Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

Is het rendement van jouw investering als PE of VC wel gemaximaliseerd?

Ontdek de digitale groeimogelijkheden voor jouw private equity of venture capital portfolio en waarborg een maximaal rendement!

Is de commerciële tractie van jouw portfoliobedrijven optimaal? Plan een afspraak

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ontdek hoe jij kan groeien

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer dan 100 klanten maakten de sprong met Leapforce

Endeit
HPE growth
Pride capital partners

Uitdaging in de private equity sector

Bij het kiezen van portfoliobedrijven en het opzetten van een groeistrategie komen steeds meer factoren kijken. Digitale innovatie, met sales en marketing als belangrijk onderdeel, spelen hierbij een essentiële rol. 

Helaas lopen veel portfoliobedrijven in de praktijk achter op het gebied van sales en marketing. En dat terwijl de juiste sales- en marketingstrategie in combinatie met goede digitale tooling de grootste drijvers zijn van duurzame groei in een portfolio. Het monitoren hiervan is van belang om voldoende grip en sturing uit te oefenen op je portfoliobedrijven en zodoende datagedreven groei te realiseren.

Tijdens onze samenwerking met diverse private equity klanten, merken wij dat veel van hen met de volgende uitdagingen te maken hebben: 

 

 • De portfoliobedrijven gekozen door de private equity investeerders, hebben veel potentie voor groei, maar de digitale sales en marketingtechnieken die dit mogelijk maken zijn nog niet geoptimaliseerd of zelfs nauwelijks aanwezig.
 • Deze portfoliobedrijven bieden een zeer goed product en/of dienst, maar de digitalisering van datagedreven commerciële processen loopt achter.
 • Door de hoeveelheid ontwikkelingen die plaatsvindt op het gebied van digitale sales en marketing, is het lastig om op de hoogte te blijven en de beste aanpak te kiezen. Ter illustratie: momenteel zijn er meer dan 8.000 sales- en marketingtools op de markt. Hoe kies je de juiste voor jouw situatie en groeidoelstelling?
 • Traditionele sales- en marketingtechnieken maken plaats voor digitale alternatieven. Echter, waar begint jouw digitale transformatie?
 • De (digitale) sales- en marketingafdeling is niet geëquipeerd met de benodigde kennis en ervaring om digitaal te kunnen groeien.
 • Het werkveld van de digitale sales- en marketingexpert wordt steeds breder. Het is hierdoor lastig om een medewerker te vinden die alle benodigde kennis in huis heeft.
 • Vaak zijn weinig tijd en expertise beschikbaar om digitale sales en marketing zelf te optimaliseren. Daarnaast zijn de meeste externe marketingpartijen gespecialiseerd in een klein gedeelte van de benodigde digitale strategie en tooling.
 • Het uitbesteden van marketingwerkzaamheden aan verschillende partijen creëert uitdagingen in de communicatie en samenwerking. Hierdoor ontbreekt de regie, waardoor optimaal resultaat wordt belemmerd.
Data trends

Waarom is digitaal groeien in de private equity sector zo belangrijk?

 • Voorlopers in Industrie 4.0 die de juiste digitale sales- en marketingstrategie toepassen, groeien aanzienlijk sneller. Deze extra groei wordt geschat op minimaal 12,5% extra omzet per jaar, voor de komende vijf jaar.
  Bron: Consultancy.nl.
 • Niet-traditionele digitale kanalen, zoals zoekmachines, websites en social media drijven het overgrote gedeelte van de B2B-inkomsten. Dit blijkt een duurzaam groeiende trend te zijn. Een extra reden om de juiste kanalen optimaal in te zetten.
  Bron: McKinsey en Gartner.
 • Mensen spenderen gemiddeld zeven uur per dag online. 75% van de klantreis vindt online plaats en circa 70-80% van de B2B-beslissers doet het liefst zaken via online kanalen.
  Bron: TNW en McKinsey.
 • Sales en marketing gaan steeds meer hand in hand en zijn tegenwoordig acht keer meer datagedreven dan vroeger. De twee expertises versterken elkaar en een goede samenwerking optimaliseert resultaat.
  Bron: Gartner.
 • Data en analyse zorgen voor regie, controle en overzicht over het portfolio, waardoor bedrijfsmodellen op de juiste manier kunnen worden geoptimaliseerd. Rapportages en visualisaties bieden mogelijkheden voor kostenbesparing, efficiëntie, een betere cashflow en meer inzicht in commerciële kansen voor omzetgroei.
  Bron: Aptitive en EY.
 • Veel private equity partijen investeren in bedrijven waarbij digitalisering en duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het is namelijk bewezen dat dit de groeipotentie bij portfoliobedrijven aanzienlijk verhoogt.
  Bron: PwC.
 • De meeste private equity bedrijven geven aan dat het digitaliseren van de sales en marketing van portfoliobedrijven de meeste waarde toevoegt aan het investeringsportfolio.
  Bron: PwC.
 • De digitale transformatie van sales en marketing verhoogt de omzet, verlaagt kosten en verhoogt winst, returns en de marktpositie. Het maakt bedrijven klaar voor de toekomst en is cruciaal voor bedrijfssucces.
  Bron: PwC.
 • Een achterlopende digitalisering van sales en marketing verslechtert de positie binnen de snelle concurrerende omgeving. Daarnaast vermindert hierdoor de waarde van het portfolio en daarmee ook de marktpositie van het bedrijf.
  Bron: PwC.

Waarmee Leapforce bedrijven helpt groeien​

Growth hacking

Growth hackers richten zich op het verbeteren van de groeisnelheid van een organisatie. Hierbij worden opeenvolgende experimenten uitgevoerd en de inzichten toegepast.

Campaigning

Marketingcampagnes zorgen voor een constante stroom van nieuwe leads en klanten, waardoor consistente groei mogelijk is.

Social media

Social media marketing is een makkelijke en doeltreffende manier om in contact te komen met de doelgroep en om potentiële klanten te overtuigen. 

Content en SEO

Het op de juiste manier inzetten van content- en zoekmachine optimalisatie (SEO)-strategieën zorgt dat jouw bedrijf online gevonden wordt.

Website en webshop

Om op te vallen en een goede eerste indruk achter te laten heeft iedere website een perfect design en een uitstekende conversie nodig.

CRM en digital sales

Met de beste software en ijzersterke discipline is relatiebeheer en offertes maken een verademing. De salesforecasting klopt, je kunt snel foutloze offertes maken en verkopers krijgen de beste leads.

Service en loyalty

Er is meer dan alleen het behouden van je klanten. Het is tevens een lange termijn groeistrategie en dé manier om ambassadeurs te creëeren. 

Data en automation

Systemen aan elkaar koppelen, taken automatiseren, data tonen in dashboards. Hiermee werk je sneller, beter en heb je de inzichten om data gedreven beslissingen te maken.

Data automation

Onze ervaring in de private equity sector

We zien de behoefte bij investeringspartijen om de juiste datagedreven commerciële keuzes te maken, het portfolio winstgevend te laten groeien, processen te optimaliseren en risico’s te verlagen. Het implementeren van de beste overkoepelende en geïntegreerde digitale sales- en marketingmachine is daarbij essentieel.

Een groot deel van onze private equity klanten heeft baat bij een grote digitaliseringsslag van sales en marketing bij de portfoliobedrijven. Zo hebben we vaker bij één private equity partij meerdere portfoliobedrijven laten groeien. Dit door middel van growth marketing, toegepast op de gehele digitale klantreis.

Data, automatisering en integratie zijn daarbij de kern van ons Leapforce Flywheel of Growth Hacking. Dit is dan ook de fundering voor het datagedreven en duurzaam laten groeien van een investeringsportfolio.

Resultaten waar we trots op zijn

2756%

Google advertenties

31 directe en 15 indirecte gekwalificeerde leads gegenereerd, resulterend in een geschatte ROI van 2756%.

Succesvolle samenwerking met een private equity portfoliobedrijf

Door het implementeren en opereren van de digitale sales- en marketingmachine middels het Leapforce Flywheel of Growth Hacking behalen B2B-portfoliobedrijven soms wel tientallen procenten omzetgroei per jaar.

470%

Aantrekken van organische websitebezoekers

Met zoekmachineoptimalisatie (SEO) en websiteoptimalisatie hebben wij binnen zes maanden een stijging van 470% aan organische websitebezoekers gerealiseerd, resulterend in €344.000 extra omzet en een ROI van 212%. 

1823%

Genereren van leads middels LinkedIn advertising

28 gekwalificeerde leads gegenereerd in twee maanden, resulterend in een geschatte extra winst van € 258.720 en een ROI van 1823%.

Private equity
Luuk vD Bosch

Behaald jouw portfolio de maximale groei?

Kom meer te weten over het maximaliseren van het rendement op jouw porftolio bedrijven en plan een strategiesesise met één van onze groei experts

"*" geeft vereiste velden aan

Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Meer weten? Lees hier meer

Nog niet overtuigd?

Bekijk onze succescases