Skip to content
fd-gazellen-lf-2022-2023
Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!
rijnmond-2-1

“Na drie maanden, binnen tijd en budget kon de handmatige rapportage vervangen worden door een volledige geautomatiseerde versie."​

Bert Klaver algemeen directeur van Rijnmond maakte zich zorgen over het tijdsbeslag, de complexiteit en de eenduidigheid van zijn bereik rapportage en heeft Leapforce gevraagd dit nader te onderzoeken.

rijnmond-2

Over Rijnmond

Rijnmond is een Nederlandse publieke media-instelling voor radio, televisie en internet voor de regio Rijnmond, in de provincie Zuid-Holland. Rijnmond is bereikbaar, toegankelijk en zijn altijd op de hoogte. Zo zitten ze in de haarvaten van de regio met hun regio verslaggevers en specialisten. Dat maakt Rijnmond onderscheidend ten opzichte van nationale en internationale mediabedrijven.

undraw_coffee_break_h3uu

Onze aanpak

Leapforce heeft eerst bepaald voor wie het dashboard bedoeld is, vervolgens alle bronnen (circa 15 zoals web, app, socials, tv, radio, gebruikerspanel, redactioneel etc.) in kaart gebracht en vastgelegd welke data uit die bronnen nodig zijn. Om te laten zien hoe dat in zijn werk gaat is een proof of concept (POC) gemaakt. Op basis van de POC is besloten de rapportagetool / het dashboard te ontwikkelen. Leapforce nam de verantwoordelijkheid voor het hele traject van bron tot rapport, monitort de data koppelingen en ondersteunt de maandelijkse oplevering.

Resultaten waar we trots op zijn

01 Een besparing van 0,4 FTE

De handmatige rapportage was na 3 maanden dashboard ontwikkeling vervangen door een volledige geautomatiseerde versie. Dit bespaart Rijnmond circa 0,4 FTE.

02 Van totaal van 15 bronnen naar 1

Voorheen beschikte Rijnmond over 15 bronnen waaruit alle data verzameld moest worden. Met dit dashboard is dat teruggebracht naar totaal één bron.

03 Ruimte voor uitbreiding

Het huidige dashboard staat, maar het dashboard is zo ontwikkeld dat alle toekomstige bronnen makkelijk toegevoegd kunnen worden, wat het dashboard dynamisch maakt.

rijnmond-1

“Met monitoren van bereikcijfers is Leapforce de juiste partij!”

Ik had een visie en een idee hoe we onze bereikcijfers beter zouden kunnen monitoren, voor betere stuurinformatie op ons journalistieke werk. Het is super leuk dat wij in Leapforce de partij hebben gevonden om dit ook daadwerkelijk te realiseren en het is helemaal fantastisch dat het regionaal omroep breed via Regiogroei, zo gedragen wordt!

Bert Klaver
Algemeen directeur Rijnmond

Plan jouw gratis sessie
Leo-over-ons

Een gratis strategiesessie met één van onze specialisten

In slechts 30 minuten onthullen onze specialisten hoe je effectief digitale sales en marketing inzet voor maximale tractie.