Growth Hacking

Groei jouw bedrijf door middel van digitale tooling, technieken en experimenten


Growth Hacking

Wat is growth hacking?

Growth hacking is de vakterm voor het doen van snel opeenvolgende digitale en commerciële experimenten. Het is dé reden geweest voor het explosieve succes van  bedrijven als Dropbox, Airbnb en Paypal. Growth hacking combineert een scala aan marketingkanalen, tools en technische- en analytische vaardigheden. Samen zorgt het voor de meest effectieve en efficiënte manier om een bedrijf te laten groeien. Growth hacking en service zit in ons bloed, een combinatie die jouw bedrijf in sneltreinvaart zal laten groeien.

GROWTH HACKING TOOLS
EXPERIMENTEN
GEGENEREERDE LEADS

Stap 1. Brainstormen

We beginnen met brainstormen over experimenten voor jouw organisatie. Op welke gebieden valt een grote groei te behalen? En waar zitten nu de valkuilen? Omdat we al vele experimenten gedaan hebben, hebben we gelijk een solide basis van uitgewerkte experiment ideeën.

close-up-of-mature-businessman-analyzing-the-graph-with-his-colleagues_23-2147923336
startup-photos

Stap 2. Prioriteren

Wanneer we de brainstormfase hebben afgerond, hebben we vaak tientallen of soms wel honderden experimentideeën. Om de juiste experimenten te kiezen geven wel elk experiment een 1-5 puntenscore op vragen zoals: wat is de kans van slagen? Wat is de impact op het doel? Hoeveel resources heeft het experiment nodig? Op deze manier kunnen we op een goed onderbouwde manier beslissen welke experimenten we gaan uitvoeren.

Stap 3. Uitvoeren

Nadat we de beste experimenten hebben gekozen om mee te starten, gaan we aan de slag. We werken het experiment eerst uit met een hypothese, een planning, stappenplan en benodigde resources. Vervolgens gaan we het experiment uitvoeren. Dit duurt vaak 2 tot 4 weken.

k-67-top-095321_1
Growth hacking en marketing tools browser

Stap 4. Analyseren

We analyseren de resultaten van de experimenten via data-analyse, en vergelijken deze met de vooraf gestelde hypothese. We bekijken welke experimenten tot groei hebben geleid en dus opgeschaald moeten worden. Vanaf deze stap begint het proces opnieuw en gaan we terug naar stap 1 of 2. Wij realiseren groei door onze experimenten constant aan te passen op basis van data-analyse.

Waar is onze growth hacking op gericht?

Social Media

Naamsbekendheid en leads middels klantinteractie, social advertenties en slimme tools om een goed volgeraantal te creëren.

Funnel Marketing

Digitale customer journey. Van prospect, tot klant, tot ambassadeur. Van leadgeneratie, via CRM tot en met retentie.

Conversie optimalisatie

Leads converteren door A/B tests, pop-up forms, UX design, headliner tests, chat bots en landingspagina's.

Contentmarketing & SEO

Content marketing met blogs, gastblogs, video's, whitepapers, infographics en alles optimaliseren voor zoekmachines.

Advertenties & promotie

Extra leads middels email campagnes, display ads, search ads, SEM en andere promotie kanalen.

Slimme Marketing

Lead generation middels gratis waarde voor prospects via (calculatie)quizes, polls en andere slimme marketingoplossingen.

Website check?