Leapforce behoort tot de snelst groeiende bedrijven van Nederland!

SEO verbeteren

SEO verbeteren: tien redenen voor extra focus op je SEO-strategie

We hebben het in onze blogs al vaak gehad over zoekmachine optimalisatie (SEO). Zo schreven we een blog met ‘alles’ over content en SEO, boden we een gratis SEO audit aan, legden we uit wat SEO is en gaven we een paar jaar geleden al enkele waardevolle tips om beter te scoren op Google. Maar waarom al deze tips? Waarom zou je eigenlijk je SEO verbeteren? In deze blog geven we tien belangrijke redenen om voldoende aandacht te besteden aan SEO. 

SEO verbeteren

1. Groot effect

Ten eerste is SEO gewoon enorm effectief. Per seconde wordt er wereldwijd zo’n 63.000 keer iets op Google opgezocht. Dit is meer dan vijf miljard zoekopdrachten per dag. De gemiddelde persoon gebruikt Google op een dag zo’n twee tot drie keer.

Lukt het je dan ook om hoog in Google’s zoekresultaten uit te komen, dan is je potentiële bereik eindeloos. Slim inspelen op de mogelijkheden van SEO biedt toegang tot je volledige wereldwijde doelgroep, die ook nog eens actief online op zoek is naar jouw gekozen keyword. 

Wist je bovendien dat zo’n 53% van van het totale webverkeer afkomstig is van organische zoekopdrachten? Een direct gevolg van goede SEO, dus. Genoeg reden dus om dit toe te passen aan je online marketing strategie.

2. Lage kosten

Vergeleken met de meeste andere marketingtechnieken zijn de kosten van SEO laag. Uiteraard moet er de nodige tijd worden gestoken in het vinden van de juiste keywords, het schrijven van goede content en het optimaliseren van de website en linkstructuur, maar daar blijft het bij. 

Vergelijk je dit met betaald adverteren, dan pakken de kosten van SEO een stuk lager uit.

SEO kosten

3. SEO schept vertrouwen 

Parallel aan de kliks die goede SEO oplevert, schept het ook vertrouwen binnen de doelgroep. Ziet een potentiële klant namelijk dat een pagina, artikel of product van jouw bedrijf hoog in de zoekresultaten staat? Dan laat dit zien dat Google jouw bedrijf vertrouwt. En wanneer Google een bedrijf vertrouwt, dan doet de potentiële klant dit vaak ook.  

4. Blijvende resultaten

SEO is een langetermijnstrategie. Optimaliseer je je website, dan duurt het enige tijd voordat Google dit opmerkt, en jouw content een plaats geeft in de zoekresultaten. Is dit gebeurd? Dan duurt het vervolgens even voordat meer en meer mensen op je links klikken, en gaat er nog meer tijd overheen voordat de aankopen binnendruppelen. 

Wanneer dit proces echter op gang komt, dan is het resultaat blijvend. Hoe meer bezoekers, content en interactie, hoe vaker Google jouw website zal laten zien. Dit gaat helemaal vanzelf en volledig automatisch.

SEO verbeteren

5. Doelgroep onderzoek 

Wanneer je keyword onderzoek doet, leer je ook gelijk je doelgroep kennen. Met handige tools zoals KWFinder, SEMRush of Answer the Public zie je precies welke keywords of vragen vaak worden ingetypt op Google en welke juist niet. Hier kun je waardevolle lessen uithalen. 

Verkoop je bijvoorbeeld kleding en zie je dat het keyword ‘biologische katoen’ of ‘duurzame kleding’ steeds vaker wordt Gegoogeld? Dan weet je gelijk waar de interesse van de potentiële klant ligt.

6. Meetbaarheid

SEO is een meetbare strategie. Door met handige tools te meten hoe je je content optimaliseert en welke keywords het meeste verkeer opleveren, kun je je strategie waar nodig bijwerken. 

Enkele belangrijke SEO-gerelateerde data zijn webverkeer, de bounce rate, conversies en de tijd die bezoekers op een pagina doorbreken.

SEO data

7. Effect op de volledige funnel 

SEO helpt je bij het bereiken van (potentiële) klanten op ieder punt in de funnel. Door de inzet van de juiste content, (back)links en een goed geoptimaliseerde website kun je potentiële klanten naar iedere pagina op je website sturen. 

Zo zorg je bijvoorbeeld dat een breed publiek je blogs en nieuwsberichten te zien krijgt (het breedste deel van de funnel), terwijl ook klanten die zich al dichter bij een aankoopmoment bevinden de juiste content te zien krijgen (het smalste deel van de funnel). Hierbij kan worden gedacht aan gedetailleerde productomschrijvingen of klantcases.  

SEO verbeteren funnel

8. De manier om lokale klanten te bereiken

Door gebruik te maken van Google’s lokale SEO, kun je als bedrijf klanten bij jou in de buurt bereiken. Dit is voornamelijk interessant voor bijvoorbeeld winkels, restaurants of andere ondernemingen die afhankelijk zijn van klanten in eigen stad of dorp. 

Lokale SEO bestaat uit verschillende methoden en onderdelen. Enkele voorbeelden hiervan zijn het inrichten van Google Mijn Bedrijf, het kiezen van keywords met een lokale focus en het verzamelen van lokale reviews. 

9. Altijd op de hoogte 

Google’s algoritme is extreem complex. De zoekmachine wordt steeds slimmer, en elk jaar worden er veranderingen doorgevoerd die invloed hebben op het succes van een SEO-strategie. 

Jaren geleden was het bijvoorbeeld gewoonte om een relevant keyword zo vaak mogelijk in een tekst te verwerken voor een goede vindbaarheid. Tijdelijk werkte dit enigszins, maar al snel stak Google hier een stokje voor. Deze methode, ‘keyword stuffing’ genoemd, heeft nu alleen nog maar een negatief effect. 

Werk je met de juiste SEO-tools, creëer je een bewuste strategie en voer je regelmatig een SEO audit uit? Dan blijf je vanzelf op de hoogte van Google’s nieuwste updates en zorg je dat een fout als ‘keyword stuffing’ jou niet overkomt.

10. Het hoeft niet moeilijk te zijn

Last but not least, je SEO verbeteren hoeft niet moeilijk te zijn. Met de juiste tools kan bijna alles automatisch en worden geavanceerde technieken een stuk simpeler. 

SEO verbeteren

Jouw SEO verbeteren?

Bevat deze blog termen waar je nog nooit van hebt gehoord? Of klinken deze tien voordelen bekend, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Wij helpen je graag op weg. 

Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of schrijf je in voor onze Growth Hacking nieuwsbrief. Zo blijf je op de hoogte van alle nieuwe ontwikkelingen op het gebied van marketing, sales en growth hacking.

Wil je weten hoe jouw website scoort op het gebied van SEO? Overweeg dan eens een SEO audit uit te voeren. Dit is volledig gratis, zo gebeurd en kan mooie actiepunten opleveren. Klik hier om de audit te starten. 

Deel dit artikel

Ontdek de online groeikansen van jouw bedrijf

Meet met behulp van deze groeitest middels 10 vragen de volwassenheid van de marketing van jouw bedrijf en ontdek kansen.

SEO-teksten schrijven: tips en tools [+ handige checklist]

Dat teksten belangrijk zijn voor SEO is bekend. Maar waar moet je op letten bij het schrijven van een goede SEO-tekst? In deze blog kijken we naar verschillende soorten tekst, de belangrijkste onderdelen van een SEO-tekst en de beste tools om je teksten te optimaliseren. Het belang van SEO Voordat we de diepte in duiken,
Lees meer

Wat is SEO en waarom kunnen we niet meer zonder?

95% van de Nederlanders begint de digitale zoektocht naar een product of dienst in een zoekmachine. Tenminste, dit lazen we op verschillende websites die wij – ook weer via een zoekmachine – zijn tegengekomen.   SEO is niet alleen onmisbaar, maar ook dé manier om de juiste doelgroep te bereiken en potentiële klanten met goede
Lees meer

Infographic maken? Met deze tips is dat zo gebeurd

Ben je op zoek naar een originele, visueel aantrekkelijke en scanbare manier om je content met de wereld te delen? Wil je indruk maken met een design dat je (potentiële) klanten zullen onthouden? Overweeg dan om een infographic te maken.  Infographics zijn een populaire vorm van content, die de afgelopen jaren enorm in populariteit zijn
Lees meer