Social media marketing campagnes op je telefoon

31 Social media marketing campagnes

31 voorbeelden van briljante social media marketing campagnes

Marketing wordt steeds creatiever. Om op te vallen in een wereld waar aandacht geld waard is is het belangrijk om anders te zijn dan anderen. Er zijn merken die dat gewoon snappen daarom heeft Extole.com 31 voorbeelden verzameld van social media marketing campagnes zodat je inspiratie op kunt doen voor je eigen marketing.

Wij zetten onze top drie voor je op een rij:

#1 Heineken opent werelden

Heineken heeft creëerde een filmpje die in korte tijd viral ging. De focus lag niet op Heineken maar op de mensen. Een geweldig voorbeeld van hoe marketing niet altijd over het merk hoeft te gaan, maar soms ook gewoon kan bijdragen aan een grotere maatschappelijke discussie.

#2 Worldwide Breast Cancer: limonade

12signsofbreastcancer

Hoe kun je het beste iets duidelijk maken? Met een afbeelding natuurlijk. Iedereen weet precies waar het over gaat, het is beeldend en vooral: herkenbaar. Onder de hashtag #knowyourlemons wil Worldwide Breast Cancer op een luchtige manier het onderwerp bespreekbaar maken.

#3 Oreo tijdens de super bowl stroomstoring

oreo

Soms zijn er van die situaties waar je gewoon niet aan voorbij kúnt gaan. De stroomstoring tijdens de super bowl was daar een van en Oreo greep zijn kans. Een leuke twist aan een situatie die miljoenen Amerikanen live op tv zagen.

Verder lezen? Bekijk het hele artikel over de 31 beste social media marketing campagnes.

Deel dit artikel

Ontdek de online groeikansen van jouw bedrijf

Meet met behulp van deze groeitest middels 10 vragen de volwassenheid van de marketing van jouw bedrijf en ontdek kansen.

Google Mijn Bedrijf: Wat Heb Je Eraan?

Maak jij al optimaal gebruik van Google Mijn Bedrijf? Deze handige functie van Google biedt de mogelijkheid om met heel weinig moeite én helemaal gratis je online bereik een mooie boost te geven.  Helaas zien we om ons heen dat veel bedrijven geen gebruik maken van Google Mijn Bedrijf, of hier onvolledig of passief op
Lees meer

Social media: Alles wat je moet weten!

Waarom is social media voor iedere organisatie zo belangrijk anno 2020? Door de evolutie van social media is het gebruik ervan niet meer weg te denken. Waar het eerst ingezet werd voor de branding van een merk, zijn sommige kanalen inmiddels uitgegroeid tot e-commerce platformen (denk aan Instagram Shopping) en hulpmiddelen voor leadgeneratie. Social media
Lees meer

Is de whatsapp Voor business app geschikt voor jouw bedrijf?

De afgelopen jaren hebben we in onze blogs diverse social media kanalen besproken. We keken bijvoorbeeld naar LinkedIn, TikTok, Instagram en legden uit hoe je als bedrijf gebruik kunt maken van social media advertenties om leads te genereren.  Echter, een van de grootste social media kanalen, WhatsApp Messenger, hebben we nog nooit besproken. En daar
Lees meer