Skip to content
fd-gazellen-logo-liggend-22-24
Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!
HubSpot Commerce Hub: Maximaliseer verkoop
3:57

Op zoek naar hét verkoopplatform dat perfect samenwerkt met de rest van je sales- en marketingmachine? Ontdek hoe de HubSpot Commerce Hub jouw sales kan maximaliseren door naadloze integratie en automatisering binnen je CRM-systeem.

Wat is de HubSpot Commerce Hub? 

HubSpot Commerce Hub is een geïntegreerd commerce platform dat perfect samenwerkt met de andere onderdelen van HubSpot. Het biedt bedrijven de mogelijkheid om salesprocessen op een betrouwbare en ondersteunende manier te stroomlijnen. Door de integratie van diverse salesfunctionaliteiten binnen één systeem, kunnen gebruikers hun commerciële activiteiten optimaliseren en de klantbeleving verbeteren.

Hoe werkt dit precies? In dit artikel kijken we naar de veelzijdige functionaliteiten, de nieuwste verbeteringen en de voordelen van HubSpot Commerce Hub. Daarnaast bespreken we hoe de implementatie ervan binnen jouw organisatie kan bijdragen aan salessucces.

De belangrijkste functionaliteiten van de HubSpot Commerce Hub

De HubSpot Commerce Hub biedt een reeks basisfunctionaliteiten die onmisbaar zijn voor elk bedrijf dat online producten of diensten wil verkopen. Denk aan functionaliteiten voor:

  • het genereren van offertes;
  • het verstrekken van betalingslinks; 
  • geautomatiseerde facturering; 
  • een uitgebreide productbibliotheek. 

Deze kernfunctionaliteiten zijn ontworpen met het oog op gebruiksvriendelijkheid en efficiëntie, waardoor zowel kleine als middelgrote bedrijven ze kunnen gebruiken om hun salesprocessen te verbeteren en de klanttevredenheid te verhogen. 

Welke functionaliteiten kun je verwachten? Denk bijvoorbeeld aan het volgende: 

1. Products

De productbibliotheek in HubSpot helpt je bij het beheren van producten en diensten. Dit vereenvoudigt het koppelen van producten aan deals, offertes, facturen en betalingslinks, door ze bij te houden als line-items. Ieder product kan worden aangepast met details zoals naam, SKU, beschrijving en prijs, waardoor het salesproces wordt gestroomlijnd en de omzet nauwkeuriger wordt bijgehouden.

Daarnaast ondersteunt de productbibliotheek bulkimport, geavanceerde filters en meervoudige valuta. Gebruikers kunnen producten bewerken, klonen en verwijderen, en zelfs integreren met externe platforms zoals Shopify.

2. Quotes

Met de Quotes functie in HubSpot Commerce Hub maak en verstuur je professionele offertes, compleet met producten, diensten en aangepaste kortingen. Deze offertes kunnen worden aangepast met logo’s en gepersonaliseerde informatie, wat zorgt voor een consistente branding. Gebruikers voegen eenvoudig productinformatie vanuit de productbibliotheek in, en de offertes worden met één klik goedgekeurd dankzij de integratie van e-signatures. Dit versnelt het proces aanzienlijk. 

HubSpot quote software interface showing quote details information fields

Een ander groot voordeel van de Quotes functie is de mogelijkheid om aangepaste templates te creëren. Hierdoor heb je de flexibiliteit om offertes te ontwerpen die aansluiten bij je specifieke salesprocessen en klantverwachtingen. Door gebruik te maken van HubSpot’s aanpasbare velden, bied je een uniforme, professionele ervaring én bespaar je tijd door herbruikbare templates in te zetten. Zo wordt het offerteproces efficiënter en gestroomlijnder voor zowel sales reps als klanten.

3. Subscriptions

De Subscriptions functie in HubSpot Commerce Hub maakt het eenvoudig om terugkerende betalingen te beheren voor abonnementen. Met deze functie laat je klanten automatisch betalen voor periodieke diensten of producten, waarbij HubSpot automatisch facturen genereert en betalingen verwerkt. Dit houdt het proces overzichtelijk en minimaliseert handmatige handelingen.

Met HubSpot kun je de abonnementsduur, factuurfrequentie en betalingsmethoden instellen, evenals automatische herinneringen voor klanten die hun betalingen moeten vernieuwen. 

4. Payments

Met de Payments functie in HubSpot Commerce Hub verwerk je betalingen gemakkelijk via je HubSpot-account. Door het gebruik van betaalpagina's en links kunnen klanten direct betalen via geïntegreerde betaalmethoden zoals creditcards en bankoverschrijvingen. Als salesmedewerker beheer je vervolgens alle betaalgegevens, transacties en terugbetalingen direct vanuit HubSpot. 

Met de functie voor payment links kun je daarnaast razendsnel een betaalpagina genereren, en delen via e-mail of chat. Je kunt hierdoor gemakkelijk betalingen ontvangen, zonder dat een volledige e-commerce oplossing nodig is.

Nieuwste functionaliteiten en updates

HubSpot blijft verbeteren en optimaliseren. Maak je gebruik van de HubSpot Commerce Hub? Dan kun je altijd profiteren van de allernieuwste functionaliteiten op de markt. Zo heeft HubSpot recentelijk de volgende verbeteringen doorgevoerd: 

  • Een flexibele betalingsverwerking door een integratie met Stripe. Dit maakt het nog makkelijker om snelle en veilige betalingen te ontvangen.
  • Het aanmaken van facturen vanuit verschillende objecten binnen HubSpot is makkelijker gemaakt. Hiermee besparen gebruikers veel administratief werk. 
  • Bedrijven kunnen nu gemakkelijk terugkerende diensten en abonnementen managen, wat bijdraagt aan een voorspelbare omzetstroom en een betere klantenbinding.

Voordelen voor verschillende bedrijfstypes

HubSpot Commerce Hub is bij uitstek geschikt voor kleine en middelgrote B2B-organisaties die hun salesprocessen willen automatiseren en optimaliseren. De gratis basisfuncties bieden een laagdrempelige instap, terwijl de kosten per transactie het systeem schaalbaar maken voor groeiende ondernemingen. Daarnaast kunnen ondernemingen die behoefte hebben aan meer geavanceerde mogelijkheden, kiezen voor premium functies.

De geografische beschikbaarheid van de HubSpot Commerce Hub kan variëren, maar de uitbreidingsplannen bieden hoop voor een steeds grotere toegankelijkheid van dit innovatieve e-commerce platform.

Strategieën voor implementatie en optimalisatie

De implementatie van de HubSpot Commerce Hub is simpeler dan je wellicht denkt. Je begint met de integratie van bestaande betalingsverwerkers, wat direct zorgt voor een naadloze aansluiting op je huidige systemen. Zo minimaliseer je onderbrekingen en kun je snel aan de slag.

Stap-voor-stap activeer je vervolgens de verschillende functionaliteiten van de HubSpot Commerce Hub, zoals offertes, betalingslinks, en facturatie. Door klein te beginnen en geleidelijk uit te breiden, blijft het proces beheersbaar voor je team. Dankzij de intuïtieve interface van HubSpot is er geen uitgebreide training nodig, en dat scheelt tijd. 

Bovendien kun je direct gebruikmaken van HubSpot's automatiseringsmogelijkheden, wat het werkproces verder stroomlijnt. Of je nu alleen de basisfunctionaliteiten gebruikt of alles wilt inzetten, het systeem is flexibel en past zich aan jouw specifieke behoeften aan.

Wil jij ...

  • Jouw salesprocessen verbeteren?
  • Professionele en gepersonaliseerde quotes versturen?
  • Een analyse van de huidige commerciële situatie?
  • Terugkerende diensten en abonnementen managen?
5 Stars
Wij krijgen een 5/5 uit 270 Google Reviews

Vraag dan de gratis HubSpot Commerce Hub demo aan!