze experts beschikbaar is.

Wil jij ...

 • meer leads, deals en tevredenere klanten?
 • tijd besparen met automatisering?
 • sales, service en marketing dashboarding stuurinformatie?
 • je customer journey in één systeem?
 • een gebruiksvriendelijk CRM-systeem?
5 Stars
Wij krijgen een 5/5 uit 275 Google Reviews

Vraag dan de gratis HubSpot demo aan